Rasi Scorpio

kalajengking scorpio

Urang terang yén di langit aya sababaraha jinis konstelasi. Mangrupikeun sapasang bintang bercahya anu parantos ngahijikeun wujud sareng anu di tukangeunana aya mitologi sareng sejarah. Dina hal ieu, urang badé nyarioskeun perkawis ieu rasi scorpio. Éta mangrupikeun rasi anu cukup katingali di langit sareng caket tengah jalan Bima. Éta ogé caket kana pesawat ecliptic sapertos tanda-tanda zodiak anu sanés.

Kituna, urang bakal bakalan tulisan ieu pikeun nyaritakeun sagala ciri, asal, mitologi sareng panasaran tina rasi Scorpio.

Ciri utama

rasi di langit

Mangrupikeun salah sahiji konstelasi panggampangna pikeun dipilarian, bahkan upami anjeun mangrupikeun pamula pikeun niténan. Éta mangrupikeun konstélasi zodiak anu aya di antara serpentarium sareng alun-alun. Bentang-bentang paling caang dina konstelasi ieu ngagambar inohong anu ngémutan bentuk kalajengking, maka éta namina. Urang kedah terang yén zodiak mangrupikeun daérah tina bidang langit dimana ayana éliptika sareng dimana urang tiasa mendakan planét. Ngaran ieu ngarujuk kana kanyataan yén rasi bintang anu ditingali ku urang Yunani pakait sareng sato anu asli atanapi mitologis. Éta timana nami zodiak.

Dina rasi Scorpio kami mendakan sababaraha bintang langkung cerah tibatan anu sanés, sapertos anu ampir di sadaya rasi bintang. Dina hal ieu, béntang anu paling caang dina rasi anu dipikaterang ku nami Antares. Éta mangrupikeun bintang binér visual anu dianggap bintang super buta beureum anu diaméterna 300 kali langkung ageung tibatan panonpoé. Urang kedah ngémutan ukuran bintang ieu kusabab panonpoé urang sigana leutik.

Béntang sekundér tina rasi Scorpio ngagaduhan diaméterna ukur dua kali ti panonpoé. Nanging, éta sakitar 300 kali langkung cerah, janten anjeun tiasa ningali éta sanaos jarakna. Nilai visual anu jelas tina sistem binér nyaéta 1,0. Élmuwan parantos mendakan planét extrasolar anu aya sakitar sakitar 12.400 taun cahaya ti Bumi dina rasi Scorpio. Planét extrasolar ogé dipikaterang ku nami exoplanet sareng mangrupikeun planét anu ngorbit di sakuriling bintang sanés matahari urang.

Maka, éta mangrupikeun bagian tina sistem planét anu sanés anu béda ti anu urang. Ayana planét-planét ieu parantos disangka lami, sanaos teu acan dipendakan dugi ka taun 90an. Hatur nuhun kana ningkat téknologi sareng téhnik detéksi, sarébu exoplanet parantos kapendak. Éksoplanét anu munggaran anu kapendak anu ngorbit bintang séri utama nyaéta 51 Pegasi b, anu kapendak dina 1995 ku Michel Walikota sareng Didier Queloz ti Observatorium Jenéwa. Planét ieu ngagaduhan massa anu tiasa dibandingkeun sareng Jupiter. Saprak harita langkung ti saratus planét parantos dipanggihan ku kelompok internasional anu béda. Sababaraha planét ieu aya dina konstelasi Scorpio, sapertos anu urang sebutkan di luhur.

Wangun sareng posisi rasi Scorpio

rasi scorpio sareng bentangna

Béntang paling caang di Scorpio disebat Qualbu'l-Agrab ku urang Arab, "Heart of the Scorpion," kusabab ayana. Yunani nyebutna ku nami anu narik pisan, Antares, anu hartosna Counter-Mars. Ngaranna kusabab warna beureum na sareng kanyataan yén Mars sareng béntang ieu ampir aya dina langit anu sami. Sakali diémutan éta mangrupikeun béntang beureum, lumayan gampang pikeun mikawanoh pincer sareng stinger scorpio. Rasi ieu ngan ukur katingali nalika usum panas, bahkan di sababaraha tempat di beulah kidul henteu lengkep.

Rasi ieu ngagaduhan seueur bintang sareng 30 anu paling luar biasa nyaéta ieu:

  • Antares: Sakumaha anu parantos urang sebatkeun sateuacanna, éta mangrupikeun bintang tengah sareng ngagaduhan warna semu beureum kalayan diaméterna langkung ageung tibatan panonpoé.
  • Akrab: Ogé dipikaterang ku nami Grafias sareng warnana bodas semu biru.
  • Dschubba: Bentang ieu ngagaduhan warna bodas-biru sareng ayana di payun kalajengking.
  • Shaula: nyaéta béntang anu perenahna dina nyeureud kalajengking sareng aya di payuneun bintang anu sanés anu dikenal ku nami Lesath.
  • Twill: Lokasina 190 taun cahaya ti planet urang sareng namina asalna ti Mesopotamia.

Mitologi rasi Scorpio

mitologi scorpio

Tangtosna, konstelasi kedah dibarengan ku mitologi nyalira. Numutkeun ka mitologi ieu, pikeun nikah ka Merope, putri raja, moro Orion anu ngalaman kedah ngaleupaskeun Pulo Chios tina sadaya sato galak anu aya. Ningali yén anjeunna henteu kéngingkeun éta, raja ngeureunkeun perkawinan. Orion, ambek, anjeunna mimiti maéhan sadaya sato galak di dunya. Hal ieu ngajantenkeun Gaia, dewi Bumi, panipis. Pikeun nyegah ieu, anjeunna ngirim kalajengking leutik tapi bahaya pisan pikeun nyegah Orion tina minuhan tujuanana.

Sanaos kitu, Artemis, déwi moro, kasohor pisan ka Orion sareng hoyong nangtayungan anjeunna dugi ka tungtungna. Ku cara kieu, anjeunna sanggup ngabéréskeun konflik ku cara anu saderhana. Anjeunna nempatkeun masing-masing di hiji sisi langit anu béda. Ku alatan éta, Orion jeung kalajengking jauh pisan saling. Éta pisan anu aranjeunna dipisahkeun, anu dua henteu tiasa ditingali dina waktos anu sareng.

Harti astrologis jeung panasaran

Sedengkeun pikeun hartos astrologi, jalma-jalma anu dilahirkeun dina tanda Scorpio pinuh kayakinan diri sareng ngagaduhan kayakinan anu mantep. Kalayan sumanget pisan, aranjeunna bakal timburu sareng dendam. Aranjeunna jujur ​​pisan sareng tulus, janten sanaos kadang ngaraos nyeri, pendapatna tiasa berharga pisan. Unsur Scorpio nyaéta cai.

Hayu urang tingali naon anu panasaran utama tina rasi ieu:

  • Éta mangrupikeun rasi kalayan jumlah bintang anu langkung ageung tibatan éta gedena kurang ti 15.
  • Sababaraha kali éta konjugat sareng bulan sanaos ayana di belah kidul na. Ku cara kieu, éta tiasa nawiskeun acara anu dihargaan pisan ku jalma-jalma anu bakti diri pikeun poto langit.
  • Éta kagolong kana grup bintang pilihan anu disebarkeun ku béntang anu cocog sareng namina.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan konstelasi scorpio sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.