Sirop maple tiasa janten korban anyar perubahan iklim

Pancakes sirop maple

Gambar - Viajejet.com

Upami anjeun resep sirop maple, ogé katelah sirop maple, sareng resep nempatkeunana, contona, dina pancake kanggo sarapan ... Kuring gaduh warta anu goréng pikeun anjeun. Nya, sanés kuring, tapi studi anu diterbitkeun dina jurnal Ecology.

Sareng nyaéta tangkal tina geutah anu diekstraksi janten teu katingali lahir abad anyar kusabab naékna suhu.

Maples mangrupikeun tangkal daun anu asalna ti daérah anu sedeng di dunya. Kami mendakan seuseueurna spésiés di Benua Tua, tapi ogé aya seueur di Amérika, sapertos Acer rubrum. Di Spanyol urang gaduh Acer campestriséta Acer platanoides atawa acer opalus, antara séjén. Sadayana, henteu dimana dimana, Éta pepelakan anu resep iklim anu sedeng, kalayan usum panas hampang (henteu langkung ti 30ºC) sareng usum salju sareng ibun (handapeun 10 derajat handapeun enol).

Nalika suhu rata-rata global naék, éta mangaruhan sadayana mapél sami, kalebet spésiés anu biasa dianggo pikeun sirop, sabab éta tiasa maot (sareng kanyataanna, biasana gancang-gancang) nalika kaayaan janten teu pikaresepeun; nyaéta, nalika suhu langkung luhur tibatan kuduna sareng lirén lirén sapertos hujan biasana.

Acer saccharum, tangkal gula

Ieu mangrupikeun hal anu tiasa diverifikasi ku panulis panilitian. Di jerona anjeun tiasa ningali dua modél: dina mimitina, variasi suhu rata-rata global ngan ukur hiji derajat saluhureun anu ayeuna sareng henteu aya variasi hujan; dina kadua, variasi na lima derajat langkung kalayan turunna 40% curah hujan. Hasilna matak hariwang pisan: dina kaayaan anu mimiti, pertumbuhan bakal ngalambatkeun pisan, tapi dina kadua, langsung, moal aya pertumbuhan.

Sanaos ayeuna aranjeunna ngan ukur, modél matématika, aranjeunna mangrupikeun conto anu saé kumaha pangaruh tina parobihan iklim mangaruhan urang langkung ti mimitina urang tiasa ngabayangkeun.

Leuwih lengkep, di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.