Gelombang panas anu ngarecah rékaman di Spanyol: propinsi anu kapangaruhan sareng iraha tungtungna

Gelombang panas di Spanyol

Gelombang panas éta parantos ngahontal 50 derajat Celsius di réa patempatan Spanyol Éta parantos ngantunkeun kami panorama anu henteu parantos urang tingali salami mangtaun-taun. Di sababaraha daérah Spanyol, sapertos Andalusia, seueur propinsi parantos ngahontal angka panas anu ekstrim.

Nagara kami biasana nagara anu panas, tangtosna, tapi anu urang alami dinten-dinten ieu nyaéta ngarekam catetan dina sagala cara. Salami postingan ieu kami bakal langkung rinci deui kumaha urang ngalirkeun gelombang panas di Spanyol, rékaman yén kami parantos rusak sareng langkung ti éta, kami bakal masihan seueur rekomendasi kanggo anjeun langkung pas panas anu ekstrim yén urang hirup ayeuna-ayeuna di Spanyol.

Naon hartosna gelombang panas di Spanyol?

Badan Météorologi Nagara, ogé katelah Aemet, parantos ngantunkeun kami data yén urang parantos lami henteu ngahontal di komunitas sareng propinsi Spanyol anu sanés. Sakumaha anu parantos urang tingali dina blog ahli klimatologis anu kawéntar, César Rodríguez Ballesteros, milik Bank Nasional Data Klimatologis Badan Météorologi Nagara Spanyol, Sabtu kamari kami ngahontal rékor nasional anu béda:

  • Pernah sateuacan urang ngahontal suhu rata-rata luhur sapertos di Spanyol, 37,77 darajat.
  • Dinten Jumaah kaping 13 anjeunna lebet kana podium sareng peringkat katilu dina hal suhu rata-rata nasional kalayan catetan 36,92 derajat.

Sareng anjeun panginten anu janten hari anu paling panas di Spanyol di dunya. Khususna, urang kedah uih deui ka 10 Agustus 2012 kalayan suhu rata-rata 37,87 derajat Celsius di Spanyol.

Iraha gelombang panas di Spanyol réngsé?

Sigana saeutik-saeutik gelombang panas ieu di Spanyol turun sareng yén suhu bakal turun dina sababaraha dinten ka payun, tapi urang henteu kedah percanten ka diri urang sorangan sabab masih ramalan sababaraha dinten deui panas ekstrim di seueur propinsi.

Propinsi sareng hawa kusabab gelombang panas

Di Spanyol timur laut, hawa bakal sakali deui tinggi pisan. Di daérah tengah Madrid langkung sami. Sareng upami urang merhatoskeun peta kidul sareng Kapuloan Kanaria, seueur daérah tiasa ngahontal suhu langkung ti 40 derajat.

Kusabab kitu, Badan Météorologi Nagara ngajaga warna jeruk salaku indikator peringatan yén aranjeunna masih aya 10 propinsi anu résiko parah. Propinsi ieu sapertos kieu: Cádiz, Córdoba, Granada, Huelva, Jaén, Seville, Albacete, Almería, Málaga sareng Cuenca.

Sumawona, ti 10 propinsi ieu, urang mendakan sababaraha detil anu Badan Météorologi Nagara sapertos anu salami seueur dinten bakal aya indikator dina warna beureum. Maksudna, sadaya propinsi anu urang ayeuna bakal nyaritakeun yén anjeun bakal jauh teuing tina suhu anu parantos dipendakan ku usum panas anu sanés.

Éta propinsi anu bakal waspada beureum numutkeun Aemet nyaéta leres-leres sadaya propinsi komunitas Andalusia kacuali Malaga sareng Almería, anu bakal tetep aya dina gera jeruk sakumaha anu urang diskusikeun dina alinea sateuacanna.

Tip pikeun gelombang panas

Sakumaha urang disebatkeun, gelombang panas bakal neraskeun sababaraha dinten salaku pendamping kahirupan urang di Spanyol. Upami anjeun salah sahiji jalma anu masih aya di propinsi kalayan indikator jeruk, ku Aemet kami nyarankeun tip anu béda sahingga anjeun tiasa langkung pas gelombang panas ieu.

Seueur tip gelombang panas ieu raoseun, tapi langkung saé aman tibatan punten. Ku sabab kitu, tuturkeun aranjeunna kana serat, sabab éta penting pikeun salamet suhu sapertos anu dialaman ku urang.

Sanajan anjeun pikir éta ukur panonpoé anjeun tiasa sangsara heatstroke, stroke panas sareng ragrag, lieur sareng gejala sanés anu anjeun kedah konsultasi sareng GP anjeun. Di dieu urang nganggo 13 tip anu parantos kami nyusun supados anjeun langkung saé ngalangkungan gelombang panas ieu di Spanyol:

  • Cegah kaluar dina jam terpanas
  • Entong ngantosan nginum. Sok hidrat ku cai tawar.
  • Entong tuang tuangeun anu ageung pisan. Coba tuang hampang.
  • Entong meakeun kafein, gula sareng alkohol dina jumlah. Aranjeunna dehidrasi sareng anjeun peryogi sabalikna.
  • Nyingkahan kagiatan olahraga dina jam panas maksimum.
  • Proses nganggo topi atanapi topi sareng elemen sanés anu nyegah panas upami anjeun kedah ka luar.
  • Tutup susun siang sareng buka sadayana wengi sadayana.
  • Anggoburam anu transpires.
  • Leumpang turun teh
  • Pancuran sareng cai tiis atanapi haneut.
  • Upami Anjeun gaduh AC, anggo ogé. Entong ngaleut ninggalkeun suhu anu handap pisan. Anjeun tiasa sangsara stroke panas nalika ka luar.
  • Entong ngantep sato dina kendaraan dina panonpoé. Atanapi ka jalma. Ventilasi kendaraan.
  • Upami anjeun pikir anjeun ngagaduhan gejala stroke panas, konsultasi ka dokter anjeun sateuacan ngalakukeun nanaon.

Kumaha anjeun hirup gelombang panas ieu? Tungtungna, upami anjeun cicing di daérah pantai sareng nuju liburan, langkung saé tibatan langkung saé, leres? Jalma anu teu ngagaduhan pantai, walungan sareng anu henteu kabur ku cara naon waé ogé moal ngagaduhan pilihan tapi ngan ukur nginum cai tawar sareng tuang és krim, anu ogé henteu goréng teuing.

Ninggalkeun kami dina komentar naon trik-trik leutik éta anu anjeun anggo pikeun ngalirkeun suhu anu langkung saé sapertos kitu sapertos jaman ayeuna urang hirup di Spanyol!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.