Sikina anu nolak parobihan iklim

Bibit Arugula

Bibit Arugula

Tatanén mangrupikeun konci supados manusa tiasa tetep hirup, tapi éta ogé mangrupikeun salah sahiji anu paling ngotorkeun. Ampir sapertilu émisi gas rumah kaca disababkeun ku kagiatan ieu, anu kalebet generasi CO2 tina hasil tatanén sareng panggunaan pupuk kimia anu, salian ti nambahan ayana nitrous oksida, nyababkeun kasuburan taneuh leungit.

Sareng sadayana, 20% spésiés pepelakan dina bahaya punah, sareng seueur deui anu sanés tiasa gancang salaku akibat tina paningkatan suhu sareng pepelakan mono. Untungna, aya sababaraha organisasi anu didédikasikeun pikeun ngumpulkeun siki sareng nyimpenna dina situs anu dilindungi, sareng nyiptakeun ragam anyar anu nolak parobihan iklim.

Salah sahiji organisasi ieu nyaéta Pusat Internasional pikeun Pertanian Tropis (CIAT) anu damel pikeun ngalestarikeun warisan genetik siki sareng ngembangkeun spésiés anu nolak usum garing, panyakit sareng sagala rupa kaayaan lingkungan anu tiasa timbul dina jangka menengah sareng jangka panjang. Dina waktos ayeuna, éta ngagaduhan 37 rébu jinis kacang sareng 6 rébu sampel singkong.

Jinis pusat ieu penting pisan, kumargi aranjeunna patani tiasa kéngingkeun bibit pepelakan langkung tahan, anu pastina penting pisan pikeun nyingkahan karugian ékonomi. Sanaos kitu, 30% tina 1076 baraya liar tina 81 pepelakan anu paling penting tetep kedah dikumpulkeun, Numutkeun panilitian anu diterbitkeun dina Tutuwuhan Alam. Baraya liar ngagaduhan inpormasi genetik anu berharga anu tiasa dianggo pikeun ngembangkeun pepelakan anu tiasa langkung adaptasi sareng perubahan iklim.

Milih siki

Ku milih siki, variétas anu langkung saé tiasa didapet.

»Suplai kadaharan di dunya dina posisi anu cemas, ngandelkeun saeutik pisan spésiés pepelakan anu tiasa diusahakeun. Pikeun unggal baraya liar anu henteu dilestarikan dina génbank sareng henteu sayogi pikeun panilitian, aya hiji pilihan anu kirang pikeun urang sunda pikeun ningkatkeun daya tahan pepelakan pangan."Saur Colin Khoury, élmuwan CIAT sareng ko-panulis laporan.

Pikaresepeun pikeun terang yén kirang ti 600 euro, anjeun tiasa nyimpen rupa-rupa salamina. Nanging, urang tetep kedah ngantosan sakedap kanggo kéngingkeun "bibit super" ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.