Struktur Suasana (I)

 

suasana struktur

 

La suasana tiasa dibagi kana sababaraha lapisan horizontal anu dirojong ku sababaraha variabel, sapertos tekanan, suhu, kapadetan, komposisi kimia, kaayaan molekul listrik sareng magnét. Kalayan masing-masingna nyaéta dimungkinkeun pikeun nyobaan nyocogkeun bagian dina luhurna sareng, dina kasus anu paling dipikaresep, modél strukturna. Nanging, kumargi masih aya daérah suasana anu ditalungtik sareng kajian lapisan luhurna nembé, teu aya definisi anu ditarima sacara universal pikeun tingkatan anu béda-béda.

 

suasana lapis

 

 

Una visi sintétik tina susunan ngamungkinkeun ngadamel bébédaan ieu, tina taneuh ka luar urang bakal gaduh:

 

1. Homosfir. Nepi ka luhurna anu kahontal sacara konvensional 80 km ieu lapisan kahiji ieu, dimana éta komposisi kimia nyaéta seragam, hukum gas sampurna ditumpukeun di jerona, sareng dina struktur fisikna sebaran luhurna kapadetan, tekanan sareng suhu dasar.

 

2. Héterosfir. Béda jeung zona saméméhna, daérah-daérah anu aya di luhur kaleungitan kaseragaman dina komposisi kimia na, hukum umum hidrostatik moal aya deui anu ditetepkeun sareng susunan anu dilapis diidentipikasi ku komposisi na tibatan ku na ciri fisik; sahingga, urang nyarios lapisan tina nitrogén molekular (dugi ka 200 km jangkungna), ti oksigén atom (perenahna antara 200 sareng 1.000 km), tina Hélio (antara 1.000 sareng 3.500 km), jst. Dina waktos anu sami, kusabab teu aya campuran anu ngagalura tina massa gas, pipisahan difusi lumangsung sareng gas anu langkung beurat akumulasi ka handap, sedengkeun gas anu langkung enteng condong konsentrasi dina tingkat anu langkung luhur dimana aranjeunna tiasa kabur ti lapangan gravitasi Bumi.

 

Gambar: Riconsolidario


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.