Satelit Météorologis

satelit meteorologi

Pikeun ramalan cuaca perlu aya satelit hawa dina ngorbit di planet urang. Dipaké pikeun deteksi sareng analisis sadaya ciri suasana sareng faktor anu béda anu mangaruhan iklim sareng fenomena atmosfir. Éta ogé ngagaduhan penting pisan pikeun kagiatan manusa sareng pamekaranana. Baheula éta ngagaduhan patalina sareng operasi militér sareng perencanaan dina spéktrum lega kaayaan.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun ngeunaan sadaya ciri, sareng pentingna satelit meteorologi.

Ciri utama

Satelit Spanyol

Pengamatan suasana sareng kaayaan na penting pisan pikeun terang iklim planét. Satelit meteorologi tanggung jawab niténan, ngadeteksi sareng ngarékam sadaya ramalan meteorologi. Usik tina sababaraha jinis sareng karakteristik dianggo pikeun studi atmosfir anu béda. Sababaraha diantarana gaduh sababaraha watesan sapertos jumlah sinar matahari. Salaku conto, aya satelit meteorologis anu dianggo ngaliwatan radiasi infra merah sareng anu henteu kedah sinar matahari pikeun fungsina. Nanging, upami anjeun peryogi data anu langkung pas atanapi skala waktu nyata, anjeun kedah nganggo panyebaran instan anu lega pisan.

Pamakéan satelit meteorologis Dimimitian saatos Perang Dunya Kadua. Butuh 10 taun pikeun ngaluncurkeun satelit anu munggaran ti saprak 1947, kumargi éta masih dina panilitian sareng panilitian. Gagasan éta gancang muncul salaku cara ngajelaskeun kajadian cuaca pikeun ngabantosan skénario militér. Ayeuna, metode deteksi anu béda dianggo sareng sakabéh spéktrum dianggo ti ultraviolét ka gelombang mikro, ngalangkungan spéktrum anu katingali ku manusa sareng gelombang radio.

Kaayaan panggunaan satelit meteorologi

Pikeun ngahontal panggunaan satelit meteorologi anu leres, sarat-sarat anu kedah ditetepkeun, sapertos kieu:

  • Ayana di hiji lokasi cukup jauh pikeun ngawenangkeun cakupan sadaya daérah dimana anjeun hoyong ngadamel prediksi. Pentingna bidang visi anu ngamungkinkeun ngaidéntifikasi massa awan sareng sadaya ciri géofisik daérah éta. Ieu mangrupikeun netepkeun kamungkinan akibat anu tiasa dilakukeun ku fenomena meteorologis dina taneuh dina tingkat taneuh.
  • Kapindahan satelit kedah direncanakeun sapertos kitu bidang visi anjeun némbongan unggal 12 jam. Éta merenah pikeun ngarambat dua kali ngalangkungan sistem awan anu sami pikeun tiasa leres ngaidentipikasi gangguan atmosfir anu aya hubunganana sareng sistem awan.
  • Laju kapindahan satelit kedah sapertos anu ngamungkinkeun lokasi anu tepat tina sadaya sistem awan anu ditalungtik ngeunaan ka daérah darat anu aya pangaruhna.
  • Biasana ampir kabéh badai mindahkeun belah wétan ti kulon. Kusabab kitu, satelit cuaca kedah ngagaduhan komponén gerak ka kulon. Kami ngarujuk ka kulon anu aya hubunganana sareng permukaan bumi. Ku cara kieu, éta sanggup ngadeteksi gangguan atmosfir anu tiasa muncul gumantung kana sistem awan anu dianalisis.
  • Sakabeh permukaan bumi kedah ditutupan sahenteuna sakali sapoé. Hatur nuhun kana ieu, anjeun tiasa gaduh panorama sadaya skenario atmosfir global.

Sadaya kaayaan anu parantos kami tetepkeun salami éta parantos disetél satelit dina 2.01 radio darat. Éta kedah teras diitung ti tengah Bumi sareng kalayan période rotasi sakitar 4 jam anu pas.

Mangpaat satelit meteorologis

pentingna satelit meteorologi

Urang bade ningali naon waé jinis utiliti data anu dikumpulkeun ku satelit meteorologis tiasa dipibanda. Kami terang yén ti saprak 1966, permukaan planét urang dipoto terus-terusan, sahenteuna sakali sapoé. Henteu sadaya poto dianggo ngan ukur sacara real waktos, tapi éta diarsipkeun pikeun ngalaksanakeun sababaraha statistik sareng panilitian dina kaayaan cuaca. Sakumaha urang terang, klimatologi mangrupikeun élmu anu nalungtik sadaya faktor meteorologis sareng atmosfir dina tataran waktos géologis. Kalayan kecap séjén, tiasa disebatkeun yén klimatologi mangrupikeun jumlah tina sadaya variabel sareng paripolahna dumasar kana waktos.

Inpormasi ieu dimeunangkeun berkat satelit meteorologi parantos mangpaat pisan dina sababaraha kasus. Hayu urang tingali sababaraha conto na:

  • Di planét Bumi aya sababaraha daérah anu ageung béda-béda dimana inpormasi dikengingkeun berkat metode konvensional sapertos gurun, zona kutub jeung expanses sagara belahan bumi beulah kalér sareng kidul dimana manusa teu tiasa diajar di situ. Hatur nuhun kana jinis téknologi ieu urang tiasa kéngingkeun inpormasi ngeunaan tempat-tempat ieu tanpa kedah aya di tempat-tempat éta.
  • Kasus anu sanés dimana inpormasi anu di anggo kalayan satelit meteorologis parantos kapaké pisan nyaéta pikeun lokasi sareng monitoring badai, topan sareng badai tropis. Penting pisan pikeun kéngingkeun inpormasi ngeunaan paripolah fenomena meteorologis ekstrem ieu supados tiasa nyandak pancegahan sareng nyegah bencana anu mungkin.

Data anu disayogikeun ku satelit meteorologis tiasa dianggo pikeun kéngingkeun bagan suhu permukaan laut. Suhu dina permukaan laut mangrupikeun variabel anu penting kumargi éta mangrupikeun faktor penentu pikeun pergerakan arus laut. Inpormasi ieu henteu ngan ukur kapaké pikeun cuaca, tapi ogé pikeun navigasi sareng perikanan.

Métode pikeun kéngingkeun inpormasi

ulikan badai

Hiji-hijina sistem anu sanggup kéngingkeun total cakupan suhu atmosfir sareng jangkungna anu bénten-bénten nyaéta satelit meteorologi. Ngaluncurkeun satelit meteorologi peryogi shuttle. Kauntungannana éta kandaraan ruang angkasa éta tiasa dianggo salaku metode kéngingkeun inpormasi di laboratorium kanggo waktos anu langkung ageung tibatan penerbangan suborbital. Hatur nuhun kana jinis kendaraan ieu anjeun tiasa gaduh inpormasi ngeunaan aspék ieu:

  • Kontrol suhu dina sadaya bagéan atmosfir sareng permukaan bumi.
  • Komunikasi éksternal sareng internal.
  • Ngolah data atmosfir.
  • Kontrol stabilitas sareng manuver pesawat komersial boh militer.
  • Pangaruh sinar kosmis di planét urang.
  • Astronomi.
  • Fisika Plasma
  • Pangamatan lingkungan

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa langkung terang ngeunaan satelit météorologi sareng kumaha jalanna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.