Rasi leo

rasi leo di langit

Diantara sadaya rasi anu urang mendakan di langit anu kagolong kana rasi zodiak urang ngagaduhan Leo. The rasi leo Tempatna diantara konstelasi Virgo di kénca anjeun sareng Kangker di beulah katuhu anjeun. Éta ngagaduhan sababaraha bintang utami sareng aya sababaraha pancuran meteor pakait anu biasana katingali dina usum salju.

Dina tulisan ieu kami badé nyarioskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan konstelasi Leo sareng ciri-cirina.

Ciri utama

bentang di langit

Aya dua pancuran meteor anu aya hubunganana sareng rasi ieu, Delta-Leonids, aktip ti 15 Pébruari dugi 10 Maret, sareng Leonidas, aktip ti 10 dugi ka 23 Nopémber. Leo mangrupikeun rasi khatulistiwa ageung anu ngagambarkeun singa. Dina sababaraha bulan sakitar Pébruari, nembongan langkung luhur dina langit tengah wengi. Bentangna anu paling caang, Regulus, caket pisan sareng samagaha gunung, jalur anu nuturkeun matahari di langit unggal taun. Unggal taun ti pertengahan Agustus nepi ka pertengahan September, panonpoé ngaliwat Leo.

Kalér Regulus, kandang singa diwakilan ku kurva béntang kadua sareng katilu. Jauh tina pesawat Bima Sakti, objék langit pangjerona di daérah langit ieu nyaéta Bentang kasalapan atanapi Galaxy Lemah. Anu paling caang diantarana nyaéta Leo Triplet, anu mangrupikeun gabungan anu caket tina tilu galaksi anu kaiket gravitasi: M65, M66 sareng NGC 3628.

Dina mitologi Yunani, Leo diaku salaku singa Nemean dibunuh ku Hercules. Kulitna dijaga ku sadaya senjata, sareng panah Hercules dibelokkeun tina sato galak. Saatos nyekek monster éta, Hercules nganggo kulitna salaku jubah.

Kumaha milarian rasi Leo

rasi leo

Diantara 13 rasi zodiak, ieu mangrupikeun salah sahiji konstelasi anu paling dikenal di langit wengi. Kaseueuran jalma mendakan rasi Leo ku mimitina milari pola unik dina kubah langit: pola tanda tanya tibalik. Bentang atanapi tanda bintang ieu disebut arit Leo. Regulus, béntang paling caang di Leo, nandaan handapeun pola tanda tanya tibalik.

Tina sudut pandang beulahan bumi beulah kalér, singa mangrupikeun sobat hawa anu adil, kabisat ka langit di beurang di sakuriling equinox vernal dina Maret. Ahir Maret, April sareng Méi sababaraha bulan pikeun ngaidéntifikasi Leo, sabab sakali wengi murag, rasi ieu tiasa ditingali sareng cicing dugi ka jam isuk-isuk. Émut milarian gaya tanda tanya ka tukang.

Bentang segitiga di beulah wétan Leo ngawakilan jambatan singa sareng buntutna. Béntang paling caang dina segitiga disebut Denebola, anu asalna tina basa Arab sareng hartosna "buntut singa." Resep sagala bentang Bentang Leo balik deui ka posisi anu sami di langit opat menit langkung awal unggal dinten atanapi dua jam sateuacanna unggal bulan.

Dina awal April, konstelasi Leo muncak kira-kira jam 10 peuting (11 peuting waktu beurang lokal) sareng mimiti tilelep handapeun cakrawala kulon jam 4 sél (jam 5 siang waktos siang lokal). Sakitar 1 Méi, Leo ngahontal klimaks wengi sakitar 8 wengi. Waktos lokal (9:00 sonten, tabungan siang siang lokal). Nya kitu, dina awal Mei, Singa perkasa mimiti netep di beulah kulon sakitar jam 2 subuh. Waktos lokal (3 enjing dina waktos usum panas). Dina Juni, konstelasi Leo tiasa ditingali turun ti beulah kulon soré.

Bintang utama rasi Leo

Hayu urang tingali mana anu bentang utama rasi Leo:

  • Denebola: mangrupikeun bintang urutan utama bodas anu caang, ogé katelah Béta Leonis, sakitar 36 taun cahaya ti Bumi. Dibandingkeun sareng Bumi, massa sareng radius na ngan ukur 75% langkung ageung tibatan panonpoé urang.
  • Zosma: Ogé kawanoh salaku Delta Leonis, sapertos Denebola Zosma éta mangrupikeun bintang bodas urutan utama anu ayana sakitar 58 taun cahaya ti Bumi, bintang éta ngagaduhan massa sareng radius sakitar dua kali panonpoe.
  • pondok: Disebut ogé Theta Leonis, babarengan sareng Denebola sareng Zosma Chort, éta ngabentuk pinggul Leo dina bentuk segitiga bercahaya. Sapertos dua Chorts anu sanés mangrupikeun bintang bodas séri utama, jarakna 165 taun cahaya tina trio, janten pangaruhna henteu leres.
  • Ngatur: Ogé kawanoh salaku Alpha Leonis, Regulus henteu ngan ukur bintang anu paling caang dina konstelasi, tapi ogé salah sahiji béntang anu paling caang di langit wengi. Regulus mangrupikeun sistem bintang opat anu ayana sakitar 80 taun cahaya ti Bumi, sistem diwangun ku Regulus A anu caang sareng tilu béntang anu langkung poék. Regulus A mangrupikeun bintang urutan biru anu ageung sapertos sakitar 4 kali massa sareng radius panonpoé.
  • AlgiebaOgé kawanoh salaku Gamma Leonis, éta mangrupikeun sistem bintang dua sakitar 130 taun cahaya ti Bumi. Sistem diwangun ku dua béntang binér raksasa anu ngurilingan sakitar 16 milyar mil dina bunderan (26 milyar kilométer).
  • Adhafera: Éta ogé katelah Zeta Leonis, Adhafera mangrupikeun bintang bodas-konéng raksasa sakitar 270 taun cahaya ti Bumi, kira-kira genep kali diaméterna langkung ageung tibatan panonpoé kalayan sakitar tilu kali jisimna.

Mitos

mitologi rasi

Sapertos sababaraha rasi bintang, Leo ogé dumasar kana petualangan pahlawan mitologis Yunani sareng Hercules, putra Zeus. Saatos disetir gélo ku indung tirina, pahlawan suci maéhan genep budakna dina ngamuk buta. Nalika anjeunna pulih tina waras samentawis, Hercules diusahakeun nebus kajahatanana pikeun ngalaksanakeun kalakuan na. Tungtungna, Hercules tungtungna ditingalkeun nguasaan Raja Eurystheus, anu masihan anjeunna sababaraha tugas.

Léngkah munggaran dina tugas-tugas ieu nyaéta maéhan singa anu parantos ngancam kota Nemea. Singa teu dikenal ku Hercules, anjeunna nganggo jas emas tina bulu, panah sareng pedang moal tiasa nembus. Nalika nganjang ka singa singa pikeun anu munggaran, Hercules mendakan hal éta panah na ngan saukur mantul sato galak. Dina kadatangan anu kadua, pahlawan ngahalangan salah sahiji tina dua lawang pikeun diajar sareng lebet sareng angkatan sareng kleub ageung, nyerang singa sareng kleub na nyekek anjeunna.

Mudah-mudahan ku inpormasi ieu anjeun tiasa langkung terang ngeunaan konstelasi Leo sareng ciri-cirina.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.