Naha laut ngarobah warna?

Pandangan sagara atlantik

Laut mangrupikeun unsur penting pikeun kabentukna fenomena meteorologi, topan janten salah sahiji anu paling penting; teu sia-sia, aranjeunna tuang kana panas cai. Kami henteu biasana mikirkeun éta, tapi urang hirup dina planét biru; Atanapi, sahenteuna, éta warna anu katingali ku panon urang.

Leres, kuring yakin yén langkung ti hiji sareng langkung ti dua anu naros naha laut ngarobah warna. Éta henteu salawasna biru? Salajengna kami bade nawiskeun anjeun jawaban pikeun patarosan anjeun 🙂.

Gambar Teluk Alaska

Gambar - Biobiochile.cl

Cai di sagara kalebet 71% planét Bumi. Kami ngan ukur ngajalajah 5%, tapi seueur urang bakal satuju yén warna na biru. Sakapeung poek, sakapeung torek. Sadayana bakal gumantung kana konsentrasi uyah sareng jinis kahirupan anu aya di daérah éta. Janten, cai anu paling amis bakal langkung jelas tibatan anu asin, hal anu urang tiasa gampang ningali di Teluk Alaska.

tapi, Naha éta ngarobah tonality? Nya, alesanana nyaéta éta cai laut nyerep bagian tina radiasi warna anu ngawangun lampu bodas. Wanci siang, contona, éta nyerep heula radiasi beureum, konéng atanapi beureum, sedengkeun anu bulao mangrupikeun cahaya. Kukituna, warna na robih numutkeun jam, obliquity sareng tingkat insolasi; salian ti sifat dasar laut sakumaha anu parantos urang bikeun koméntar.

Pikeun ngarengsekeun, kami ngantepkeun anjeun kana pidéo ieu dimana éta nunjukkeun warna sagara di Atlantik Kalér sareng di basisir Iberia, disababkeun ku kagiatan kahirupan tutuwuhan ti Januari dugi ka Juli 2017. Éta parantos didamel ku EUMETSAT sareng Layanan Monitoring tina Uni Éropa Copernicus Kelautan Lingkungan (CMEMS), anu dioperasikeun ku Mercator Samudra.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.