Suhu global bakal naék luhur dua darajat

bumi nambahan suhu na langkung seueur

Naékna suhu global di luhur dua derajat mangrupikeun hal anu tiasa nyababkeun robih anu teu tiasa dibalikkeun di seluruh planét urang. Komunitas ilmiah parantos nyiptakeun sababaraha model anu tiasa ngaduga kumaha akibat na upami suhu global naék luhur dua darajat. Hasil anu diala nyorong élmuwan ngeunaan kaseriusan kaayaan dimana urang mendakan diri.

Nanging, dinten ayeuna usaha ngabatesan pemanasan global janten langkung handap dua darajat sateuacan sateuacan taun 2100 seueur anu dipikahoyong. Ieu tujuan utama Pasatujuan Paris, tapi aranjeunna sanés hasilna anu diarepkeun upami nagara-nagara pikeun minuhan éta.

Suhu tetep naék

suhu global parantos naék pisan dibandingkeun sareng taun-taun sanés

Mangsa mangtaun-taun, konsentrasi CO2 ngaleuwihan wates anu ditetepkeun salaku "aman" pikeun komunitas ilmiah. Hayu urang émut yén CO2 ngagaduhan kakuatan pikeun ngajebak panas anu cukup kuat pikeun tiasa ningkatkeun suhu sadaya penjuru planét. Kalayan paningkatan suhu, stabilitas sareng kasaimbangan ékologis sadaya sistem anu ngawangun Bumi dirobah na aranjeunna tiasa ngalaman parobihan anu teu tiasa dibalikkeun.

Pasatujuan Paris parantos netepkeun tujuan utama pikeun nyingkahan kanaékan suhu dua derajat di planet ieu. Nanging, sanaos éta kacumponan, thermometers bakal naék 2,7 derajat upami komitmen anyar atanapi tindakan politik anu langkung kuat henteu dilakukeun.

Badan Énergi Internasional (IEA) parantos ngingetkeun dina laporan taunan sudut pandang téknologi anu ku kabijakan émisi anu aya ayeuna sareng anu diumumkeun, émisi karbon dioksida (anu mangrupikeun hal anu utama pikeun parobihan iklim. ) bakal puncak dina pertengahan abad na aranjeunna bakal 16% di luhur anu dikaluarkeun dina 2014 dina 2060. Konsentrasi CO2 anu luhur ieu dina atmosfir bakal nyababkeun kanaékan suhu 2,7 derajat global dina akhir abad ka-XNUMX, anu bakal memicu teu stabilitas iklim anu ageung, teu terkendali sareng teu tiasa dibalikkeun.

IEA ningali "téhnisna meujeuhna" batesan naékna suhu nepi ka 1,75 derajat, titik tengah kisaran antara 1,5 sareng 2 derajat anu ditetepkeun ku komunitas internasional dina Pasatujuan Paris Désémber 2015, sareng ti mana Présidén AS, Donald Trump, parantos ngumumkeun yén nagarana bakal lungsur.

Aya seueur ahli anu nalungtik parobihan iklim sareng parantos ngaanalisis kaayaan ayeuna anu negeskeun yén lolongkrang pikeun ngeureunkeun parobihan iklim sareng usaha anu ayeuna dilakukeun pikeun ngalakukeun éta ageung pisan. Maksudna, sanajan sareng Pasatujuan Paris anu berlaku sareng sadaya nagara (kalebet Amérika Serikat dina kasus hipotetis) anu bakal ngahontal tujuanana bakal henteu cekap pikeun nyingkahan paningkatan langkung ti dua derajat. Salaku tambahan, para ahli nyatakeun yén perlu pisan ningkatkeun kagancangan anu dilakukeun ngalawan parobihan iklim, kumargi dina tingkat dimana kabijakan ayeuna dilaksanakeun, hasilna moal kahontal dina waktosna.

Émisi beuki luhur

Usaha Perjanjian Paris henteu cekap pikeun ngeureunkeun parobihan iklim

Émisi gas rumah kaca disababkeun ku panggunaan sareng pembakaran bahan bakar fosil. Kusabab kitu, perlu ngembangkeun téknologi anu bersih sareng tiasa diperbarui anu ngabantosan ngirangan émisi ieu. IEA mastikeun yén upami aya penyebaran gancang téknologi terbarukan sareng bersih, skénario "nétral" dina émisi CO2 tiasa dibayangkeun taun 2060. Nanging, ulah salah. Henteu aya nagara anu badé ngembangkeun gancang pisan dina pembaruan atanapi téknologi bersih anu tiasa ngeureunkeun parobihan iklim dina waktosna.

Ukuran efisiensi énergi bakal nyumbang kalayan 38% ngirangan émisi CO2 anu diperyogikeun sareng énergi anu diperbarui kalayan 30%. Hal ieu ngajantenkeun kamekaran téknologi anu néwak sareng nyimpen karbon diperyogikeun upami urang hoyong ngandung parobihan iklim.

Tungtungna, upami urang hoyong nyingkahan naékna suhu rata-rata di luhur dua darajat, émisi CO2 taun 2060 kedah sakitar 40% langkung handap tibatan ayeuna.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.