Rasi sagitarius

Rasi sagitarius

nu rasi Éta mangrupikeun sapasang bintang anu tiasa urang titénan tina planét urang sareng anu tiasa mirip sareng sababaraha inohong lambang. Kaseueuran nami anu dibéré rasi ieu ngagaduhan panjelasan sareng asal usulna. Salah sahiji gugus konstélasi anu paling penting nyaéta golongan zodiak. Dinten ieu urang badé nyarioskeun perkawis ieu rasi sagittarius anu mangrupikeun rasi kasalapan tina gugus zodiak sareng diwakilan ku centaur kalayan gondéwa dina panangan.

Dina tulisan ieu kami bade ngajelaskeun sadaya ciri, asal sareng riwayat rasi Sagittarius.

Ciri utama

Béntang tina rasi Sagittarius

Hal kahiji anu kedah urang terang nyaéta lokasi rasi ieu. Rasi Sagittarius ogé dikenal ku nami "pamanah." Tempatna di beulahan bumi kidul sareng handapeun Ékuator. Éta tiasa gampang dititénan nalika usum gugur, usum tiris sareng musim semi. Nanging, éta henteu tiasa ditingali di beulahan bumi kidul dina waktos usum panas, sabab janten katingali di beulahan bumi kalér. Urang tiasa milarian éta persis antara konstelasi Scorpio sareng konstelasi Capricorn.

Karakteristik utami tina konstelasi ieu nyaéta ngagaduhan bentuk anu sami sareng centaur anu aya dina panangan na. Aya ogé jalma anu ngawakilan anjeunna nganggo ketel. Diantara bintang-bintang anu ngawangun pengelompokan anu cerah pisane kami mendakan X Sagittarii sareng bintang W Sagittarii. Salah sahiji bintang anu aya di jero grup dipikaterang ku nami Pistol, kumargi éta gaduh cahaya paling luhur pikeun sadaya bintang dina galaksi.

Ciri wawakil sanés anu sanésna tina rasi Sagittarius nyaéta ngagaduhan planét ékstraktorar.

Bintang utama rasi Sagittarius

Kusabab rasi ieu kabentuk ku hébat sapertos anu penting dina béntang, perlu disorot anu paling penting. Hayu urang tingali naon éta:

  • nunki: Mangrupikeun bintang kalayan warna bodas-biru sareng aya dina jarak 210 taun cahaya.
  • pulisi: éta mangrupikeun bintang kalayan babandingan ageung anu dibarengan ku bintang sanés ti grup B sareng ogé ngagaduhan warna bodas-biru.
  • Rukbat: béntang ieu tempatna jauh pisan, sakitar 250 taun cahaya ti tata surya sareng bodas.
  • Média Kaus: Mangrupikeun bintang anu saimbang ageung sareng tempatna caket, 85 taun cahaya. Mangrupikeun béntang jeruk.
  • arkab: éta ogé aya 85 taun cahaya, tapi éta mangrupikeun béntang binér. Ieu ngandung harti yén aya dua béntang dina hiji.
  • Alnasel: éta dianggap béntang tina grup raksasa. Urang tiasa nganggap matahari salaku bintang sedeng, janten anjeun kedah ngabayangkeun ukuran ieu bintang. Warnana konéng sareng perenahna 125 taun cahaya.
  • Eta: Éta ogé dianggap béntang buta tapi beureum. Éta mangrupikeun bintang anu paling caket tina konstelasi ieu, ayana 70 taun cahaya ti tata surya.

Mitologi sareng riwayat rasi Sagittarius

Sakumaha urang tiasa tingali tina konstelasi sanésna, ampir sadayana ngagaduhan asal tina mitologi Yunani. Dina hal ieu, urang mendakan konstelasi anu ngagambarkeun Chiron centaur. Éta ngeunaan mahluk satengah lalaki satengah kuda. Mahluk mitologis ieu mangrupikeun jalma bijaksana anu dipihormat pikeun sadaya élmu anu jembar dina dunya kadokteran. Asalna asalna tina silang antara Cronos sareng nymph Filira.

Chiron luka dina pangperangan ku panah, tapi anjeunna ngagaduhan hiji kaayaan anu penting: anjeunna mahluk abadi. Hal ieu ngajantenkeun anjeunna kedah sangsara lami kumargi anjeunna henteu tiasa maot tapi masih rusak ku panah. Penderitaanna parah pisan pikeun ngabébaskeun dirina tina laknat abadi na, anjeunna nawiskeun Prometheus kaabadianana. Ku cara kieu, anjeunna maksad istirahat salamina. Hatur nuhun ka Dewa Zeus, anjeunna tiasa nempatkeun éta diantara bintang-bintang utama di langit. Ieu kumaha anjeunna dinten ayeuna urang terang anjeunna dina rasi Sagittarius.

Dina rasi ieu aya seueur bintang anu saling wani kusabab gravitasi. Kieu carana kelompok gugus globular dibentuk. Jutaan béntang anu lami pisan aya dina klaster globular ieu. Diperkirakeun yén sababaraha béntang ieu tiasa yuswa 1.000 milyar taun atanapi langkung.. Aya ogé klaster kabuka atanapi galaksi diwangun ku jutaan bintang ngora anu umurna ngan sakitar 100 juta taun.

Diantara gugus globular utama anu urang gaduh dina konstelasi Sagittarius urang ngagaduhan gugus Sagittarius anu hébat sareng gugus globular M55.

Nebulae, astrologi sareng mahluk luar angkasa

Sakumaha urang terang, nebulae nyaéta tempat-tempat di galaksi tempat béntang dibentuk. Tempat-tempat ieu ngagaduhan unsur kimia anu penting hidrogén, hélium jeung lebu kosmis. Tempat-tempat ieu cocog pikeun béntang pikeun ngalakukeun berkat kondensasi zat. Nebulae dina rasi ieu seueur pisan sareng kalebet Nebula Laguna, Cloud Star Sagittarius sareng Omega Nebula.

Sedengkeun pikeun astrologi, sadaya rasi tina zodiak ngagaduhan hartos anu béda-béda. Rasi ieu zodiak nomer salapan sareng dikumpulkeun ku planet Jupiter. Dina astrologi Sagittarius nyaéta tanda anu ngagambarkeun hikmah, sabab éta ngusahakeun terang asal usul sareng hartos tina sagala hal anu aya. Jalma-jalma anu dilahirkeun dina tanda ieu resep ngumbara sareng sumanget pikeun terang budaya-budaya sanés di dunya. Aranjeunna milarian anu spiritual sareng aranjeunna jalma anu bagja tur ramah. Nanging, aranjeunna tiasa janten déprési tanpa sabab anu jelas.

Tungtungna, di 1977 planet urang nampi sinyal ti luar angkasa. Éta panginten ngagaduhan asal luar bumi. Éta sumping ka kami ngalangkungan rasi Sagittarius. Pesen ieu rada misterius sareng diwangun ku sababaraha nomer sareng hurup anu teu acan kabahas. Aya jalma anu percanten ka carita ieu sareng anu sanés anu nganggap éta tina média.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa langkung terang ngeunaan konstelasi Sagittarius.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.