Lampu di peuting, di laut sareng di leuweung

lampu cai énzim neon biru dinoflagellata luciferis

Penampilan sareng warna ditawarkeun ka cai

Naha anjeun tiasa ngabayangkeun dina wengi ningali kumaha sakabéh pantai kagoréng ku lampu biru? Ieu anu kajantenan di sababaraha penjuru dunya. Ieu énzim dinoflagellata luciferis. Mikroorganisme ieu ngaleupaskeun jinis bluish flash nalika mékanis dirangsang ku gerakan ombak. Alesan aranjeunna ngalakukeun éta nyaéta pikeun ngabobodo poténsial prédator sareng nyingkirkeun aranjeunna.

Situs énzim dinoflagellata luciferis pakait sareng ékosistem paling rapuh di dunya. Sababaraha diantarana, contona, anu nembé kapangaruhan ku angin topan, Teluk Bioluminescent sareng Reungit Puerto Rico. Modeu pertahanan khusus ieu ogé nyiptakeun pangaruh khusus unik ampir diluar kotak. Dina sababaraha kasempetan éta parantos

Pangaruh Foxfire tina supa

suung lampu foxfire bioluminescence

Bioluminescence Foxfire

Pangaruh luminescent anu sanés anu urang tiasa mendakan nalika wengi. Istilah "Foxfire" dipaké pikeun ngarujuk bioluminescence dipancarkeun ku sababaraha jamur tina kai buruk. Genus jamur anu ngahasilkeun cahaya ieu nyaéta «Armillaria». Jenis jamur ieu, ogé dikenal salaku "jamur madu", ngagaduhan umur anu panjang pisan. Salaku tambahan, sababaraha diantarana mangrupikeun organisme hirup pangageungna. Ku cara anu murni pikeun individu, anu pangageungna di antawisna 8 km pasagi, anu umur hirupna langkung ti sarébu taun.

seuneu liar bioluminescence lampu buruk

Kebakaran

Sababaraha spésiés Armillaria, henteu ngan ukur ngahasilkeun Foxfire, tapi ogé 'Wisp«. Fénoména ieu diwangun ku peradangan hal-hal anu tangtu, sapertos fosfor sareng metana utamina. Éta lumangsung nalika zat tina jamur sareng anu sanés sato buruk sareng sayuran, naék sareng ngabentuk seuneu leutik anu katingali leumpang ngalangkungan hawa jarak anu pondok tina permukaan.

Lampu anu ngeusi peuting ku warna, dina sababaraha tempat, sareng ngeusianana ku sihir, mitos sareng legenda.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.