Ékuinoks spring

Gambar tina solstice sareng equinox

Gambar - Radiotierraviva.blogspot.com.es

Planét urang henteu pernah cicing dina posisi anu sami sareng Matahari: sabab ngorbit di sakurilingna sareng muter nyalira, urang tiasa ngaraosan siang sareng wengi, ogé perobihan anu béda-béda lumangsung sakumaha bulan ngalirkeun.

Tapi manusa sok ngagaduhan kabutuhan pikeun namina sadayana, ogé dinten anu sok panasaran dimana aya jam cahaya anu sami sareng wengi anu katelah ekuinoks. Gumantung kana waktos taun lumangsungna, urang nyarios yén éta mangrupikeun equinox gugur atanapi spring equinox. Dina kasempetan ieu, urang badé nyarioskeun perkawis anu terakhir.

Naon ekuinoks?

Gambar Equinox

Upami urang nyandak étimologi, equinox mangrupikeun istilah anu asalna tina basa Latin anu hartosna "sami wengi". Tapi nalika urang nyarioskeun fénoména, ieu henteu leres-leres leres kusabab ukuran matahari sareng ciri atmosfir planét, anu nyababkeun bénten-bénten dintenna dina lintang anu bénten-bénten. Janten, watesan istilah sapertos kieu: kali sataun dimana bintang raja tempatna pas dina pesawat khatulistiwa langit.

Kalayan éta, parobihan taunan anu bertentangan sareng musim lumangsung di unggal beulahan bumi.

Iraha kajadianana?

Ékuinoks lumangsung antara tanggal 20 sareng 21 Maret sareng antara 22 sareng 23 Séptémber. Dina hal beulahan bumi beulah kalér, cinyusu dimimitian dina dinten bulan katilu, sareng usum gugur dina dinten Séptémber; ngan sabalikna ti beulahan bumi beulah kidul.

Naon ekuinoks vernal?

Lokasi titik titik semi

Gambar - Wikimedia / Navelegante

Ékuinoks spring mangrupikeun salah sahiji waktos anu paling diantisipasi taun. Mangrupikeun waktos nalika urang ngantunkeun usum tiris sareng urang tiasa ngaraos langkung seueur suhu anu bakal janten langkung pikaresepeun. Tapi naha éta kajantenan? Naon penjelasan ilmiah pikeun fenomena ieu?

Pikeun ngajawab patarosan ieu perlu aya sababaraha élmu ngeunaan astronomi, sareng éta equinox vernal lumangsung nalika Panonpoé ngaliwat titik mimiti Aries, anu mangrupikeun titik dina katulistiwa langit dimana bintang raja dina gerakan taunanna anu jelas ngalangkungan lingkaran -maximum ékliptik tina bentang langit anu nunjukkeun jalan jelas Matahari dina sataun- ti kidul ka kalér ngeunaan pesawat khatulistiwa.

Hal-hal tiasa rada rumit, sabab titik mimiti Aries, ogé titik mimiti Libra - titik anu ngalirkeun bintang dina ekuinok 22-23 Séptémber - henteu aya dina rasi anu namina éta. kusabab gerakan presesi, nyaéta gerakan anu dialaman ku poros planet ngeunaan rotasi. Khususna, titik anu dipikaresep ku urang waktos ieu 8 derajat ti wates sareng Aquarius.

Naha éta sok kajadian dina tanggal anu sami?

Leres, tangtosna, tapi henteu dina waktos anu sami. Nyatana, nalika di 2012 éta dina tanggal 20 Maret di 05:14, dina 2018 janten 20 Maret jam 16:15.

Naon kajadian nalika ekuinoks vernal?

Hanami, di Jepang, sababaraha dinten ningali kekembangan sakura

Gambar - Flickr / Dick Thomas Johnson

Salaku tambahan kana naon anu parantos kami mairan di luhur, dina mangsa éta sareng sababaraha dinten saatosna, seueur nagara ngarayakeun festival musim semi na. Mangrupikeun waktos anu istiméwa dina sataun anu diulang unggal dua belas bulan, sareng kumargi kitu janten alesan anu sampurna pikeun dinikmati.

Upami anjeun hoyong terang sababaraha hal anu paling penting, ieu mangrupikeun daptar:

  • Jepang: di nagara Jepang ngarayakeun Hanami, anu mangrupikeun festival pikeun niténan sareng ngémutan kaéndahan kembang tangkal céri Jepang atanapi sakuras.
  • Cina: lumangsung persis 104 dinten saatos solstis Séptémber. Dina mangsa éta aranjeunna hormat ka karuhun.
  • Polandia: Salami 21 Maret aranjeunna ngayakeun parade dimana teu aya kakurangan sphinx déwi Marzanna, anu aya hubunganana sareng ritus anu aya hubunganana sareng maotna sareng ngalahirkeun deui alam.
  • Méksiko: dina 21 Maret seueur jalma nganggo baju bodas pikeun angkat ka situs-situs arkéologis anu béda pikeun ngarevitalisasi diri.
  • Uruguay: dina dinten Sabtu kadua Oktober parade kafilah dihias ditarik ku kuda ngorondang di jalan.

Kumaha equinox Maret mangaruhan urang?

Biruang kutub kahudangkeun tina hibernasi sareng equinox Maret

Pikeun ngarengsekeun, kuring bade nyaritakeun kumaha equinox anu lumangsung dina Maret mangaruhan urang, sabab éta dilakukeun ku cara anu béda-béda: Di dieu di planet anu urang resep, hal-hal penting kajadian dinten éta, mana nu:

  • Di Kutub Kalér dinten dimimitian anu bakal dugi genep bulan.
  • Peuting anu bakal lami genep bulan dimimitian di Kutub Kidul.
  • Cinyusu dimimitian di beulahan bumi kalér, anu disebat vernal atanapi vernal equinox.
  • Gugur dimimitian di beulahan bumi beulah kidul, anu disebut ekuinoks gugur atanapi gugur.

Kami arepkeun anjeun nganikmati vernal equinox 🙂.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.