Sasatoan anu dina bahaya punah kusabab pemanasan global

Penyu laut

Nalika suhu rata-rata global naék, ékosistem robih. Aranjeunna ngalakukeun éta langkung gancang tibatan anu kantos dipibanda, sareng ieu mangrupikeun hal ngarugikeun seueur spésiés boh pepelakan sareng mahluk sato.

aya loba sato anu dina bahaya punah alatan pemanasan globalSababaraha langkung dikenal tibatan anu sanés, tapi sadayana berjuang pikeun salamet di dunya anu beuki teu dikenal ku aranjeunna.

Biruang Kutub

Panel Antarpamaréntah ngeunaan Parobihan Iklim ngaramal yén kacuali tren na robih, pemanasan global bakal maéhan hiji tina tilu spésiés di sakumna dunya. Ieu ngandung harti yén generasi saterusna moal terang koala, ka kuya lautatawa ka macan salju. Bahkan penduduk di lauk kod Atlantik turun gancang, sabab anjeunna kapaksa nyéépkeun waktos langkung seueur milarian mangsa, anu beuki sumebar di laut, sahingga nempatkeun hirupna dina bahaya.

Deforestasi, naékna permukaan laut atanapi polusi ngan ukur tilu masalah anu disanghareupan sato. The sekop amerika, rodénsia asalna di Oregon sareng Nevada (Amérika Serikat), kedah ngalih ka tempat anu langkung luhur, kumargi habitat alamna janten panas teuing. Sasatoan ieu tiasa maot upami suhu naék di luhur 25ºC, janten aranjeunna kedah angkat ka tempat anu langkung tiis pikeun hirup.

Salju Macan

Salju Macan

Spésiés-spésiés anu hirup di daérah Nordik, sapertos reindeerAranjeunna seueur kasusah milarian tuangeun. Salaku tambahan, sabab aya permukaan tiris anu langkung alit, anu biruang kutub aranjeunna kedah ngarambat jarak anu langkung ageung pikeun kéngingkeun sahanteuna hiji kasempetan pikeun hirup. The pinguinHanjakalna, aranjeunna ogé henteu jauh di tukangeunana. Panilitian anu diterbitkeun dina jurnal Alam nyarios yén penduduk tiasa turun ku 19% abad ieu.

Éta bakal éra pisan kaleungitan sato-sato éndah ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.