Satelit ti Vénus

satelit tina venus

El planet vénus éta mangrupikeun salah sahiji planét anu henteu ngagaduhan satelit alami. Mangrupikeun planét kadua ti panonpoe dina sistim tatasurya urang sareng tiasa ditingali tina planét urang salaku obyék anu caang pisan. Éta katelah planét béntang énjing saprak némbongan saloba surup. Éta disimpen dina posisi kulon pikeun némbongan. Aya sababaraha teori tiori anu urang tingali teu gaduh satelit sahingga urang badé nyarios satelit tina venus.

Dina tulisan ieu kami badé nyarioskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan satelit Venus sareng rahasia-rahasia na.

Karakteristik planét Vénus

kamungkinan satelit tina venus

Anu mimiti sadayana nyaéta terang sababaraha ciri di planét ieu sateuacan terang misteri anu ngalingkup kanyataan yén urang ningali éta teu gaduh satelit. Ti saprak jaman baheula, planét ieu dipikaterang ku nami Hesperus nalika ditingali ti magrib. Anjeunna ogé ngagaduhan nami sanés sareng Lucifer nalika ditingali ti subuh. Kami terang yén Vénus éta moal tiasa katingali langkung ti 3 jam sateuacan matahari terbit atanapi 3 jam saatos surup. Ahli astronom anu mimiti diajar Venus nganggap yén kanyataan yén aranjeunna dua badan langit anu misah pisan tiasa janten kanyataan.

Planét ieu ngagaduhan fase anu béda-béda sapertos bulan upami dititénan tina teleskop. Unggal waktos Vénus nyampurnakeun pass-na ka maksimum éta tiasa ditingali dina ukuran anu langkung alit kusabab éta sisi anu paling jauh tina matahari. Sabalikna, sanaos sigana henteu logis, tingkat kacaangan maksimum planét ieu éta kahontal nalika éta dina tahap anu ningkat.

Hal anu sami sareng anu kajadian sareng bulan anu kajantenan ku Vénus. Fase sareng posisi na diulang dina waktos sakitar 1.6 taun. Astronom tingal planet ieu salaku planét Bumi Bumi. Sareng ieu mangrupikeun planét anu sami pisan dina ukuran, massa, kapadetan sareng jilidna. Élmuwan nganggap yén éta sareng Venus jarak anu sami sareng matahari planet urang tiasa nyimpen kahirupan. Tapi, ayana di daérah surya anu sanés, éta parantos janten planét kalayan kaayaan anu bénten pisan sareng urang.

Sababaraha panasaran

Diantara ciri utama anu dipiboga nyaéta henteu ngagaduhan sagara sareng teu gaduh satelit ogé. Satelit kedah ngagaduhan sababaraha téori anu bakal urang tingali di handap ieu. Éta ogé dikurilingan ku suasana anu beurat pisan anu gaduh komposisi utamina karbon dioksida sahingga teu aya uap cai. Awan anu ngambang anu tiasa ditingali ku teleskop anu langkung kuat diwangun ku asam sulfat. Beda sareng naon anu kajadian di planet urang, urang mendakan tekanan atmosfir 92 kali langkung luhur. Ieu ngandung harti yén teu aya manusa anu tiasa salamet di planét sakitar menit.

Salah sahiji rasa panasaran anu aya hubunganana sareng planét ieu nyaéta anu katelah planét terik. Sareng éta suhu dina permukaan na sakitar 482 derajat. Suhu disababkeun ku pangaruh rumah kaca anu hébat anu ngahasilkeun suasanana janten padet sareng beurat. Béda sareng Bumi Bumi, anu ngagaduhan pangaruh rumah kaca anu ngabantosan suhu anu pikaresepeun, didieu digedéan. Sadaya gas kajebak ku suasanana sareng henteu tiasa ngahontal rohangan. Ieu nyababkeun Vénus janten langkung panas tibatan Raksa sanaos langkung caket kana panonpoé.

Dinten di Vénus sami sareng 243 dinten di Bumi sareng langkung lami tibatan sataun na anu salami 225 dinten. Nyaéta, butuh waktu anu leuwih lila pikeun muterkeun nyalira tibatan ngurilingan panonpoé. Panasaran anu terakhir nyaéta lamun jalma tiasa cicing di dieu, aranjeunna tiasa ningali kumaha panonpoé naék di beulah kulon sareng surupna bakal di wétan.

Satelit ti Vénus

venus ti bumi

Aya seueur teori ti satelit Venus dina tata surya. Sanaos kanyataanna aya seueur bulan di tata surya, ti sababaraha anu teu ngagaduhan suasana sapertos Bulan sareng anu sanésna anu ngagaduhan suasana anu cukup kandel sapertos Titan, anjeun tiasa ningali yén Vénus henteu gaduh satelit. Urang terang yén Vénus sareng Raksa mangrupikeun hiji-hijina planet di tata surya anu henteu ngagaduhan bulan alami anu ngorbit. Alesan pikeun ieu mangrupikeun hal anu seueur anu dipilarian ku élmuwan sapanjang sejarah.

Éta di dieu yén astronom ngémutan kamungkinan-kamungkinan anu tiasa ngajelaskeun naha dua planét ieu henteu ngagaduhan bulan. Anu kahiji nyaéta satelit alami direbut ku gravitasi planét ieu nalika ngalirkeun caket ka aranjeunna. Ieu bakal kasus las bulan leutik mars katelah Phobos jeung Deimos. Skénario sanés anu tiasa dititénan nyaéta planét Vénus bakal ngungkulan pangaruh anu hébat anu bakal ngaluarkeun sababaraha bahan na kana rohangan luar angkasa. Bahan ieu engké bakal ngawangun satelit, anu kasus sareng bulan urang.

Téori anu sanés anu aya ngeunaan satelit Venus nyaéta yén éta tiasa dibentuk sareng planét ku akrési umum tina matéri anu ditingalkeun nalika pembentukan Venus. Ku cara kieu, bulan bakal janten bagian tina planét salaku hiji.

Téori ngeunaan satelit Venus

pangaruh kana venus

Ngitung sababaraha téori anu paling kacau sareng dinamis anu aya hubunganana sareng sistem tata surya mimiti, urang kedah terang yén aya rébuan awak leutik anu ngorbit di antara orbit planét anu béda. Di dieu para ilmuwan kagét ku kanyataan yén urang henteu ngagaduhan satelit alami. Di dieu anjeunna naroskeun patarosan naha Vénus tiasa gaduh bulan di jaman baheula. Sababaraha panaliti nampilkeun panilitian anu mana aranjeunna tiasa ngaku éta Vénus tiasa ngalaman sahenteuna 2 épék ageung ku awak ageung baheula aranjeunna nyababkeun bulan na ngaleungit.

Paling dipikaresep, Vénus panginten parantos aya bulan leutik dibentuk salaku hasil tina puing anu dikaluarkeun tina planét saatos pangaruh ageung tina awak ageung. Kusabab kakuatan gravitasi, satelit ngalir jauh dugi teu dipangaruhan ku gravitasi Vénus. Ku cara kieu, sigana yén planét ngungkulan sababaraha pangaruh saterusna sareng ngabalikkeun rotasi planét, nyababkeun pangaruh sabalikna. Hal ieu nyababkeun pangaruh pasang ombak nyababkeun satelit ngalih ti Venus.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan satelit Venus sareng henteuna aranjeunna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.