Badai Bruno dugi ka Spanyol, mimiti usum salju

samentawis bruno

Kami parantos ngamimitian usum salju sareng badai jero anu munggaran datang ka Spanyol. Disebut «Bruno» sareng éta ngadeukeutan ti Atlantik ka Éropa kulon. Ti dinten Salasa dinten ieu, badai ieu bakal nyerang sababaraha daérah Semenanjung sareng Kapuloan Balearic.

Naha anjeun hoyong terang detil ngeunaan badai ieu?

Badai Bruno

daérah anu paling kapangaruhan ku bruno

Bruno bakal ninggalkeun hujan anu loba di daérah Galicia sareng Laut Cantabrian, ogé ninggalkeun salju. Salju bakal penting hususna di daérah anu langkung pagunungan di kalér sareng kalér-kuloneun samenanjung.

Badan Météorologi Nagara (Aemet) parantos ngumumkeun dina pernyataan yén suhu sadidinten bakal turun sacara umum. Sedengkeun pikeun tingkat salju, éta bisa turun nepi ka 700/1000 méter di beulah kalér sareng dugi ka 1000/1200 méter di daérah kota. 

Upami salju anu diarepkeun turun, mungkin waé di Pyrenees sareng Pegunungan Cantabrian dugi ka 20-30 séntiméter salju bakal akumulasi, sareng di Pusat sareng Iberia Sistem dugi ka 5-10 séntiméter.

Pusat badai sanés di nagara urang, éta di Inggris Channel, sakumna daérah Mediterania sareng Semenanjung bakal kapangaruhan ku radius aksi na.

Kaayaan Bruno nyaéta kieu: salami siang ieu urang bakal ningali kumaha payun anu paling aktip asup ka daérah Galicia. Ti dinya, hujan bakal sumebar ti kulon ka wétan sapanjang soré sareng wengi Rebo. Badai ieu bakal mangaruhan ampir kabéh daérah Spanyol, sanaos hujan aranjeunna bakal kurang kamungkinan kana bagian paling kidul-wétan Spanyol.

Curah hujan bakal pengkuh sareng lokal kuat, kalayan kamungkinan badai sareng hujan es, di daérah Galicia sareng Laut Cantabrian.

Angin salaku paningkatan dina gaya badai

badai usum salju munggaran

Sakumaha urang terang, angin mangrupikeun faktor ngarugikeun anu cukup umum anu nyababkeun badai langkung kuat sareng bahaya. Dina hal ieu, urang ogé bakal ngagaduhan angin anu umum. Aranjeunna bakal mimiti niup ti belah kalér-kulon semenanjung dina siang ieu sareng bakal sumebar ka sakumna nagara dina dinten Rebo awal énjing ieu sareng bakal ngirangan nalika dinten maju ti belah kulon kalér énjing.

Angin komponén kulon diperkirakeun ngahontal badé pisan di seueur Jazirah sareng di Kapuloan Balearic, tiasa langkung ti 100-110 km / jam di daérah belah kulon kalér sareng kalér semenanjung. sareng 70-80 km / jam di sésana daérah sareng di Kapuloan Balearic.

Pikeun zona maritim, angin ngahiliwir diperkirakeun aya di komponén kulon pantai Cantabrian Galicia sareng kakuatan 7 dugi 8, ngabalukarkeun gelombang antara 6 sareng 8 méter jangkungna. Di basisir Mediterania pasukanna bakal 7 sareng tiasa ngahontal kakuatan 8 di Kapuloan Balearic, Catalonia sareng belah kidul wétan Andalusia, ngahontal ombak 3 dugi 4 méter.

Hareup lemah anyar

hujan salju disababkeun ku bruno

Ti dinten Kemis payun payun sanésna bakal asup, sanaos kakuatan anu kurang ieu, tapi urang bakal ngalaman kaayaan cuaca anu langkung parah sapertos ayeuna, kalayan hujan salju anu paling penting teras-terasan di daérah Pyrenees.

Hareup ieu henteu kuat sapertos Bruno, éta sababna éta henteu ngagaduhan nami. Aemet masihan namina ka badai anu paling kuat anu dugi ka Spanyol ti Atlantik sareng sanggup nyababkeun karusakan serius pikeun harta masarakat. Kusabab kitu, Aemet nami aranjeunna supados komunikasi karakteristik payun langkung épéktip.

Bruno bakal janten bajing anu kadua namina Ana, anu pencét kami sababaraha minggu ka pengker, nalika masih usum gugur. Ieu bakal janten badai anu mimiti namina usum kieu.

Pikeun anu teu acan terang naon badai, éta mangrupikeun jinis déprési (jinis siklon) anu kabentuk di lintang tengah sareng angin nuju arah anti jarum jam di beulahan bumi kalér. Putaran hawa ieu nyababkeun présipitasi sareng angin ngabentuk sareng suhu turun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.