Aranjeunna sacara genetik ngarobih sapi supados aranjeunna tiasa nolak pemanasan global

Sapi susu

Cara anu rada panasaran pikeun ngabantosan fauna sareng flora adaptasi sareng masalah anu matak parah nyaéta manusa ngarobih DNA anjeun pikeun ngajantenkeun aranjeunna langkung tahan kana pemanasan global. Éta pisan anu dilakukeun ku panaliti di Universitas Florida sareng sapi.

Sato ieu mangpaat pisan pikeun manusa, janten tétéla penting pisan pikeun mastikeun yén éta tetep aya.

Dina cara nu sami sareng dina genus anu sami, naha sato atanapi sayuran, tiasa aya sababaraha jinis spésiés, dina kasus sapi hal anu sami kajadian. Kusabab kitu, hiji tim panaliti, kalebet Professor Raluca Mateescu ti Jurusan Élmu Sato UF / IFAS di University of Florida Institute of Food and Pertanian Élmu, anu nalungtik sapi brangus, Anu paling toleran panas. Ieu mangrupikeun palang antara variétas Angus sareng Brahman.

Pikeun ngalakukeunana, aranjeunna nampi nampi hibah féderal tilu taun kanggo $ 733. Kalayan éta, aranjeunna bakal tiasa ngabasmi segmen DNA tina dua jinis, anu bakal ngabantosan aranjeunna pikeun terang wilayah DNA mana anu penting pikeun ngatur suhu awak sato, Numutkeun Mateescu nyarios.

Sapi di kebon

Sakitar 40% sapi sapi sadunya aya di Amérika Serikat. Dina raraga ngahontal sato anu langkung saé adaptasi kana kaayaan hirup haneut sareng éta ogé ngagaduhan daging anu langkung saé kualitasna, panaliti aranjeunna hoyong nalungtik dina jangka panjang nganggo alat génomik kumaha carana ngajantenkeun aranjeunna gaduh kasabaran anu langkung ageung kana setrés panas.

Ieu henteu diragukeun panilitian yén, dina kecap Mateescu, "nawiskeun pendekatan anyar anu kuat pikeun nyanghareupan tantangan parobihan iklim sareng ngembangkeun ternak produktif anu pinter." Tapi kumaha upami anjeun, kumaha saur anjeun ngeunaan manipulasi genetik sato?

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur, klik di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.