Hillier Lake

Hillier Lake

Kami ngumbara ka Australia pikeun nganjang ka situ gunung. Éta danau khusus pisan sabab ngagaduhan cai pinkish. Tempatna di Isand Tengah, hiji pulau sakitar 5 satengah kilometer panjangna anu perenahna di belah kidul Australia. Danau ieu ngagaduhan ciri anu ngagaduhan cai pink sareng ieu ngajantenkeun udagan seueur panilitian ilmiah sareng seueur pisan rumor sareng tiori.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun sadaya ciri, panasaran sareng naha Lake Hillier nyaéta warna pink.

Ciri utama

Mangrupikeun situ anu ukuranna sakirana sakitar 600 méter panjangna sareng 200 méter lébarna. Éta aya di ékosistem alami hiji pulau di Australia kidul. Dikurilingan ku leuweung kandel kayu putih sareng malecuca. Spésiés tutuwuhan pamungkas ieu boro saha waé anu terang perkawis éta sareng salah sahiji ngagaduhan seueur bukti ilmiah perkawis éta. Aya seueur jalma dina internét anu ngaku yén élmu moal tiasa ngajelaskeun warna danau ieu. Ieu leres-leres leres.

Danau Hillier kapendak di 1802 berkat ekspedisi anu katelah Findlers. Éppedisi ieu lumangsung 40 taun sareng hiji nampi seueur inpormasi ngeunaan danau panasaran ieu. Dina panilitian sareng panyilidikan anu dilakukeun di danau, éta mendakan jenuh ku uyah. Sareng aya 340 gram uyah kanggo unggal liter cai. Ieu langkung ti saparapat uyah dina liter cai. Pangubaran ieu mirip pisan sareng Laut Mati. Lingkungan asin pisan anu henteu tiasa nahan kahirupan pikeun seueurna sato. Nanging, aya baktéri anu adaptasi sareng kaayaan salinitas ieu sareng tiasa hirup di lingkungan ieu. Sababaraha baktéri ieu aranjeunna dunaliella salina sareng halobacteria.

Baktéri ieu ngandung sajumlah ageung carotenes béta anu ngabantosan ngajaga tina radiasi panonpoé anu sengit. Komponén ieu aya dina wortel, waluh, sareng tomat. Anjeun pastina parantos perhatoskeun kamiripan antara sayuran anu disebatkeun ieu sareng warna Danau Hillier. Sareng ieu zat kimia ieu dianggo pikeun kosmétik berkat sipat antioksidan na. Ogé dianggo dina industri ngawarnaan katuangan pikeun warna na. Warna alami ieu sangsara konéng dugi ka warna beureum.

Seueur warna Danau Hillier asalna tina baktéri ieu aranjeunna dieusian ku karoten béta.

Bakteri Lake Hillier

Pink Hillier Lake

Di sisi séjén kami mendakan halobakteria. Organisme ieu katelah Extremophiles. Nyaéta, aranjeunna sanggup hirup sareng ngembangkeun diluyukeun sareng kaayaan anu dipiboga. Dina hal ieu, kaayaan anu ekstrim nyaéta salinitas anu parah sareng radiasi surya. Halobakteria ieu ngagaduhan protéin anu katelah bakhérioruberin, anu dianggo kanggo nyerep sinar panonpoé sareng ngalaksanakeun fotosintésis. Pigmén ieu warna beureum.

Ieu nyababkeun aya dua jinis baktéri anu dicampur sareng anu nyampur warna anu langkung enteng tina dunaliella salina sareng beureum anu langkung terang tina halobakteria. Dua warna ieu dicampur ngahiji pikeun masihan warna pink tandatangan Lake Hillier.

Seueur jalma mikir yén konsistensi danau ieu mangrupikeun milkshake stroberi. Nanging, nalika anjeun ngadeukeutan ka danau sareng narik cai ti dinya anjeun tiasa ningali éta warna na tos jelas. Warna pink langkung sengit nalika anjeun ningali tina hawa sareng ningali handapeunna pinuh ku uyah. Sanaos situ ieu ngagaduhan warna cai anu henteu biasa ieu, cai na henteu toksik upami dicerna. Pangpangna anu tiasa kajantenan anjeun sami sareng gejala cai laut sareng uyah ageung.

Panasaran Danau Hillier

Danau ieu perenahna di hiji pulau leuweung anu lengkep sareng sanésna. Ieu ngandung harti yén anjeun moal tiasa angkat sacara pribadi ningali situ di situ. Hiji-hijina cara pikeun ningali danau ieu nyaéta ku ngalayang ngalangkungan pulau cadangan dina helikopter ti Esperance. Biasana perjalanan ieu mahal pisan, tapi upami anjeun mampuh teu hilap.

Sanaos alesan anu paling dituduhkeun pikeun warna pink nyaéta anu parantos kami sebatkeun, Teu aya konsensus ilmiah anu tiasa nyarioskeun sababna. Anu urang terang nyaéta konséntrasi uyah anu luhur sapertos dina danau teu ngijinkeun kamekaran kahirupan sabab urang sering terang, téks ngajantenkeun yén organisme anu tiasa hirup di lingkungan ieu kedah nyoko kana kaayaan anu ekstrim. Kukituna, aya bentuk kahirupan anu teu asing sareng langkung henteu biasa tibatan anu biasa urang tingali.

Nya kitu ogé pikeun dasar laut. Lauk sapertos lauk serelek parantos kéngingkeun morfologi anu anéh sabab kedah adaptasi sareng tekanan anu hébat dina unit maritim. Ieu sababna aya situ pink.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan Lake Hillier.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.