Rasi bintang di langit

bentang di langit

Bentang-bentang di langit peuting disusun sacara acak. Sababaraha katingali langkung ageung sareng sababaraha katingali langkung alit kusabab sagala rupa alesan. Hiji mangrupikeun ukuran bintang éta sorangan sareng anu sanésna nyaéta jarak antara bintang éta sareng planét urang. Naon anu dipikirkeun nyaéta aya garis imajinasi anu ngagabung sareng bintang sareng anu urang sebut rasi. Rasi bintang ngagaduhan hartos sareng parantos manpaat dina sajarah. Di dieu urang badé ngawartosan langkung seueur ngeunaan rasi sareng namina sababaraha anu paling penting.

Naha anjeun hoyong nambihan élmu ngeunaan astronomi sareng terang langkung seueur ngeunaan rasi bintang? Di dieu urang carioskeun.

Rasi bintang di langit peuting

rasi di langit

Rasi bintang teu langkung ti sakumpulan bintang anu, bentukna imajinér lengkep, aranjeunna nyandak bentuk ti union garis. Saolah-olah urang ngiringan titik-titik pikeun ngabentukna. Nami-nami rasi ieu asalna tina mahluk mitologis, sasatoan, jalma anu parantos ngalakukeun padamelan hébat pikeun kamanusaan atanapi bahkan objék penting.

Aranjeunna dingaranan liwat nami-nami tradisional anu pantes tina basa Latin, Yunani sareng Arab. Ngaran ieu biasana ngagaduhan hurup Yunani leutik anu dimimitian ku alfa sareng sésana abjad dina urutan turun. Ku cara kieu, anjeun masihan sakedik urutan penemuan ngan ku maos nami na. Balik huruf abjad Yunani, urang mendakan singkatan tina nami rasi.

Upami urang béak hurup Yunani pikeun enumerasi rasi, urang nganggo hurup Latin. Jenis tata ngaran ieu éta katelah Bayer. Béntang pangleutikna diwangun ku ngaran anu dituturkeun ku singgetan anu dikenal salaku Flamsteed. Kusabab aya seueur nomenclature, hiji bintang tiasa ngagaduhan nami anu béda-béda di panjuru dunya.

Henteu ngan ukur urang tiasa mendakan bintang anu sami sareng nami anu béda, tapi grup bintang anu ngawangun rasi ogé disebat béda.

utiliti

formasi rasi

Di jaman kuno, rasi bintang tina kagunaan hébat pikeun diajar nganapigasi peuting. Tanpa navigasi GPS atanapi radar naon waé, navigasi ngalangkungan laut tunduk kana jinis "téknologi." Dina hal ieu, rasi bintang janten rujukan pikeun nunjukkeun orientasi dimana ayana.

Aranjeunna ogé ngagaduhan jasa pikeun ngajantenkeun jalanna stasiun-stasiun éta. Salain ti cuaca, stasiun-stasiunna henteu pati ditangtoskeun. Kusabab kitu, ku gerakan konstelasi mungkin pikeun intuisi posisi anu dipiboga ku Bumi perkawis Panonpoé Tilelep dina Sistem tatasurya sareng terang usum naon dina taun éta.

Ayeuna, hiji-hijina panggunaan rasi nyaéta pikeun langkung gampang ngapalkeun posisi bintang. Urang kedah émut yén urang tiasa ningali jutaan bintang di langit sareng, sakumaha sababaraha menit sareng jam, aranjeunna bergerak kusabab gerakan puteran bumi.

Total kami mendakan 88 pengelompokan bintang dina bidang langit urang. Masing-masingna nyandak inohong anu béda kalayan nami, naha religius atanapi mitologis. Gambar rasi pangkolotna aya tanggal sateuacan 4.000 SM. Dina waktos éta, urang Sumerians masihan nami rasi penting sapertos Aquarius, pikeun ngahargaan déwa na.

Rasi bintang ayeuna

visualisasi rasi

Rasi bintang anu "dianggo" ayeuna di beulahan bumi kalér henteu benten teuing sareng anu dibayangkeun ku urang Mesir kuno. Sababaraha rasi penting nyaéta Homer sareng Hesiod. Ptolemy mangrupikeun ahli matématik sareng astronom sareng sanggup ngaidentifikasi 48 tina rasi bintang anu aya ayeuna. Tina 48 rasi anu anjeunna mendakan, 47 di antawisna masih gaduh nami anu sami.

Diantara anu paling penting sareng dikenal nyaéta anu aya dina pesawat orbit Bumi. Éta mangrupikeun konstelasi zodiak. Éta aya hubunganana sareng tanda zodiak unggal jalma. Ieu aya hubunganana sareng sasih kalahiran unggal taun sapanjang taun.

Aya ogé anu sanés anu langkung dikenal sapertos Big Dipper anu tiasa ditingali ti beulahan bumi kalér sareng Hydra. Anu terakhir mangrupikeun salah sahiji konstelasi panggedéna anu aya di kolong langit urang. Mangrupikeun hiji kelompok 68 bintang anu tiasa ditingali ku panon taranjang. Lumayan tibalik nyaéta Cruz del Sur, nyaéta rasi kalayan ukuranana pangleutikna.

Sababaraha rasi anu langkung penting

Rasi bintang beda-beda pentingna gumantung kana beulahan bumi dimana kami ayana. Salaku conto, di beulahan bumi kalér, si Big Dipper mangrupikeun salah sahiji rasi anu paling penting. Nanging, henteu di beulahan bumi beulah kidul. Ieu kusabab éta henteu katingali aya, janten teu tiasa aya hubunganana. Entong hilap yén henteu sadayana rasi bintang tiasa dititénan tina titik anu khusus di Bumi, tapi éta gumantung pisan kana dimana urang ayana. Hal anu sami kajadian sareng aurora kutub.

Di dieu urang badé nunjukkeun anjeun sababaraha rasi anu paling terkenal sareng gampang dikenal.

Great Bear Great Bear

Éta mangrupikeun salah sahiji anu paling penting sareng dipikaterang. Éta fungsi pikeun nandaan kalér. Navigator kuno ngagunakeunana pikeun nandaan jalanna ka daratan anu teu dikenal.

Biruang Leutik

Biruang Leutik

Éta mangrupikeun rasi anu sanés anu tiasa dititénan ukur di beulahan bumi kalér. Nanging, éta penting pisan di jaman kuno pikeun para navigator kumargi aranjeunna tiasa terang usum taun sareng waktos bahkan henteu nganggo jinis kalénder naon waé.

Orion

Orion

Mangrupikeun salah sahiji anu kawéntar sareng dianggap paling éndah di surga. Éta ogé dikenal ku nami moro. Éta ngagambarkeun sababaraha budaya sareng suci pikeun Mesir pikeun ngiringan aranjeunna saatos wengi-

Cassiopeia

casiopea

Mangrupikeun salah sahiji anu paling gampang dikenal di langit ku bentuk M atanapi W na. Hal ieu digunakeun pikeun ngaidéntifikasi sababaraha rasi nalika diajar di dunya ieu.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan rasi sareng pentingna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jose cenahna

    Portillo Jérman
    Nuhun kana pangageungna
    Rasi anjeun.

  2.   Portillo Jérman cenahna

    Hatur nuhun pisan kana koméntar anjeun Jose!

    Salam!