Saatos kameunangan Trump, Cina tiasa mingpin Pasatujuan Paris

marrakesh-cop22-2016

Sakumaha urang sadayana terang, Donald Trump anjeunna parantos kapilih janten présidén Amérika Serikat. Warta anu goréng pikeun lingkungan nyaéta yén pikeun perubahan iklim Trump henteu aya, janten, anjeunna boga niat miceun Amérika Serikat Pasatujuan Paris.

Amérika Serikat mangrupikeun nagara kadua anu ngaleupaskeun émisi gas rumah kaca anu paling ageung kana atmosfir. Kadatangan Donald Trump ka kapersidenan parantos nyababkeun kagok dina gempungan iklim (COP22) di Marrakech. Nanging, kaseueuran nagara parantos negeskeun dukunganna dina merangan parobihan iklim. Ayeuna di Cina, nagara anu ngaluarkeun émisi gas rumah kaca pangageungna ka atmosfir, daék juara perjanjian perjanjian iklim.

Cina niatna neraskeun ideu na pikeun ngalakukeun transisi énergi kana ékonomi karbon handap. Polusi udara di Cina mangrupikeun masalah anu serius pisan pikeun warga nagara. Konsentrasi tinggi polutan udara tina industri batubara hartosna seueur warga henteu tiasa kaluar tanpa topéng. Salaku tambahan, seueur jalma sangsara sareng maot tina panyakit pernapasan.

Anggota delegasi Cina nyatakeun yén transisi énergi anu diraih ku Cina nyaéta gerakan teu kaampeuh sareng éta kusabab aya pamaréntahan énggal di Amérika Serikat aranjeunna moal lirén. Kaputusan éta mantep sareng sanaos présidén AS henteu percanten atanapi hoyong ilubiung dina merjuangkeun parobihan iklim, Cina moal mundur. Upaya masarakat Cina bakal terus tumuh.

Kemenangan pamilihan umum Trump parantos janten tongkat anu hadé pikeun gempungan iklim anu diayakeun di Marrakech dimana sakitar 200 nagara aranjeunna satuju kana aturan yén Pasatujuan Paris anu anyar dilakukeun kedah nuturkeun. Éta émut kalayan hariwang yén, dina jaman baheula, angkatna tina George Bush protokol Kyoto ngadorong nagara maju anu sanés pikeun neraskeun perjanjian iklim. Aranjeunna sieun yén niat Trump bakal gaduh pangaruh anu sami.

Présidén anyar Amérika Serikat sareng perubahan iklim

Donald Trump parantos nyatakeun sababaraha kali, boh dina pencalonanna sareng ayeuna dina kapersidenanna, yén parobihan iklim Mangrupikeun tipu daya anu diciptakeun ku urang Cina dina raraga ningkatkeun daya saingna. Dina pencalonanana, anjeunna janji yén, upami janten présidén, anjeunna bakal ngabatalkeun ratifikasi Pasatujuan Paris sareng narik dana tina sadaya program sareng kagiatan PBB anu aya hubunganana sareng perubahan iklim.

Anjeunna parantos ngumumkeun yén, diantara sapuluh ukuran kahijina pikeun dugi ka White House, salah sahiji diantarana bakal ngabatalkeun pamayaran kana program anu aya hubunganana sareng perubahan iklim. Ieu masalah serius pikeun iklim, nunjukkeun yén AS mangrupikeun nagara kadua anu tanggung jawab émisi global. Éta ogé bakal négatip pisan pikeun nagara-nagara berkembang anu hoyong nyumbang kana Pasatujuan Paris, bari ngembangkeun téknologi tanpa ngarusak iklim. Ieu kusabab Amérika Serikat sareng EU mangrupikeun salah sahiji donatur panggedéna dina kauangan iklim. Dina anggaran pembiayaan dijelaskeun sakitar $ 3.000 milyar komitmen dugi ka 2020. Sajauh ieu, Obama ngan ukur mayar 500 juta euro tina totalna.

Donald-trump

Sadaya nagara anu parantos ngaratifikasi Pasatujuan Paris ngantosan naha Trump tungtungna nyandak kaputusan pikeun mundur dana atanapi ngarobih cara ngatur législatifna. Maksud sadaya nagara nyaéta usaha sareng kabijakan anu diadopsi pangaruh global sareng janten conto pikeun nagara-nagara anu henteu acan meratifikasi na.

Présidén COP22, Salahedin Mezuar, parantos ngadamel klaim ieu:

"Perjanjian Paris henteu bakal lirén damel sabab salah sahiji partai angkat, sésana nagara-nagara di dieu pikeun mastikeun yén éta bakal maju sareng kami yakin yén warga Amérika Serikat komitmen pinuh pikeun merangan masalah anu pang gedéna. nyanghareupan manusa "


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.