Rasi Aquarius

Rasi Aquarius

diantara nu rasi pangpentingna kolong langit kami mendakan rasi aquarius. Mangrupikeun salah sahiji tina 12 konstelasi zodiak, anu hartosna ayana dina garis panonpoé nuturkeun langit. Éta mangrupikeun salah sahiji anu paling penting kumargi éta ogé dianggap salah sahiji rasi anu pangkolotna. Mangrupikeun aglomerasi bintang anu parantos muncul dina daptar 48 rasi bintang anu katalog ku astronom Irrigation Ptolemy.

Kituna, kami bakal ngahaturanan tulisan ieu pikeun nyaritakeun sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan rasi Aquarius.

Ciri utama

mitologi aquarius

Enumerasi bintang ieu aya dina zodiak khususna di daérah anu katelah laut. Laut dingaranan ku cara kieu kumargi ayana di bidang langit dimana sababaraha rasi anu ngarujuk kana laut anu nyicingan. Salaku conto, urang mendakan rasi kalayan nami Paus, Lumba-lumba, Lauk sareng Eridano. Rasi Aquarius tiasa dipendakan dina kuadran kaopat beulahan bumi kidul. Sanaos tiasa ditingali ti garis lintang mana waé sok nalika éta bakal kirang ti 65 derajat kalér. Saluareunana henteu tiasa divisualisasikeun.

Éta aya di sakitar rasi bintang anu sanésna, nyaéta Eagle, Capricorn, the Whale, the Dolphin, the Horse, Pegasus, the Fish, the Southern Fish and the Sculptor's Workshop. Éta tiasa dikenal ku mata taranjang sabab béntang na anu paling penting bersinar langkung caang tibatan anu sanés. Bénténg ieu dingaranan Béta Aquarii. Rasi ieu menonjol pikeun ngagaduhan objék astronomi sanés dina jero gugus bintang. Diantara objék astronomi ieu urang ngagaduhan gugus globular anu dikenal ku nami Messier 2 sareng Messier 72, ogé grup bintang sanés anu dikenal ku nami Messier 73. Urang ogé mendakan dina konstelasi ieu nyaéta Saturnus nebula sareng Hébé nebula.

Asalna sareng mitologi rasi Aquarius

akuarium sareng bentang bintang

Rasi ieu parantos dipikaterang ti saprak abad ka-XNUMX SM. Éta kauninga ku para astronom Babul. Peradaban ieu biasa ngaitkeun konstelasi Aquarius sareng Dewa Ea. Gusti ieu diwakilan ngalangkungan wadah dimana anjeunna ngucurkeun cai. Salah sahiji kajadian anu disababkeun ku tarjamahan Bumi nyaéta usum salju solstis. Kajadian ieu cukup penting kumargi lumangsung nalika ngalangkungan rasi Aquarius. Ieu sababna periode waktos anu dugi antara dinten sateuacan sareng dinten saatos usum salju solstis katelah jalur Ea.

Pentingna Gusti ieu dimimitian ti pakaitna urang Babul jeung pangaruh ngaruksak walungan Tigris sareng Euphrates. Nyaéta, unggal kali walungan ieu nyababkeun banjir sareng karuksakan, urang Babul nyambatkeun musibah ieu sareng kersa Gusti Ea.

Peradaban sanés anu ngagaduhan konotasi positip ngeunaan rasi Aquarius nyaéta urang Mesir. Urang Mesir nyababkeun rasi Aquarius sareng banjir taunan Nil. Kusabab aliran walungan ieu, aranjeunna sanggup nyayogikeun nyalira pikeun ngala kebon anu dibudidayakeun sareng nganggo cai pikeun dikonsumsi domestik. Numutkeun kana tradisi, awal usum semi ditandaan ku rasi Aquarius. Dicarioskeun yén Aquarius ngaleuleumkeun kendi na di Walungan Nil sareng nyababkeun banjir.

Peradaban séjén anu nuduhkeun kana konstelasi ieu nyaéta mitologi Yunani. Dina mitologi ieu Aquarius diidéntifikasi sareng Ganymede. Ganymede mangrupikeun putra pahlawan ketuhanan ti Tros sareng Raja Dardania. Dina mitologi disebatkeun yén Ganymede diculik ku Zeus dina raraga ngajantenkeun anjeunna juru cangkir anu bertugas ngalayanan sesa déwa Olimpiade. Dina sababaraha versi mitologi ieu nyarios yén konstelasi Aquarius muncul salaku kapal anu tuang cai dina arah konstelasi Lauk Kidul.

Bentang rasi Aquarius

Sanaon éta mangrupikeun salah sahiji konstelasi anu ayana di zodiak, éta mangrupikeun daérah béntang anu melimpah pisan. Éta henteu ngagaduhan seueur teuing béntang anu caang, ngan ukur bénténg anu disebat ku nami Alpha Aquarii sareng Béta Aquarii. Sésa-sésa bintang gaduh magnitudo dina hal cahya langkung handap ti 3. Urang bade terang langkung jéntré sareng naon karakteristik bintang-bintang utama rasi ieu.

  • Béta Aquarii: éta mangrupikeun bintang anu sakitar 540 taun cahaya tina tata surya. Éta dipikanyaho mangrupikeun buta super konéng kalayan massa diperkirakeun kira-kira 6 kalieun panonpoé.
  • Alpha Aquarius: Ieu ogé dikenal ku nami Sadalmelik anu hartosna tuah raja dina basa Arab. Ieu mangrupikeun bintang anu paling caang kadua dina rasi ieu. Gedéna anu jelas na nyaéta 2.94. Tempatna jarak 520 taun cahaya ti tata surya.
  • Gamma Aquarius: Bentang ieu saageung 3.85 sareng mangrupikeun salah sahiji anu paling caang dina konstelasi ieu. Ogé dipikaterang ku nami Sadachbia anu hartosna bintang untung di bumi. Éta mangrupikeun salah sahiji bintang binér anu ngagaduhan sareng tempatna jarak 158 taun cahaya ti tata surya.
  • Delta Aquarius: éta mangrupikeun bintang anu paling caang katilu dina rasi Aquarius. Éta parantos nampi nami umum Skat anu hartosna leg. Gedéna sakitar 3.3 sareng tempatna jarak 113 taun ti tata surya.
  • Zeta Aquarius: béntang ieu sanés sareng hiji individu. Éta diwangun ku dua béntang, sanaos dina sababaraha pengamatan disebatkeun yén éta bahkan tiasa diwangun ku 3 bentang. Nami tradisionalna nyaéta Sadaltager anu hartosna daérah kabeneran padagang. Gedéna sakitar 3.659 sareng tempatna jarakna 92 ​​taun cahaya ti Bumi.

Salah sahiji ciri utami tina konstél ieu nyaéta yén sajumlah ageung exoplanét parantos kauninga anu aya di sakitar bintangna. Opat planét parantos dipanggihan ngurilingan bintang Gliese 876. Bitu anu sanésna dua planét ukuranana sami sareng orbit Jupiter nyaéta Gliese 849.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa langkung terang ngeunaan konstelasi Aquarius.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.