Kaseueuran nagara anu ngotorkeun dunya

Pencemaran hawa

Polusi dina tingkat global nyaéta masalah anu serius anu kedah diungkulan ti handap nepi. Nalika urang nyarioskeun polusi anu dihasilkeun ku dua nagara, urang nyarios utamina ngeunaan polusi udara. Sanaos aya sababaraha jinis polusi, polusi udara anu nyababkeun akibat serius dina skala planet sapertos pemanasan global sareng perubahan iklim. The seuseueurna nagara anu ngotorkeun dunya Éta jalma anu tanggel waler pikeun jumlah émisi gas polusi anu paling ageung ka atmosfir.

Kusabab ieu, kami bakal nyungkeun tulisan ieu pikeun nyaritakeun mana nagara-nagara anu paling kotor dina dunya sareng naon anu janten sabab utama polusi ieu.

Pencemaran hawa

karbon dioksida

Ieu mangrupikeun masalah anu henteu deui ukur pikeun kapentingan lingkungan. Salami mangtaun-taun janten topik anu janten bagian tina kahirupan sapopoé unggal jalma. Polusi udara mangrupikeun masalah anu dipikaresep ku universal sareng solusina henteu aya dina panangan pamaréntah atanapi multinasional, rada, sadayana tiasa nyumbangkeun sisikian keusik supados tiasa ngeureunkeun akibat ieu. Bukti anu paling jelas tina polusi udara nyaéta awan-awan polusi anu kawéntar anu ngumpul di sakitar pusat kota sareng ngabahayakeun kasihatan.

Aya bentuk polusi udara anu kirang dideteksi atanapi ditingali tapi ogé ngagaduhan akibat anu fatal pikeun kaséhatan mahluk hirup sareng ékosistem. Bahan polutan ieu ngahasilkeun pemanasan sareng bumi akibat bencana. Diantara asal-usul polusi udara urang terang yén, salami rébuan taun hirup di planét ieu, émisi toksik parantos dihasilkeun.

Émisi toksik mangrupikeun bagian tina siklus kahirupan, tapi dina skala alami. Maksudna, kontaminasi sacara alami henteu sacara serius mangaruhan komposisi atanapi struktur tina ékosistem saprak éta lumangsung spontan. Ieu mangrupikeun bagian tina siklus sareng henteu ningkat ku kagiatan manusa. Émisi ieu kalebet gas anu dipancarkan nalika bituna gunungapi, tapi pangaruhna henteu permanén. Nanging, ku datangna révolusi industri di bagian manusa sareng ku pertumbuhan penduduk anu parah urang mendakan panorama polusi atmosfir dina tingkat global.

Sagala polusi udara nuduhkeun ayana unsur toksik anu dihasilkeun ngalangkungan aktivitas manusa.

Akibat utama

Kaseueuran nagara anu ngotorkeun dunya

Sakumaha urang terang, akibat tina polusi udara cukup ageung. Anu mimiti, paling langsung, nyaéta kanaékan sareng parah panyakit pernapasan sareng kardiovaskular di jalma anu cicing di pusat kota anu tercemar. Aya ogé tempat-tempat anu caket kana jarak sumber industri anu mangrupikeun tempat anu ngaluarkeun produk toksik ieu kana atmosfir. Di sadaya daérah ieu, panyakit pernapasan sareng kardiovaskular ningkat dina jumlah anu seueur.

Diperkirakeun sakitar 3% tina sadaya penerimaan rumah sakit Éta dihasilkeun ku nganyenyeri panyakit anu aya hubunganana sareng jumlah polutan dina atmosfir. Nagara anu paling ngotorkeun dunya nyaéta nagara-nagara dimana konsentrasi luhur gas-gas ieu sareng, maka, aya ogé akibat anu langkung ageung pikeun kaséhatan.

Pangaruh serius polusi udara nyaéta pangaruh rumah kaca anu terkenal. Kami henteu kedah bingung pangaruh rumah kaca sapertos na ku naékna. Masalahna sanés aya pangaruh rumah kaca (tanpa éta, hirup moal sapertos urang terang), tapi éta nambahan pangaruh kusabab gas-gas ieu. Sababaraha masalah anu diturunkeun tina polusi udara nyaéta karuksakan ékosistem, asa tindakan daérah ageung, naékna permukaan laut, leungitna lahan, sumebarna serangga, punah spésiés sareng seueur deui.

Kaseueuran nagara anu ngotorkeun dunya

Kaseueuran nagara anu ngotorkeun dunya

Urang terang yén unggal taun langkung ti 36.000 juta ton CO2 dipancarkeun ka atmosfir. Éta mangrupikeun gas bumi bumi utama anu nyumbang kana perubahan iklim. Ruteu émisi bahan bakar ieu utamina kusabab polusi kagiatan manusa. Nanging, ngan ukur sababaraha nagara anu paling rereged di dunya anu tanggung jawab ngaluarkeun mayoritas gas ieu. Tiasa disebatkeun yén nagara-nagara anu paling ngotorkeun dunya di sababaraha taun ka pengker nyaéta Cina, Amérika Serikat, India, Rusia sareng Jepang.

Nalika urang nyarioskeun émisi CO2 urang leres-leres nyebut éta salaku gas utama, tapi ogé salaku ukuran. Nalika urang parantos terang émisi anu sami dina CO2, urang parantos tiasa terang Tapak Karbon masing-masing nagara, sanaos naon anu dihasilkeun nalika polusi henteu, sacara logis, sadayana atanapi ngan dioksida.

Upami urang henteu ngagaduhan ideu, urang kedah terang yén tingkat polusi ayeuna teu aya sahenteuna 3 juta taun nalika teu aya manusa di planét ieu. Ogé kedah diémutan yén, dina waktos éta, bumi aya dina jaman kagiatan gunungapi anu aktip pisan.

Kalayan data anu tiasa didapet, urang mendakan yén Cina tanggung jawab 30% sadaya émisi sacara global, sedengkeun di Amérika Serikat tanggung jawab 14%. Hayu urang analisa mana peringkat nagara paling tercemar di dunya:

  • Cina, kalayan langkung ti 10.065 juta ton CO2 dipancarkeun
  • Amérika Serikat, kalayan 5.416 juta ton CO2
  • India, kalayan 2.654 juta ton CO2
  • Rusia, kalayan 1.711 juta ton CO2
  • Jepang, 1.162 juta ton CO2
  • Jérman, 759 juta ton CO2
  • Iran, 720 juta ton CO2
  • Koréa Kidul, 659 juta ton CO2
  • Arab Saudi, 621 juta ton CO2
  • Indonésia, 615 juta ton CO2

Sanaos mayoritas réngkingna tetep sami ngeunaan 2018, jelas yén Kanada ditinggali tinggalkeun posisi nomer 10 ka Indonésia, salah sahiji nagara berkembang anu ningali émisi na langkung ageung.

Kuring miharep yén ku inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan nagara-nagara anu paling rereged di dunya sareng akibat serius tina polusi udara sacara global.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.