Sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan salju

Salju ragrag

Salju nyaéta anu disebat cai beku anu parantos najis. Teu aya deui ngan ukur cai padet anu murag langsung tina méga. Kepingan salju diwangun ku kristal és anu, nalika turun ka permukaan bumi, nutupan sadayana ku simbut bodas anu éndah.

Upami anjeun hoyong terang kumaha salju kabentuk, naha éta salju, jinis salju anu aya sareng siklusna, teraskeun maca 🙂

Umumna

Formasi salju

Nalika salju murag terang anjeunna salaku nevada. Fénoména ieu sering di réa daérah anu ciri utama na dina suhu anu handap (biasana dina usum salju). Nalika salju salju seueur, aranjeunna condong ngarusak infrastruktur kota sareng ngaganggu kagiatan sadidinten sareng industri dina sababaraha waktos.

Struktur flakes éta fraktal. Fractals mangrupikeun bentuk geometri anu diulang dina skala anu bénten, ngahasilkeun pangaruh visual anu panasaran pisan.

Seueur kota ngagaduhan salju salaku tempat wisata utama (contona, Sierra Nevada). Atuh ku hujan salju anu hébat anu parantos lumangsung di tempat-tempat ieu, anjeun tiasa latihan olahraga anu béda-béda sapertos ski atanapi snowboard. Salaku tambahan, salju nawiskeun bentang sapertos impian, sanggup narik seueur wisatawan sareng ngahasilkeun kauntungan anu hébat.

Kumaha cara ngabentukna?

Kumaha salju ngabentuk

Kami parantos nyarioskeun kumaha salju mangrupikeun daya tarik wisata anu kuat sareng éta daun bentang anu indah saatos na. Tapi kumaha carana flakes ieu ngabentuk?

Salju nyaéta kristal leutik cai beku anu kabentuk dina bagéan luhur troposfir ku cara nyerep titik-titik cai. Nalika tetesan cai ieu tabrakan, éta bakal silih gabung ngawangun salju. Nalika flake ngabogaan beurat langkung ageung tibatan résistansi hawa, éta murag.

Pikeun ieu kajantenan, suhu formasi kepingan salju kedah di handapeun enol. Proses pembentukanna sami sareng salju atanapi hujan es. Ngan ukur bédana antara aranjeunna nyaéta suhu formasi.

Nalika salju turun kana taneuh, éta bakal ngawangun sareng ngawangun. Salami suhu lingkunganana tetep di handapeun nol derajat, éta bakal tetep sareng teras disimpen. Upami suhu naék, serpihna bakal mimiti lebur. Suhu dimana bentuk kepingan salju biasana -5 ° C. Éta tiasa kabentuk kalayan suhu anu langkung luhur, tapi langkung sering ti -5 ° C.

Sacara umum, jalma ngahubungkeun salju sareng tiis anu ekstrim, padahal kaleresan hujan salju paling seueur nalika taneuh ngagaduhan suhu 9 ° C atanapi langkung. Ieu kusabab faktor anu penting pisan henteu diperhatoskeun: kalembaban lingkungan. Kalembaban mangrupikeun faktor anu pasti ayana salju di hiji tempat. Upami iklimna garing pisan, moal aya hujan salju bahkan upami suhu na handap pisan. Conto ieu nyaéta Lembah garing di Antartika, dimana aya és, tapi henteu pernah salju.

Aya waktos nalika salju garing. Ieu mangrupikeun momen-momen dimana serpihan, kabentuk ku kalembaban lingkunganana, ngalangkungan massa hawa garing anu ngajantenkeun janten jinis bubuk anu henteu nempel dimana-mana sareng éta cocog pikeun olahraga salju éta.

Salju anu akumulasi saatos hujan salju ngagaduhan aspek anu béda-béda gumantung kana kumaha tindakan meteorologi berkembang. Upami aya angin kenceng, lebur salju, jst.

Bentuk salju

géométri géométri

Serpihan biasana ngukur sakedik langkung ti hiji séntiméter, sanaos ukuran sareng komposisina gumantung kana jinis salju sareng suhu hawa.

Kristal és aya dina sababaraha bentuk: prisma, pelat héksagonal atanapi béntang dalit. Ieu ngajantenkeun unggal kepingan salju unik, sanaos sadayana ngagaduhan genep sisina. Suhu handapna, salju anu langkung saderhana sareng ukuranana langkung alit.

Jinis salju

Aya sababaraha jinis salju gumantung kana cara ragragna atanapi dihasilkeun sareng cara nyimpenna.

Ibun

Ibun kabentuk dina pepelakan

Mangrupikeun jinis salju anu bentuk langsung dina taneuh. Nalika suhu di handapeun enol sareng asor luhur, cai dina permukaan bumi beku sareng naékna ibun. Cai ieu akumulasi utamina dina raray dimana angin ngahiliwir sareng sanggup ngangkut cai kana pepelakan sareng batuan anu aya dina permukaan bumi.

Serpihan ageung, buluan atanapi encrustations padet tiasa ngawangun.

Ibun tiris

Ibun beku di sawah

Beda antara ibun ieu sareng anu sateuacanna nyaéta salju ieu memang nimbulkeun bentuk kristalin pasti sapertos agul pedang, gulung sareng kapur. Prosés formasi na bénten sareng ibun konvensional. Éta kabentuk ngalangkungan prosés sublimasi.

Salju bubuk

Salju bubuk

Jenis salju ieu paling dikenal pikeun janten mengembang sareng hampang. Éta mangrupikeun anu kaleungitan kohési kusabab béda suhu antara tungtung sareng pusat kristal. Salju ieu ngamungkinkeun glide alus dina ski.

Salju grainy

salju grainy

Salju ieu kabentuk ku siklus panglawungan teras-terasan anu teras-terasan dialami ku daérah anu suhu handapna tapi aya panonpoé. Salju ngagaduhan kristal kandel sareng buleud.

Leungit salju

salju buruk

Salju ieu langkung umum di cinyusu. Éta ngagaduhan lapisan anu lemes sareng beueus anu henteu ngagaduhan resistansi. Éta tiasa nyababkeun longsor salju baseuh atanapi longsoran piring. Biasana aya di daérah anu hujanna langkung handap.

Salju salju

salju salju

Jenis ieu kabentuk nalika permukaan ngebrehkeun cai ngeusi ulang sareng ngabentuk lapisan anu teguh. Kaayaan anu nimbulkeun kabentukna salju ieu nyaéta hawa haneut, kondensasi deet tina cai, kajadian panonpoé sareng hujan.

Biasana lapisan anu ngabentuk langkung ipis sareng rusak nalika ski atanapi sapatu ngalangkunganana. Nanging, aya kaayaan dimana lapisan kandel, kerak nalika hujan sareng cai ngembur salju sareng beku. Budug ieu jauh langkung bahaya kusabab kumaha licin éta. Salju jenis ieu langkung sering di daérah sareng waktos hujan.

Pelat angin

salju kalayan piring angin

Angin masihan pangaruh sepuh, pegatna, kompaksi sareng konsolidasi sadaya lapisan salju salju. Konsolidasi tiasa dianggo saé pisan nalika angin ngahasilkeun langkung panas. Sanaos panas anu dibawa ku angin henteu cekap ngalebur salju, éta sanggup ngébréhkeun ku transformasi. Pelat angin ieu anu kabentuk tiasa dipecah upami lapisan handapna lemah. Ieu nalika longsoran ngabentuk.

firnspiegel

firnspiegel

Ngaran ieu masihan ka lapisan ipis és transparan anu aya dina seueur permukaan salju. És ieu ngahasilkeun réfléksi nalika panonpoe manceran. Lapisan ieu kabentuk nalika panonpoé lebur salju permukaan teras ngahiji deui. Lapisan és ipis ieu nyiptakeun imah kaca mini dina éta nyababkeun lapisan handapna ngalembereh.

verglas

salju salju

Mangrupikeun lapisan ipis és transparan anu dihasilkeun nalika cai beku dina luhur batu. És anu bentukna leueur pisan sareng ngajantenkeun naék bahaya pisan.

Sela fusi

lebur lebur dina salju

Éta mangrupikeun rongga anu kabentuk kusabab lebur salju di sababaraha daérah sareng tiasa dugi ka jero anu variabel pisan. Dina pasisian unggal liang, molekul cai ngejat sareng di tengah liang, cai na kajebak. Ieu ngabentuk lapisan cair anu, kahareupna nyababkeun langkung salju lebur.

Penitentes

penitén salju

Formasi ieu lumangsung nalika padet gabungan janten ageung pisan. Pénitén mangrupikeun pilar anu dibentuk tina parapatan sababaraha rongga. Kolom kabentuk anu nembongan dina penampilan pénitén. Éta lumangsung di daérah ageung kalayan jangkungna luhur sareng lintang handap. Pénitén ngahontal kamekaran anu langkung ageung di Andes sareng Himalaya, dimana aranjeunna tiasa ngukur langkung ti hiji méter, anu ngajantenkeun jalan sesah. Kolomna condong condong kana panonpoé tengah dinten.

Saluran saluran

saluran de-icing sareng saluran pembuangan

Éta kabentuk nalika usum cair dimimitian. Jaringan solokan kabentuk disababkeun ku aliran cai. Aliran cai anu leres henteu lumangsung dina permukaan, tapi dina simbut salju. Cai ngageser dina jero lambaran es sareng tungtungna aya dina jaringan pembuangan.

Saluran solokan tiasa nyababkeun longsoran sareng ngajantenkeun ski sesah.

Gundukan

gunung salju

Gundukan gunung diwangun ku aksi angin dina permukaan salju. Salju garing ngabentuk bentuk érosi kalayan ombak alit sareng teu teratur.

Cornices

Salju cornice

Éta mangrupikeun akumulasi salju dina pegunungan anu mangrupikeun résiko khusus, sabab éta ngagantung ngabentuk massa anu henteu stabil anu tiasa dipisahkeun ku jalanna jalma-jalma atanapi ku sabab alami (angin kuat, contona). Éta tiasa ngawangun longsoran, sanaos bahaya na ayana ngan ku ragrag nyalira.

Kalayan inpormasi ieu anjeun pasti bakal tiasa terang salju langkung tuntas sareng mikawanoh jinis salju anu aya di waktos éta waktos salajengna basa anjeun ka tempat anu salju.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.