Skala Douglas

Skala ngabengkak Douglas

Pikeun terang ombak sareng kaayaan laut, éta Skala Douglas. Pasti anjeun parantos nguping sarébu kali dina berita nalika urang ningali waktos anu aranjeunna tingal waktos di laut sakumaha ngabareuhan, gelombang badai, laut beurat, sareng sajabana Sadaya istilah ieu ngarujuk kana kaayaan laut dina waktos éta gumantung kana angin sareng intensitasna. Éta dipaké dasarna pikeun ngajelaskeun paripolah ombak dina dinten-dinten ieu.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun ngeunaan sadaya ciri, hartos sareng pentingna skala Douglas.

Asalna skala Douglas

Nomenclature ieu anu biasa terang ombak sareng kaayaan laut diciptakeun ku laksamana Inggris Henry Percy Douglas. Skala ieu didamel taun 1917 sareng dianggo dina jasa meteorologi angkatan laut Inggris. Dina waktos éta mangrupikeun skala anu ngagaduhan dua kode, hiji anu dianggo pikeun ngitung kaayaan laut dina waktos éta sareng anu sanés pikeun ngajelaskeun jangkungna ombak anu katarajang angin.

Teu aya ragu yén éta mangrupikeun salah sahiji skala anu paling seueur dianggo dina sajarah meteorologi. Dugi ka ayeuna masih dianggo nerangkeun ombak sareng kaayaan laut dina dinten-dinten payun. Éta ilahar dianggo dina laporan cuaca tipi anu kalintang kapaké pikeun kapal mancing sareng kapal komérsial.

Kemenangan nanjak Douglas nyaéta ngagaduhan kesederhanaan hébat sareng cara ngajelaskeun pisan pikeun ngajelaskeun kaayaan maritim sepanjang waktos. Karakteristik ieu parantos ngajantenkeun skala Douglas salami lami sareng naon waé profesional ti laut atanapi hobiis bahari tiasa ngajual laporan cuaca.

Dina raraga ngartos skala Douglas urang kedah terang jangkungna relatif ombak. Jangkungna ieu kagambar dina kode mimiti skala. Éta hartosna jangkungna penting ombak. Kodeu munggaran ieu ngarujuk kana jangkungna ombak anu tiasa ditingali ku pangamat anu ngalaman ku panon taranjang dina titik awal. Titik awal ieu henteu kedah ti basisir. Éta sami sareng jangkungna rata-rata tina katilu gelombang paling luhur.

Kaayaan laut di basisir Spanyol

Skala Douglas

Skala ieu dipaké pikeun terang kaayaan laut di basisir urang, arah laut. Ieu tiasa dipikaterang ku palampung laut anu aya dina jaringan cai jero anu jauh tina garis basisir sareng jero pisan. Biasana ayana dina jero sakitar 200 méter sapertos anu ukuranana henteu kaganggu ku pangaruh lokal anu béda anu tiasa ngagambarkeun sababaraha parobihan kusabab laut terbuka.

Sakabéh jaringan palampung basisir disebarkeun di caket fasilitas palabuan. Pelampung ieu dilabuhkeun dina jerona 100 méter. Seueur-seueurna ukuran tina pelampung ieu kaganggu ku profil basisir sareng pangaruh handapeun. Maka, inpormasi anu dikumpulkeun ku jinis tapak ieu mangrupikeun inpormasi anu disayogikeun ku cara anu wawakil ngan ukur dina kaayaan lokal.

Kumaha kedah urang ngarepkeun, kaayaan laut caket pisan hubunganana sareng kakuatan angin. Inténsitas angin ditabél dina skala Beaufort. Skala ieu dinomeran ti 0 dugi ka 12 kalayan denominasi kecap sipat anu seueur dianggo dina basa pelaut kolokial. Pasti anjeun parantos nguping sababaraha istilah ieu anu bakal kami lebetkeun di handap dina skala Beaufort:

  • Tenang
  • Ventolin
  • Puguh, Puguh
  • Bonancible, Seger
  • tiis
  • Awét
  • Hésé pisan
  • Temporal
  • Badai
  • Taufan

Jangkungna gelombang skala Douglas

Kodeu munggaran anu ngagaduhan skala Douglas nyaéta jangkungna signifikan ombak. Hayu urang analisa naon nilai-nilai ieu:

  • Kelas 0: henteu ombak. Kaayaan laut tiasa ditingali yén permukaanna lemes sapertos eunteung. Teu aya ombak
  • Kelas 1: laut keriting. Laut mimiti robih di sababaraha bagéan. Ombak ukuranana dugi ka 10 inci.
  • Kelas 2: marejadilla. Gelombang anu langkung pondok tapi ditandaan ogé kabentuk di dieu. Aranjeunna mimiti ngabobol gunung leutik ku busa anu henteu pati bodas tapi katingalina rada herang. Ombak tiasa ngahontal ukuran 50 séntiméter.
  • Kelas 3: gelombang badai. Éta mangrupikeun kaayaan laut tiasa ditingali sabaraha balna panjang dibentuk ku gumpalan busa bodas anu dicirikeun kalayan alus. Di dieu tempat angin laut cukup dihartikeun sareng tiasa gampang dibédakeun ti laut anu tiasa aya di tukang. Nalika ombak meupeus aya gumulung anu gancang layu. Ombak ngahontal ukuran 1.25 méter.
  • Kelas 4: ngabareuhan kuat. Buntut langkung panjang dibentuk ku gumpalan busa sadayana. Laut peupeus dina gumulung konstan. Di dieu ombak tiasa ngahontal ukuran 2.5 méter.
  • Grado 5: kandel. Gelombang anu luhur pisan mimiti kabentuk ku daérah busa bodas ngaliput daérah anu lega. Nalika ombak meupeus, aranjeunna ngahasilkeun sora anu ngageleger sapertos ngalungkeun barang. Di dieu ombak ngahontal ukuran maksimum 4 méter.
  • Kelas 6: kandel pisan. Laut sapinuhna kesel sareng busa bodas bentukna pikeun ngabobol gelombang ombak sareng mimiti ngatur dina pita dina arah angin. Di dieu ombak ngahontal ukuran maksimum 6 méter.
  • Kelas 7: kai. Di dieu jangkungna sareng panjang ombak sareng puncakna ningkat sacara signifikan. Busa disusun dina pita sempit dina arah angin. Di dieu ombak ngahontal ukuran maksimum 9 méter.
  • Kelas 8: pagunungan. Ieu ombak tinggi. Daérah ageung janten katutup ku busa dina arah angin. Di dieu ombak tiasa ngahontal ukuran maksimum 14 méter.
  • Kelas 9: ageung. Ombak beuki luhur sahingga kadang parahu tiasa ngaleungit tina pandangan dada anjeun. Laut jadi ditutupan ku busa bodas disusun dina tali dina arah angin. Di dieu ombak ngahontal ukuran langkung ageung tibatan 14 méter.

Kuring miharep éta kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa langkung terang ngeunaan nanjak Douglas.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jose A. Duran cenahna

    Sugan bakal disarankeun pikeun maca anu kadua pikeun néang kalepatan sareng makna kalimatna, atanapi, Markus, sareng the, bodas…. . Ti saprak éta kuring parantos lirén ngitung.

    Tulisanna pikaresepeun sareng kuring resep, tapi ...

    salam