Sabaraha lalaki parantos nincak bulan

sabaraha lalaki parantos nincak bulan dina mangtaun-taun

Kanyataan yén manusa ngahontal bulan parantos ngahasilkeun kontropérsi anu hébat di sakumna dunya. Anu mungkir sareng konspiranoid nganggap yén sadayana ieu parantos tipuan ti pamaréntah sareng yén bulan henteu acan leres-leres dihontal. Nanging, parantos 50 taun ti saprak lalaki munggaran ngumbara ka bulan sareng anu nandaan sateuacan sareng saatos dina sajarah manusa anyar-anyar ieu. Seueur anu héran sabaraha lalaki parantos nincak bulan ti saprak éta.

Kituna, urang bakal ngahaturanan tulisan ieu pikeun nyaritakeun sabaraha lalaki anu parantos leumpang dina bulan sareng dina taun naon anu aranjeunna lakukeun.

Sabaraha lalaki parantos nincak bulan

mesin astronot

Misi munggaran pikeun satelit urang sorangan dimimitian 50 taun ka pengker sareng disebat Apollo 11. Dina misi ieu nyaéta astronot Neil Armstrong, Buzz Aldrin sareng Michael Collins. Aranjeunna tiasa ngahontal satelit urang pikeun pertama kalina sareng ieu mangrupikeun kasempetan anu paling diinget ku sadaya jalma anu tiasa hirup dina perjalanan luar angkasa ieu. Kami terang yén Armstrong nyaéta anu ngagaduhan kalimat anu kawéntar "Léngkah leutik pikeun manusa, tapi kabisat pikeun Humanity", tetep dugi ka ayeuna dina émutan sadayana.

Sanaos kitu, antukna, seueur astronot parantos tiasa napak dina permukaan bulan. Seueur diantara aranjeunna henteu pati kawéntar salaku anu munggaran, tapi kami terang yén jumlahna aya 12 lalaki parantos leumpang dina bulan. Kami badé nganalisis masing-masing sahijina sareng nyarioskeun sakedik kontéks anu aranjeunna tiasa ngumbara ka satelit kami.

Neil Armstrong sareng Buzz Aldrin

lalaki dina bulan

Aranjeunna diantara anu mimiti janten anu ngamimitian dina misi anu munggaran sareng teu hilap anu katelah Apollo 11. Misi ieu dilaksanakeun dina bulan Juli 1969. Armstrong mangrupikeun Samaun anu kawéntar dina Perang Koréa sareng dipikaterang salaku lalaki pangpayunna anu nincak permukaan bulan. Bagéan anu paling penting tina misi badarat dina bulan sareng henteu kaluar tina kendaraan pikeun napak dina permukaan na. Émut yén aya kaayaan sanés dina bulan tibatan di Bumi. Anjeun kedahna ningali gravitasi bumi. Teu aya jumlah gravitasi anu sami dina bulan sapertos di Bumi. Kusabab kitu, nganiaya permukaan ieu langkung rumit sareng anjeun kedah ngalatihna.

Buzz Aldrin mangrupikeun jalma anu kadua anu napak dina bulan. Nyéépkeun total 21 jam 36 menit dina permukaan bulan. Beda sareng Armstrong, saha jalma anu langkung ditangtayungan, lalaki ieu resep média sareng kasohor. Ieu ngajantenkeun langkung umum ningali anjeunna ngadamel penampilan umum sareng nyarioskeun pernyataan ngeunaan naon anu aranjeunna cicing di ditu.

Charles Conrad sareng Alan Bean

Nalika urang heran sabaraha lalaki parantos leumpang dina bulan, anu pangpayunna hiji-hijina anu dipikaterang. Sésa daptar anu bakal kami namatkeun henteu pati dipikaterang. Dua lalaki ieu jalma anu tanggel waler dina permukaan lunar dina misi anu katelah Apollo 12. Misi ieu dilaksanakeun dina bulan Nopémber 1969. Éta ngan ukur tiasa dilakukeun sababaraha bulan saatos misi anu munggaran. Kusabab kitu, tiasa disebatkeun yén dina taun ieu astronomi aya dina biwir saréréa. Mangrupikeun taun anu mana manusa tiasa hasil pikeun kamajuan sains sareng téknologi dugi ka sanggup ninggalkeun planét urang sareng napak dina bumi luar bumi.

Misi ieu ngalaman sababaraha komplikasi nalika dimimitian kusabab badai listrik. Nanging, dimungkinkeun pikeun suksés badarat dina bulan.

Alan Shepard sareng Ed Mitchell

Aranjeunna dua astronot anu sanés tiasa ngahontal bulan. Anu kahiji mangrupikeun urang Amérika munggaran anu diluncurkeun ka luar angkasa sareng anu kadua mangrupikeun jalma anu mimiti saatos Soviét Yuri Gagarin. Babarengan aranjeunna berhasil nincak permukaan bulan dina Januari 1971. Misi anu kajantenan dipikaterang ku nami Apollo 14. Ekspedisi ieu émut kusabab ngagaduhan salah sahiji pendaratan bulan anu paling akurat dina sajarah. Pilot modul lunar nyaéta Mitchel sareng anjeunna janten lalaki kagenep anu nincak satelit. Éta tiasa ngumpulkeun sakitar 100 kg batu bulan salami misi ieu.

Sabaraha lalaki parantos leumpang dina bulan: David Scott sareng James Irwin

sabaraha lalaki parantos nincak bulan

Dina misi Apollo 15 urang ngagaduhan tanggal Juli 1971, janten taun anu langkung sengit dina hal astronomi. Aranjeunna kagungan protagonis dina permukaan lunar sareng mangrupikeun anu mimiti nganggo Kandaraan Roving Kendaraan dina penjelajahanana. Kalayan kandaraan ieu aranjeunna tiasa ngarambat jumlah anu langkung ageung tina permukaan lunar pikeun tiasa ngajembaran pangaweruh ngeunaan satelit urang.

Nanging, misi ieu ngagaduhan kontropérsi anu kuat pikeun anu astronot ieu ditunda nalika balik. Sareng éta anu aranjeunna diangkut tanpa nyatakeun amplop nanaon kalayan perangko peringatan tina misi di tukeran artos. Amplop ieu dijual ku pangusaha anu ngajakanana atanapi salaku souvenir bulan kalayan harga anu saé. Akhirna, NASA nyita amplop sésana sareng sangsi para astronot. Sakumaha biasana, manusa dibawa kabawa ku tamak sareng pamrih. Hal anu penting pikeun manusa salaku ngahontal satelit urang sareng tiasa diajar langkung seueur ngeunaan éta dikétang ku kakuatan ékonomi.

John Young sareng Charlie Adipati

Dua astronot ieu mingpin misi Apollo 16 dina April 1972. Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta mangrupikeun sababaraha taun perjalanan ka bulan. Tilas mangrupikeun astronot anu paling lami dina sajarah sareng maot dina 87 taun tina panyakit pneumonia. Kadua masih hirup ayeuna sareng umurna sakitar 83 taun.

Eugene Cernan sareng Harrison Schmitt

Aranjeunna mingpin misi anu katelah Apollo 17. Éta mangrupikeun misi lunar terakhir. Schmitt bisa jadi élmuwan munggaran anu dilatih pikeun tiasa ngumbara ka luar angkasa sareng mangrupikeun warga sipil anu kadua saatos Neil Armstrong. Saprak harita urang dipasihan langkung seueur misi pikeun nuju bulan.

Kuring ngaharepkeun yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa terang sabaraha lalaki parantos leumpang dina bulan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.