Stasion Météorologi pikeun panilitian parobihan iklim di Gunung Teide

stasiun meteorologi dina teide

Panilitian parobihan iklim penting pisan pikeun terang épék négatip sareng tiasa ngantisipasi, nyiptakeun kawijakan manajemén sareng administrasi daérah sareng sumber daya alam.

En Taman Nasional Teide aya stasiun meteorologi anu tanggung jawab ngawaskeun épék anu aya hubunganana sareng perubahan iklim. Dimimitian dina bulan Nopémber, jumlah stasiun bakal naék ka tujuh.

Diajar parobihan iklim

Perlu diperpanjang jaringan monitoring fenomena sareng épék anu aya hubunganana sareng perubahan iklim upami urang hoyong tiasa ngembangkeun rencana adaptasi sareng program kana skénario énggal anu ngantosan urang ka payun.

Dina hal ieu, perluasan jaringan pangawasan ngalangkungan stasion meteorologi Taman Nasional Teide kagolong kana program global anu dilaksanakeun Organisasi Otonom Taman Nasional (OAPN) Diantarana Picos de Europa, Sierra Nevada, Cabrera, Ordesa sareng Monte Perdido, Cabañeros, Islas Atlánticas sareng Taburiente ogé ilubiung.

Tujuan tina ningkatna tindak lanjut ieu nyaéta pikeun tiasa meunteun pangaruh ragam iklim tiasa ngantisipasi sareng nyiptakeun modél anu ngabantosan prediksi klimatologis. Stasiun ieu ngukur nilai suhu, hujan, angin sareng radiasi matahari kajadian sapanjang taun unggal sapuluh menit. Kalayan sadaya data ieu, modél dihasilkeun dimana, numutkeun paripolah variabel meteorologis sapanjang sadaya rékor anu dicandak, jalur anu bakal dirobih ku paningkatan efek rumah kaca sareng fluktuasi dina iklim tiasa didugikeun.

Ngaronjat dina musim

diajar parobihan iklim

Lima stasion anu ayeuna aya di dasar kaldera Las Cañadas sareng anu énggalna bakal ayana di luhur 2.700 sareng 3.200 méter pikeun kéngingkeun inpormasi anu tepat ngeunaan implikasi gradién luhurna puncak Teide.

Jumlah stasiun bakal naék ka tujuh sabab pentingna nempatkeunana dina situs ieu kusabab éta di tempat-tempat ieu dimana pangaruh tina parobihan iklim ditanggap kalayan intensitas anu langkung ageung.

Suhu di altitudes ieu parantos ningkat dina tingkat langkung ti sapuluh satengah darajat per dasawarsa langkung ti tujuh puluh taun, sateuacanna langkung luhur tibatan rata-rata Tenerife, anu nangtung dina sapuluh darajat per dékade, sareng rata-rata global.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.