Panilitian perubahan iklim Kanada dibatalkeun kusabab perubahan iklim

Kapal Amundsen

Gambar - Universitas Manitoba 

Aya sababaraha paradoks sapertos kieu: tim élmuwan ti kapal icebreaker CCGS Amudsen kapaksa ngabatalkeun suku mimiti ékspédisi taun ayeuna di Teluk Hudson kusabab lebur Arktik.

Daérah ieu di dunya mangrupikeun salah sahiji anu paling rentan ka pangaruh parobihan iklim, dugi ka ayeuna bahkan para ahli nyalira henteu ngaraos aman pisan ngalaksanakeun proyek-proyek panilitianna di jerona.

Kaayaan ayeuna di perairan beulah kalér Kanada maksa proyék ilmiah BaySys, anu ngagaduhan tim 40 ilmuwan, pikeun malik. Para profesional aranjeunna kedah ngagaduhan ukuran kaamanan langkung seueur tibatan anu parantos direncanakeun, tah tahapan kahiji parantos dibolaykeun, sapertos anu dituduhkeun dina a catetan resmi ti Universitas Manitoba.

És di Arktik kaleungitan penyuluhan sareng kandelna. Janten, mobilitasna ningkat janten nganapigasiana rada bahaya. "Sareng ieu sigana bakal sering kajadian di masa hareup," saur Profesor David Barber, lulugu élmuwan ekspedisi.

Élmuwan Kanada

Gambar - Universitas Manitoba

Proyék ieu diarepkeun dilanjutkeun deui dina 6 Juli, upami sarat kaayaan, anu kami ngarepkeun bakal dilakukeun. penting pikeun terang kumaha parobihan iklim bakal mangaruhan Arktik sareng pendudukna. Sajauh ieu, hasil anu aranjeunna peroleh dina kapal Amundsen sareng ngalangkungan jaringan sapertos ArcticNet nunjukkeun yén parobihan ieu mangaruhan ékosistem kalér sareng lingkungan sareng jalma-jalma anu cicing di belah kidul, sapertos pantai Newfoundland.

Pembatalan fase kahiji ieu "jelas-jelas ngagambarkeun yén Kanada henteu siap-siap nyanghareupan kanyataan perubahan iklim," saur para ahli dina catetan éta.

Tingali naha aranjeunna tiasa neraskeun deui proyek.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.