Naha Star Kutub sok dibereskeun di langit?

Bentang Kutub

Dina blog, ti jaman ka jaman, urang nungkulan masalah anu teu aya hubunganana sareng meteorologi, tapi éta tiasa mangaruhan kahirupan urang dina sababaraha waktos. Janten urang ningali ka langit deui, kunaon? Kusabab 6 rébu béntang anu tiasa ditingali ku panon taranjang ti Bumi, salami éta téh wengi anu poek tanpa polusi cahaya, salah sahiji anu menonjol: Bintang Kutub atanapi Polaris. Sareng sanés éta anu paling caang, panggedéna atanapi pang caketna ka urang, tapi kusabab, henteu sapertos sésana, éta tetep aya dina titik anu sami di langit.

Sareng nalika sésa-sésa béntang ngalih, Polaris tiasa teras-terasan ngarahkeun panon urang ka belah kalér, anu ngajantenkeun titik rujukan pikeun para navigator di beulahan bumi kalér. Papanggihan naha béntang kutub sok dibereskeun di langit.

Kateranganana nyaéta yén béntang ieu, ayana di konstelasi Ursa Minor, aya dina tempat anu istiméwa, ngan dina sumbu rotasi Bumi. Pikeun masihan kami ideu, upami rohangan mangrupikeun disk anu muterkeun pamuter rékaman, Polaris bakal aya di tengahna, teras-terasan teu gerak bari sésa-sésa bintang ngalih di sakitar urang.

Tapi ieu moal sapertos kitu, sabab para ahli ngingetan urang yén unggal taun sumbu rotasi Bumi bergeser hiji tingkat, anu bakal ngabalukarkeun dina sababaraha taun hayu urang lirén ningali Polaris dina titik anu tetep di langit.

Kumaha carana mendakan Pole Star

Kumaha carana mendakan bintang kutub

The Pole Star mangrupikeun bintang anu katingali ti Hémisfér Kalér anu, sabab éta tetep tetep dina tempat anu sami, gunana pisan upami urang navigasi atanapi, upami anjeun gaduh teleskop astronomi, éta ogé bakal ngabantosan anjeun pikeun ngaluyukeunana kalayan leres. Tapi, Kumaha carana mendakanana kalayan gampang?

Nya, urang nyarios yén tempatna di Ursa Minor. Anjeun bakal mendakan konstelasi ieu aya, tangtosna, di belah kalér, janten anjeun kedah masihan arah ka arah ieu. Bentang anu ngabentukna rada surem, kitu Penting pisan anjeun cicing jauh-jauh tina polusi cahaya.

Trik anu bakal ngabantosan anjeun milari Ursa Minor nyaéta ku munggaran mendakan Ursa Mayor, anu sakitar tengah antara cakrawala sareng tengah langit. Anjeun kedah nyetél lintang dumasar lokasi anjeun. Pokokna, kami nyayogikeun gambar dina tulisan ieu supados langkung gampang pikeun anjeun.

Di Ursa Major aya dua bintang anu disebat Dudhe sareng Merak, nyaéta salah sahiji anu ngawangun "mangkok." Duanana dikenal salaku pointer Star pointer. Sakali ayana, gambar garis imajinasi anu sakitar lima kali jarak antara Dudhe sareng Merak. Nuju akhir garis ieu anjeun bakal mendakan polaris, anu mangrupikeun bintang anu munggaran sareng paling caang di Ursa Minor.

Langit wengi

Dina titik ieu, upami anjeun masih panasaran kumaha bentukna Ursa Minor, milari dua béntang pikeun ngawangun pasisian mangkok, nyaéta Pherkad sareng Kochab. Anu kahiji ngabentuk bagian luhur mangkok, sedengkeun anu kadua bagian handap. Éta kawilang gampang ditingali ku panon taranjang.

Ayeuna, bakal aya waé sambungkeun titik-titik. Anjeun parantos mendakan tilu bintang anu paling caang di Ursa Minor (Polaris, Perkhad sareng Kochab), sareng éta tetep aya pikeun milarian anu terakhir anu ngawangun sésa mangkok. Anjeun kedah milarian dua anu ngawangun gagang, kalayan memperhatoskeun yén Polaris nyaéta tungtung na.

Ursa Minor bakal nunjuk dina arah anu sabalikna ti Ursa Major sareng, salaku tambahan, anjeun bakal ningali éta sedengkeun anu saurang sigana "nangtung," anu séjén katingalina "tibalik."

Anggo kompas pikeun milarian Polaris

Cara anu sanés pikeun milarian Pole Star nyaéta ngagunakeun kompas. Éta langkung gancang, tapi anjeun kedah terang yén magnét kalér sareng kutub henteu nunjuk persis dina tempat anu sami. Janten, urang bakal nyandak kompas sareng ngagentoskeun arah ka arah kalér. Sakali parantos, tingali waé di langit sareng milari bintang anu paling caang, anu bakal janten Polaris.

Naha Polaris bakal teras janten bintang panungtun di Hémisfér Kalér?

Gerakan béntang

Kaleresan nyaéta, sakumaha anéhna sigana, dina sababaraha taun, ku 3500, Polaris bakal nyerahkeun "posisi" ka bintang sanés anu namina errai. Dina taun 6000, bakal aya kajadian anu langkung luar biasa: anjeun kedah mutuskeun antara dua: Alfirk atanapi Cephei. Dina taun 7400 bakalan janten Sadr, sareng ku 13600 bakal janten Vega anu bakal ngabimbing generasi anu bakal datang. Peryogi dicatet yén Vega parantos janten Pole Star di jaman baheula, opat belas rebu taun ka pengker.

Sareng kumaha upami Hémisfér Kidul?

Meuntas pikeun milarian Pole Star

Tina sababaraha titik di Hémisfér Kidul anjeun ogé tiasa ningali Polaris, tapi upami anjeun peryogi pitunjuk, langkung disarankeun anjeun mendakan Palang Kidul. Pikeun milarianana, urang bakal ngagentoskeun ka kidul, sareng urang bakal ningali ka kénca pikeun opat béntang anu caang pisan. Teras, anjeun ngan ukur kedah ngagabung sareng anu di kénca sareng anu di katuhu, sareng anu di luhur sareng anu di kidul.

Éta pikaresepeun pikeun anjeun?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

21 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jose Antonio cenahna

    Halo, kuring nyerat di dieu pikeun ngembarkeun, yén kuring parantos ngawaskeun bintang kutub sababaraha dinten nunjukkeun bumi beulah kalér, kuring gaduh catetan yén dina 29/01/2016, bintang tiang kami teu aya ???? Batur bakal terang kunaon anjeunna henteu ...

    1.    Monica sanchez cenahna

      Halo José Antonio.
      Bumi mangrupikeun planét anu muter dina sumbu, sareng Star Kalér perenahna dina poros éta. Janten, henteu paduli sabaraha Bumi ngancik, urang bakal teras-terasan ningali éta netep di langit.
      Ayeuna, bintang kutub, nyaéta, anu nunjuk ka kutub kalér, henteu teras-terasan sami. Nyatana, 4800 taun ka pengker anu pang caketna nyaéta "Thuban", sareng anu salajengna, dina taun 3000, nyaéta Errai. Tapi urang bakal salawasna ningali éta dibereskeun di langit.
      Hiji salam.

      1.    Lof cenahna

        Sareng gerakan tarjamahan darat naon? Naha éta henteu ngajantenkeun rupa-rupa dimana sumbu titik-titik rotasi? Ngadamel gambar saderhana dina kertas sareng pindah ngagambar sumbu, anjeun bakal ningali yén éta kedah nunjuk ka titik anu béda dina rohangan sareng éta mangrupikeun gerakan dina sataun sababaraha sababaraha pesenan saageung (diaméterna 299 juta km) langkung ageung tibatan éta sateuacanna. Kanyataan yén sumbu na henteu robih henteu hartosna yén éta henteu beda-beda dimana sumbu na nunjuk. Anjeun kedah ngaleupaskeun perban sakaligus

  2.   naék cenahna

    Monica Sanchez, upami bumi muter dina poros na, sareng bintang ieu di beulah kalér, anjeun tiasa nyarios ka kuring naha nagara-nagara kidul tiasa ningali éta, upami lengkungan bumi henteu kéngingkeun aranjeunna ningali éta, hatur nuhun ... Henteu kakantun yén urang ningali sapanjang taun ...
    Sareng kumargi urang, upami matahari langkung jutaan kali langkung ageung tibatan matahari, naha henteu nutupan strip bintang kalebet bintang kalér, nanging urang teras ningali bintang anu sami. sapanjang taun tanpa panonpoé nutupan anjeun X BULAN sapotong béntang ... Panasaran, sanés?

    1.    Nuno cenahna

      Jalma-jalma diaméterna 299 juta km ti orbit henteu tiasa diémutan upami anjeun mikir yén Polaris nyaéta 433,8 taun cahaya ti Bumi. Laksanakeun angka-angka éta, sakitar 4105 Milyar km.
      Éta artina lamun ngagambar orbit Bumi ngurilingan Matahari kalayan diaméter sakitar 3 milimeter, Star Pole nyaéta sakitar 41 KILOMETERS di luhur. Gerakan translasional tiasa diémutan ti kajauhan éta.

      1.    Cai cenahna

        Bumi datar sareng bumi cicing, éta parantos kabuktosan, élmu resmi henteu kersa nampi, éta dumasar kana téori tanpa verifikasi ilmiah.

  3.   Joshua cenahna

    Abdi gaduh mamang. Bumi anu muterkeun dina porosna sareng di belah kalér na ekstrim bakal janten Kalér géografis, tapi ieu bakal condong dina musim anu béda dina sataun, janten ieu bakal ngarobah kacenderungan visual ngeunaan Star Kalér. Dina kasimpulan: Star Pole moal nyaritakeun urang Utara anu leres. Atanapi kuring lepat. Sakumaha seueur tingkat éta bénten taun?
    Nuhun sateuacana, Josu

  4.   Lof cenahna

    Sumbu puteran nunjuk teras-terasan nuju kana titik anu séjén di jagat raya dina orbit "CURVED" na ngurilingan Matahari, yén tina préséntasi mangrupikeun milonga anu urang telek tanpa soal, tingali, sumbu utama orbit urang dipisahkeun dina tungtung na sekitar 299 juta kilometer sareng logika nandeskeun yén dina dua titik poros bumi henteu bénten-bénten tapi éta nunjuk ka naon waé di jagad raya, tapi éta henteu tiasa janten titik anu sami (bintang), kusabab aya pamisahan kejam jutaan km, Naon gerakan precésional di gigirna babarit ieu? ampir teu aya nanaon sareng di luhur sadayana ieu henteu lumangsung dina 26000 taun, tapi unggal taun (presesi lalaunan ngarobih posisi polaris tapi gerakan orbit anu langkung ageung henteu? henteu pas) sareng salami waktos éta, 1 taun, bintang tiang henteu ngalih pisan posisi na, teu kakantun gerakan séjén tina tata surya. Janten anjeun kedah milarian katerangan anu sanés, hal-hal henteu sapertos kitu. Naha anjeun terang naon anu kuring percanten? Éta mangrupikeun opini tina fanatik Heliocentric lami, Heliocentric fanatic, yén teu aya gerakan anu pantes, tapi éta henteu kasalahan, éta sanés, éta mangrupikeun panipuan

    1.    Charly cenahna

      Wah, upami aya jalma anu naroskeun doktrin palsu, kuring sapuk pisan sareng patarosan anu ditaroskeun ku Lof, saderhana ngagambar dina kertas sareng sadar.
      Kuring yakin yén sanajan umat manusa henteu siap miceun jilbab tina tipu daya anu hébat. Salam Lof, Abdi hoyong bagikeun langkung seueur inpormasi ngeunaan éta

  5.   Angelo cenahna

    Réréncangan, topik ieu pikaresepeun pisan sabab pasti sistem ieu henteu pas, aranjeunna parantos naros ka diri nyalira naha walungan henteu sadayana ngalir ka tempat anu sami? Aranjeunna sadayana kedah lumpat ka kidul bade anu sanés, naha urang teras-terasan ningali bintang anu sami, parantos aya kutub di tengah sareng tetep upami urang nuturkeun gerak kalayan gancang ngalangkungan jagat raya? Ku sakedik sadaya obyék naha batalna ngalir ka tempat anu sami sareng dina kecepatan anu sami? Masalah ieu nyababkeun kuring ragu

  6.   Singa cenahna

    Perdebatan éta pikabitaeun sareng rumit pikeun tiasa ngabéréskeun masalah, upami inpormasi anu aranjeunna pasihkeun ka kami cocog persis sareng kanyataan atanapi henteu sanés mangrupikeun kutipan tina sumber reputasi anu diragukeun deui. Kumaha upami urang tiasa nyarios yén éta nyata, nyaéta waktos anu jauh pisan aya peradaban anu nanganan téknologi sareng kanyaho ngeunaan planét ieu, matahari sareng bintang, anu ayeuna urang mendakan deui. Pangetahuan ieu dikubur sareng sakitar lima belas ratus taun urang yakin yén bumi rata. Ayeuna urang gaduh deui lima ratus taun bumi bunder sareng deui diktator atanapi bumi datar némbongan sareng téori konspirasi na yén sadayana aya gunana. Sareng olle, sigana éta ogé leres, teu aya anu ngelek gambar perjalanan ka bulan sareng seueur data sanés anu disayogikeun. Tapi tong hilap, sapertos di luhur, ieu di handap. Élmu Roh.youtube.com

  7.   ruffles cenahna

    Halo… Saur anjeun aya kalepatan… polaris ngalih 1 derajat unggal 71 taun (sakitar) numutkeun gerakan precession sareng kirang ti 0.001 sataun ku nutasi….

    sareng anjeun kedah nyerat yén éta bakal ngalih hiji gelar dina sataun ...

  8.   Jefany mota cenahna

    Polaris mangrupikeun bintang anu saé anu kuring diajar, sadayana bakal nganggap kuring gélo kusabab yuswa kuring ngan 12 taun, tapi hal-hal anu ampir teu aya anu merhatoskeun nyaéta anu narik perhatian kuring, tapi kuring pikir kuring bakal ngahontal, béntang Polaris nyauran kuring perhatosan namina sareng di cina numutkeun sareng ditalungtik aya sababaraha perusahaan anu nganggo nami ieu anu narik perhatian kuring ... ..

  9.   Jefany mota cenahna

    Polaris mangrupikeun bintang anu saé anu kuring diajar, sadayana bakal nganggap kuring gélo kusabab kuring ngan ukur umur 12 taun, tapi hal-hal anu ampir teu aya anu diperhatoskeun nyaéta anu narik perhatian kuring, tapi kuring pikir kuring bakal ngahontalna, béntang polaris nyauran kuring perhatosanna ku namina sareng di cina numutkeun sareng ditalungtik sababaraha perusahaan nganggo nami ieu anu narik perhatian kuring ... ..

  10.   antonio castellano santamaria cenahna

    Tapi anjeun masih mikir yén bumi mangrupikeun lingkup, kuring pribadi henteu terang bentukna naon sabab kuring henteu kantos ningali ku panon kuring sorangan tapi ku tés anu kuring pernah tingali sareng itungan anu parantos dilakukeun, éta pasti henteu buleud. Ruang éta aya Abdi hoyong pisan terang kumaha kaayaan sareng henteu sangsara dina bohong ieu anu urang hirup sareng éta ditetepkeun ku urang saprak urang lahir.

  11.   emmanuel cangalaya hidalgo cenahna

    Halo, babaturan anu dipikacinta, sigana urang sadayana ngagaduhan sababaraha jinis koméntar, tong hilap saha anu nyiptakeunana, kuring kataji ku namina POLARIS. Kuring henteu ngartos seueur koméntar tapi urang sadayana sami waé, urang henteu kedah percanten kana sagala anu dicarioskeun ku kami tapi Janten henteu sadayana anu aranjeunna carioskeun ka kami bohong kusabab urang gaduh buktos sareng upami aranjeunna sangsara teu ngartos hal, aranjeunna kakurangan sakedik elmuna ... ALLAH NYALAMikeun Aranjeunna ..

  12.   emmanuel cangalaya hidalgo cenahna

    Halo, babaturan anu dipikacinta, kuring pikir urang sadayana ngagaduhan jinis komentar anu béda, tong hilap saha waé anu nyiptakeunana, sieun ku namina sering nyebut kuring. POLARIS Kuring henteu ngarti pisan kana koméntar tapi urang sadayana sami-sami datang kana hal anu sami, tangtosna, urang henteu kedah percanten kana sagala rupa anu urang Aranjeunna nyarios tapi henteu sadayana anu dicarioskeun ku aranjeunna mangrupikeun bohong sabab kami gaduh buktina sareng upami aranjeunna sangsara pikeun henteu ngartos hal éta disababkeun ku kurangna élmu ... ALLAH NYALAMikeun Aranjeunna ..

  13.   Pepe cenahna

    … ¨ Kanggo masihan kami ide, upami rohangan mangrupikeun disk anu muterkeun pamuter rékaman, Polaris bakal aya di tengahna, teras-terasan henteu gerak bari sésa-sésa bintang ngalih di sakitar urang ....

    Naha anjeun nyarios yén bumi datar?

    1.    Vicente cenahna

      bumi bakal janten sapertos speck of microdust.

    2.    Vicente cenahna

      bumi bakal janten sapertos speck of microdust.

  14.   Agnes cenahna

    Jelas pisan yen langit sorangan nyaksian yen bumi teh lain buleud, buleud, pasagi, datar, tapi buleud? Éta gélo, urang terang yén ti saprak urang ningali langit sareng leumpang, ayeuna kuring naroskeun sadayana, kalebet ukuran sareng kadeukeutan antara nagara-nagara, ogé kumaha caketna langit kusabab dina perjalanan kuring ningali anu ngareureuwas nalika pesawat aya di bagian anu paling luhur. Saolah-olah panonpoe atanapi bulan caket pisan ... éta hal anu kuring moal hilap. .