Ngaguruh

Pasti anjeun kantos nguping ngeunaan berita dina rime. Mangrupikeun fenomena meteorologi anu lumangsung nalika kabut beku. Pikeun fenomena ieu ditingali kedah aya sababaraha ciri sareng sababaraha faktor. Normalna waktos anu suhunya sareng kabut pengkuh diperyogikeun. Sanaos kanyataanna mangrupikeun fenomena meteorologi anu lumangsung di seueur tempat, éta henteu dipikaterang masarakat.

Kituna, urang bakal ngahaturanan tulisan ieu pikeun nyaritakeun anjeun sadaya ciri pasisian sareng kunaon éta kajadian.

Naon pasisian

Leuweung ku rime

Pablo VA - Kami Palencia

Mangrupikeun fenomena meteorologi anu lumangsung nalika kabut beku. Nalika aya halimun anu tiis sareng terus-terusan disababkeun ku kalembaban anu luhur, rime biasana lumangsung. Seueur fotografer nyandak kauntungan tina jinis fenomena ieu pikeun nyandak poto anu matak. Éta biasana lumangsung di daérah anu aya kabut padet sareng suhu turun di handap 0 derajat. Dina nilai suhu ieu titik embun di handap beku.

Dina waktos ieu nyaéta nalika tingkat cai anu ngambang dina hawa mimiti tiris dina permukaan daérah. Urang émut yén cai peryogi permukaan pikeun beku. Kituna, partikel keusik saukuran micron diperyogikeun pikeun bertindak salaku inti kondensasi hygroscopic. Nalika tetesan cai mimiti beku dina permukaan aranjeunna ngabentuk bulu atanapi jarum és lemes. Formasi ieu mirip sareng salju tapi éta henteu sami.

Tempat dimana ayana gempa bumi kajantenan pisan sareng tempat sanés anu salju. Nanging, upami urang ngadeukeutan permukaan batu, dahan tangkal, daun, jst. Urang tiasa ningali yén ieu jarum leutik sareng formasi és sapertos bulu anu disababkeun ku kabut beku. Kota-kota sareng kota-kota Spanyol anu ngagaduhan walungan caket dieu mangrupikeun paling seueur anu kéngingkeun kajadian ieu. Éta salah sahiji alesan kunaon Rime sering dilakukeun nalika usum salju di Valladolid atanapi Burgos.

Sareng éta walungan mangrupikeun sumber asor anu tetep dina lingkungan. Salaku tambahan, berkat aliran cai anu tetep, flora anu cukup padet berkembang anu ngabantosan kalembaban lingkungan. Nalika aya kontras dina hawa siang sareng wengi, jenis halimun padet ieu biasana lumangsung sareng berkat flora éta biasana dipikagaduh. Upami suhu sakitar ragrag sahandapeun 0 darajat, rime langkung gampang kajadian.

Ciri utama

És dibentuk ku rime

Kami ningali yén sakali ribut lumangsung éta tiasa kajantenan ku sababaraha cara. Upami hidrometer lumangsung dina luhurna sareng suhu turun janten 2 derajat handapeun nol sareng ayana angin, urang ningali yén rime janten sesah sareng kristal és ngabentuk ku cara anu béda. Kristal és ieu henteu ngagaduhan prosés formasi mirip sareng és anu lumangsung nalika aya salju, tapi malah nyiptakeun rangkay jarum anu tumuh dina arah angin. Beuki lila hujan sareng kondisi anu pikaresepeun, beuki és bakal tiasa akumulasi.

Hal anu urang henteu kedah bingung sareng rime nyaéta ibun. Éta mangrupikeun hal anu umum pikeun ngalieurkeun bahkan dua fenomena anu béda pisan. Supados ribut lumangsung, penting pisan aya kabut anu cukup padet di lingkungan. Ibun lumangsung nalika kondensasi Uap sorangan di lingkungan. Dina hal ieu, henteu perlu aya halimun, sanaos leres yén seueur kalembaban diperyogikeun di lingkungan.

Rime lumangsung nalika parantos aya permukaan kabut anu sanggup nahan kalembaban ti lingkungan. Kusabab kitu, éta langkung sering di tempat anu aya walungan sareng flora anu aya hubunganana. Pasti, upami ieu pertama kalina ningali pasisian, éta bakal kaget anjeun sareng nyarios yén éta mirip sareng bentang salju. Éta jelas yén nalika hujan némbongan éta salju anu turunna jero pisan. Istilah ieu dikenal sacara lega di pedalaman Semenanjung Iberia.

Naha pasisian lumangsung

Ngaguruh

Pikeun fenomena meteorologi ieu lumangsung, langit anu jelas diperyogikeun dina usum salju, suhu handap sareng sababaraha tempat dimana tetep asorna cekap. Éta kawilang sering di daérah gunung anu aya walungan sareng flora anu aya hubunganana. Hal ieu utamina disebat salaku titipan és diwangun ku katirisan titisan kabut atanapi awan anu handap-na. Tiasa disebatkeun yén halimun henteu langkung ti awan anu handap dina tingkat permukaan.

Pikeun fénoména ieu lumangsung suhu di handapeun beku diperyogikeun. Kieu carana kabut énjing dihasilkeun kalayan frékuénsi hébat di tempat-tempat lebak, khususna. Konsékuansi utama pikeun kajadian ieu nyaéta nyéépkeun waktos-wengi ku radiasi. Pikeun ieu, kedah aya bédana ageung antara siang sareng suhu wengi.

Kaayaan anu diperyogikeun pikeun lumangsungna gundukan nyaéta langit anu jelas, henteuna angin, benten pisan antara hawa siang sareng wengi sareng hawa dina énjingna langkung handap atanapi rada luhur ti 0 derajat. Upami sadayana kaayaan lingkungan ieu dicumponanUrang sigana gaduh kabut isuk umum anu bakal ngahurungkeun rime. Éta langkung umum di daérah lebak walungan sareng kalembaban relatif luhur sareng suhu handap.

Suhu peuting kedah handap pisan sareng kalembaban relatif luhur pisan. Kalembaban anu dihasilkeun ku panutup awan kedah aya dina tingkat taneuh, anu bakalan janten és nalika ngagosok kana permukaan. Hawa tiis condong turun tina lamping sareng nyumbang seueur kalembaban anu ngagampangkeun formasi halimun. Kalembaban relatif anu luhur ieu anu ngabantosan nyayogikeun cai anu diperyogikeun pikeun kabentukna halimun anu, engké, beku dina permukaan.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa langkung terang ngeunaan pasisian.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Bola Hugo cenahna

    Sakumaha kasalahan ngetikna, anu teu aya anu ngédit ieu?