Rasi Taurus

Rasi Taurus

Aya rébuan rasi sapanjang langit. Dinten ayeuna urang badé nyarioskeun perkawis salah sahiji konstelasi zodiak anu diwakilan ku sapi atanapi banténg. Éta perkawis rasi taurus. Rasi ieu tiasa ditingali lumayan ageung dina langit anu bitu sareng caket pisan sareng rasi Scorpio sareng Leo. Di daérah ieu dimana ayana rasi ieu kami ogé milarian dua gugus bintang anu cukup dikenal.

Dina tulisan ieu kami badé nyarioskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan konstelasi Taurus.

Dimana rasi Taurus?

Rasi Taurus di langit

Upami urang hoyong mendakan rasi ieu ngalangkungan langit, urang kedah milarian heula rasi Aries. Rasi ieu ayana di beulah kulon sareng rasi Gemini aya di wétan. Upami urang mendakan dua rasi ieu, urang tiasa ningali yén antara rohangan antara hiji sareng anu sanésna nyaéta rasi Taurus.

Babarengan rasi bintang Scorpio sareng Leo mangrupikeun salah sahiji anu pangpayunna dipikaterang. Pikeun urang Babul éta mangrupikeun konstelasi anu penting pisan sabab nalika panonpoé nyebrangan rasi Taurus aranjeunna mimiti ngamimitian kalénderna. Di belah kidul rasi ieu urang tiasa milarian Orion sareng kalér Perseus (tautan).

Ciri utama

Rasi bintang di langit

Rasi ieu dipeuntasan ku garis katulistiwa galaksi. Ékuador galaksi ieu mangrupikeun anu ngurus ngabagi Bima Sakti janten dua. Di hiji sisi, urang gaduh katulistiwa langit sareng di sisi anu sanésna kami ngagaduhan elips. Ieu atanapi ngagambarkeun lintasan béntang di langit.

Ciri anu utami tina konstelasi ieu nyaéta anu aya dina dua gugusan bintang terbuka sareng langkung caket ka planét urang. Dua klaster bintang ieu ngagaduhan nami nyalira. Aranjeunna Pleiades sareng Hiades. Urang tiasa niténan rasi ieu kalayan gampang ngagunakeun binopuler atanapi teleskop. Pikeun langkung seueur pamula urang nyarankeun teleskop jengkol Skywatcher. Aranjeunna lumayan gampang dikenal kusabab aranjeunna tiasa ditingali sacara jelas di luar angkasa.

Bentang utama rasi Taurus

Kluster béntang

Éta mangrupikeun rasi kalayan rupa-rupa bintang, kluster sareng nebulae. Gaduh gugusan bintang ageung, urang kedah terang kumaha ngabédakeun mana anu pang populerna. Urang badé ngadamel daptar bintang-bintang anu paling dikenal sareng ciri utama na:

  • Aldebaran: ciri utama na nyaéta bintang anu paling caang dina sakabéh rasi. Éta ngagaduhan warna antara beureum sareng oranyeu anu cukup sengit. Ieu anu ngajantenkeun gampang pisan pikeun mikawanoh. Biasana dipirig ku béntang sanés anu kirang caangna.
  • Alcione: éta mangrupikeun bintang anu paling caang dina gugusan Pleiades. Tina sadaya bentang dina gugus éta anu bungsu.
  • Tauri, bentang duaan: nampi nami ieu kusabab dina pandangan heula aranjeunna tiasa ditingali siga aranjeunna dua béntang anu caket pisan. Kusabab kitu, éta disebut ogé bintang binér sareng éta bodas.
  • Tauri, béntang pepelakan tina sekuen spiral: Kalayan nami panjang ieu urang nyarioskeun jinis spéktral bintang A anu aya dina fase épolusi. Béntang ieu asalna ngalangkungan hidrogén kana hélium. Réaksi kimia ieu lumangsung dina cara anu sami sareng panonpoé.

Klaster sareng nebulae

Nebulae tina rasi Taurus

Ayeuna urang badé nyarioskeun ngeunaan gugus sareng nebula anu ngandung rasi Taurus ieu. Kami nyebatkeun tadi yén éta ngagaduhan dua jinis klaster: Pleiades sareng Hiades. Pleiades nyaéta sakumpulan 7 bentang anu aya dina rasi ieu sareng anu paling caket ka Bumi. Aranjeunna dianggap paling katingali dina sadaya bintang dina konstelasi ieu sareng sepuh pisan. Kasohorna disababkeun ku kanyataan yén aranjeunna sumebar ngalangkungan sajarah sareng parantos dikenal sacara lega pikeun muncul dina seueur legenda sareng mitos.

Hiades mangrupikeun gugusan bintang anu sanés anu dikenal sareng pangkolotna di luar angkasa. Diperkirakeun yén aranjeunna umurna sakitar 625 juta taun.

Sedengkeun pikeun nebula, aya ogé sababaraha dina rasi ieu. Anu mimiti dikenal salaku Crab Nebula. Mangrupikeun nebula anu parantos dibentuk ku sésa-sésa anu kénca supernova. Kapanggihna ieu dilakukeun berkat astronom Arab sareng Cina dina taun 1.054. Di tengah-tengah nebula ieu urang tiasa ningali dua béntang tapi ku kirang kacaangan. Dina panilitian anu parantos dilakukeun pikeun langkung paham kana ciri nebula ieu, mendakan yén éta ngaluarkeun radiasi éléktromagnétik anu kuat.

Nébula anu sanésna anu ngagaduhan rasi Taurus disebat Réfleksi Nebula. Ciri utama na nyaéta ngagaduhan warna biru sareng komposisi kimia gas, beusi, hidrogén, oksigén, silikon, karbon sareng debu stellar.

Mitologi Taurus sareng astrologi

Ngeunaan rasi di langit aya seueur mitos sareng carita. Numutkeun ka mitologi Yunani, Taurus ngagambarkeun minotaur. Minotaur ieu henteu langkung ti Zeus dirobih janten banténg. Dina legenda nyarios yén Zeus resep pisan ka Europa sareng mutuskeun pikeun ngarobih dirina janten banteng anu geulis sareng lemah lembut. Europa, ningali anjeunna, meunang kana éta sareng Zeus ngamangpaatkeun kaayaan éta pikeun tiasa nyulik anjeunna sareng tilelep ka laut. Éta aya dimana milikna sareng aranjeunna ramana 3 murangkalih anu disebat Minos, Radamantis sareng Sarpedón.

Ti waktos mitologi nyaritakeun ayana barudak ieu, nalika Minos ngagambarkeun rasi Taurus. Di sisi anu sanésna, dina mitologi Mesir rasi ieu diwakilan salaku dewa Osiris sareng Isis. Dua déwa ieu diwakilan ku awak satengah banténg satengah sapi.

Rasi ieu anu kadua dina zodiak sareng penguasa na nyaéta planet vénus. Jalma anu dilahirkeun dina tanda Taurus langkung peka. Aranjeunna nyarios janten jalma anu tiasa dipercaya pinuh sareng sering janten babaturan sareng pameget anu alus pisan. Aranjeunna ogé jalma anu sabar pisan sareng dicirikeun ku gaduh kakuatan fisik sareng inteléktual.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, konstelasi Taurus cukup dikenal di panjuru dunya. Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa langkung terang ngeunaan éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.