Solusi pikeun parobihan iklim terestrial henteu ngalangkungan hijrah ka Mars

Planet Mars

Kamanusaan di Bumi di Bumi mangaruhan pisan kana lingkungan. Sababaraha yakin yén kasaimbangan alam parantos rusak, anu nyababkeun tahapan géologis énggal: di Antroposen. Suhu teras-terasan naék sareng kutubna lebur dina laju anu teras-terasan. Upami ieu teras-terasan, permukaan laut tiasa naék pisan anu bakal maksa urang ngadamel peta anyar.

Naha urang kedah hijrah ka Mars? Sanaos tiasa janten solusi (anu parantos ditingali ku sababaraha ilmuwan), Sutradara Goddard Space Flight Center (NASA) Gavin Schmidt nganggap éta henteu pantes. Sareng kitu anjeunna nyababkeun éta dikenal dina Kongrés Internasional ngeunaan Parobihan Iklim di Huelva.

Schmidt, anu parantos janten sutradara NASA salami tilu taun, nyarios yén unggal lalampahan ka stasiun luar angkasa, kalayan suplai sareng sanésna, biayana antara 200 sareng 250 juta euro. Perjalanan ka Mars langkung mahal. Éta mangrupikeun jumlah artos anu urang teu mampu, sahenteuna pikeun momen. Pikeun ahlina, »hijrah ka Mars mangrupikeun lamunan murni"Sareng saterasna," Bumi bakal tetep langkung huni tibatan planét anu sanés. "

Masalahna nyaéta henteu sadaya nagara ngagaduhan sumber anu cekap pikeun adaptasi. Aya sababaraha anu gaduh langkung artos sareng anu sanésna kirang. Sedengkeun anu baheula bakal tiasa nyandak léngkah anu diperyogikeun pikeun maju, anu sanésna moal gampang pisan.

Polusi

Dina raraga ngatasi perubahan iklim, Schmidt nyarios yén pamaréntahan kalayan nurani kritis kedah diteken. »Aya jalma anu nolak parobihan iklim atanapi anu ngadeukeutan tina sudut pandang naif. Ngarobih kabiasaan pribadi unggal jalma moal ngarobah lintasan perubahan iklim. Langkung diperyogikeun, kaputusan dilakukeun dina tingkat anu langkung luhur.

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur, pencét di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.