The Stratus

 

Stratus

Dina tinjauan kami pikeun sababaraha jinis awan, urang mimiti ngajelaskeun dina kasempetan ieu Stratus atanapi Strata, anu salah sahiji tina dua genera digolongkeun kana awan handap. Éta digambarkan salaku lapisan awan umumna abu-abu, kalayan dasar anu seragam, ti mana girimis, és prisma atanapi cinarra tiasa murag. Nalika Panonpoé katingali ngalangkungan lapisanna, garis na jelas tiasa dibédakeun. Méga-méga ieu sakapeung muncul dina bentuk fray shrarus (fraktus), handapeun méga anu sanés.

 

Stratus biasana aya diantara 0 sareng 300 m di luhur taneuh sareng diwangun ku tetesan cai alit sanaos dina suhu anu handap pisan aranjeunna tiasa diwangun tina partikel és alit. Éta kabentuk ku pangaruh gabungan tina pendinginan dina lapisan handap atmosfir sareng kaributan kusabab angin. Normalna aranjeunna kabentuk dina taneuh, pikeun panyinaran wengi atanapi ku adveksi tina hawa anu kawilang haneut dina taneuh anu langkung tiis bari ngalangkungan laut, tiis biasana ku adveksi.

Stratus ngabentuk "laut awan"

Stratus ngabentuk "laut awan"

 

Aranjeunna ngahasilkeun kabut upami aranjeunna rata kalayan permukaan. Stratus fraktus bentukna salaku awan aksésori (pannus) handapeun ieu Altostratus, Nimbostratus, Cumolonimbus sareng Klaster Precipitating. Nalika ngahasilkeun kabut aranjeunna biasana aya hubunganana sareng cuaca antisiklikon nalika nalika némbongan di handapeun Altostratus atanapi Nimbostratus aranjeunna pakait sareng Hareup Hareup. Éta ogé katingalina robek handapeun Cumulonimbus, di tengah badai atanapi hujan.

 

Aranjeunna teu kedah bingung sareng Altostratus atanapi Nimbostratus, ieu ngagaduhan penampilan "baseuh", sedengkeun Stratus gaduh penampilan "garing". Presipitasi dina Stratus Éta pisan lemah sareng di Nimbostratus éta sedeng, janten mangrupikeun ciri diskriminatif anu sanés.

 

Upami aranjeunna dipoto ngahasilkeun kabut, milari objék rujukan sapertos tatangkalan, gedong atanapi jangkung bumi. Aranjeunna pikaresepeun dipoto upami aranjeunna muncul handapeun Nimbostratus, dipecah ku hujan atanapi salju.

 

Dua spésiés (nebulosus sareng fractus) sareng tilu ragam (opacus, translucidus, undulatus) diaku dina Stratus.

 

Sumber - AEMET

Inpormasi lengkep - The Nimbostratus, The Altostratus


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.