Saatos Hurricane Harvey

Hurricane harvey

Hurricane Harvey, ditingali tina satelit

Éta saminggu saprak urang nyerat ngeunaan badai anu tiasa nyerang Texas, angin topan harvey. Bahkan ngahontal kategori 4, kakuatan anu langkung ageung tibatan anu diarepkeun. Karuksakan anu ditinggali na jauh langkung ageung tibatan anu diarepkeun. Sareng saatos waktos ieu flogging daérah bakal terus ngalih ka kalér salaku badai tropis kanggo sababaraha dinten ka payun.

Karuksakan anu dihasilkeun parantos disababkeun ku seueur Stagnasi Harvey di daérah éta, cicing panjang teuing di tempat anu sami. Wisata anu teu biasa ieu ngabahayakeun banjir di Houston, dugi ka teunggeulan teh catetan banjir ngalaman di daratan Amérika Serikat. Rékaman sateuacanna dihasilkeun Hurricane Amelia di 1978, kalayan curah hujan maksimal 48 inci. Harvey pencét 51,88 inci (langkung ti 1,30 méter) dinten Salasa, sareng hujan langkung diperkirakeun.

Trump nganjang ka daérah anu katarajang

Donald Trump Harvey Taufan

Trump nangtung dina solidaritas sareng sadayana anu kapangaruhan di daérah éta (NBC News)

Ngan nalika Trump nganjang ka daerah anu kaserang, dua waduk dilembur kamari. Konsékuansi Harvey anu ngamuk di daérah siga anu henteu pernah kabur, kapaksa ngévakuasi kabupatén kidul-wétaneun Houston, daérah anu paling kapangaruhan.

Cacahna parantos naék janten 16 maot, rébuan jalma nyalametkeun, sareng puluhan rébu diungsikeun ti daérah éta, seuseueurna daérah Houston, ayeuna banjir. Éta ogé kota kaopat pangpadumna di Amérika Serikat, kalayan langkung ti 2 juta jiwa. Biaya karusakan parantos naék kana tingkat karusakan anu ditingalkeun ku Hurricane Katrina di 2005, anu ogé kajantenan antara 23 sareng 31 Agustus.

Ieu ngagaduhan babandingan epik. Teu aya anu kantos ningali anu sapertos kieu »Ieu kecap tina Donald Trump dina rapat anu diayakeun di Corpus Christi, sareng dipimpin ku Gubernur Texas, Nagreg Abbot. Présidén Amérika Serikat parantos nyandak kasempetan pikeun mikawanoh sareng muji padamelan badan-badan anu gawé bareng sareng bantosan anu kapangaruhan. Anjeunna ngadesek sareng ngadorong urang pikeun ngalakukeun éta "langkung saé tibatan kantos", sahingga dina 5 atanapi 10 taun teu tiasa disebatkeun yén henteu sadayana parantos dilakukeun. Sababaraha gambar panorama disayogikeun dina video berita FOX ieu. Salajengna, Éta ogé koméntar kana akibat tina inféksi anu mungkin aya, hama sapertos reungit, alergi, jst.

Anu embungeun teuing

Konsékuansi tina kakeueum tina waduk, bendungan Barker sareng Addick, jelas dina gambar ieu. Sakitu tah Dinas Météorologi Nasional kedah nambihan dua warna tambahan dina peta anu ngukur hujan. Dina sajarahna, peta éta parantos dibatesan hujan 15 inci, ti ayeuna cap énggal bakal 30 inci. Urang tiasa ningali bédana pangukuran dina peta anu nembongan tina menit 1:20 tina pidéo.

Presipitasi anu diarepkeun di daérah éta sakitar 5 inci sapoé salami 2/3 dinten deui. Tingkat walungan bersejarah, sapertos banjir. Diharepkeun, sajaba ti cacah jalma anu kapangaruhan, di dinten payun sakitar 450.000 urang nyungkeun bantosan pikeun akibat tina épék anu tiasa dipendakan.

Coldplay nyusun "Houston" pikeun ngahargaan ka anu kapangaruhan

Pita Inggris, ngahususkeun lagu anu disebut "Houston", maénkeun éta pikeun kahiji kalina sareng terakhir dina konsér di Miami, Florida. "Kami ageung musik nagara anu resep, sareng éta anu kami pikir nalika urang angkat ka Texas"saur penyanyi-penulis lagu Coldplay bungah nalika konsér.

Rébuan jalma parantos nyumbang kana bantosan éta, sareng sababaraha carita anu moal dipikaterang. Malah hiji reporter anu ngeureunkeun mobil pulisi pikeun ngabantosan supir treuk anu teu tiasa kaluar tina treuk na. Tungtungna lalaki éta tiasa disalametkeun, masihan seueur hatur nuhun sareng hatur nuhun kana naon anu parantos aranjeunna laksanakeun pikeun anjeunna.

Kami pamitan ninggalkeun syuting lagu ieu ku Coldplay tina saluran resmi maranéhna. Ti dieu urang ogé ngarepkeun yén kota hébat ieu dimana anjeun dikirim ka luar angkasa, pulih sakumaha anu pang gancangna sareng gancang-gancang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.