Rasi Andromeda

rasi andromeda

Dina rasi bintang di langit urang mendakan sababaraha anu didokuméntasi ku astronom Irrigation Ptolemy. Diantara 48 rasi anu didokuméntasikeun ku astronom ieu anu 88 rasi modéren aya, urang gaduh Rasi Andromeda. Éta mangrupikeun rasi anu tiasa ditingali tina lintang mana waé salami di luhur 40 derajat kidul. Di lintang lintang, konstelasi tetep handapeun cakrawala sareng tempatna dina kuadran munggaran beulahan bumi kalér.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun sadaya ciri, sejarah, asal sareng komposisi rasi Andromeda.

Ciri utama

rasi disetél

Dina daptar 88 rasi modéren, Andromeda urutan nomer 19 dina hal ukuran na. Daérah na ti 722 derajat kuadrat sareng rasi-rasi anu caket nyaéta: Cassiopeia, Kadal, Pegasus, Perseus, Lauk sareng Segitiga. Diantara objék paling penting anu kagolongkeun kana rasi bintang nyaéta galaksi Andromeda. Galaksi ieu ogé dikenal ku nami Messier 31. Mangrupikeun salah sahiji jinis galaksi spiral anu paling caket kana Bima Sakti.

Salah sahiji ciri utami rasi Andromeda nyaéta dipikaterang ngagaduhan pancuran meteor ageung anu disebut Andromedids. Hujan lumangsung unggal taun dina bulan Nopémber, sabab éta lumangsung jalan asup ka atmosfir tina sésa-sésa Komet Biela. Pancuran meteor ieu parantos spektakuler salami dékade terakhir abad ka-XNUMX. Kusabab ayeuna ngan aya sababaraha sésa komet, praktis teu mungkin pikeun niténan pancuran ieu ku panon taranjang.

Asalna sareng mitologi rasi Andromeda

galaksi andromedra

Sakumaha tiasa ditingali dina mitologi Yunani, Andromeda nyaéta putri Cassiopeia sareng Cepheus. Aranjeunna duanana raja Étiopia. Tokoh Andromeda maénkeun peran penting dina mitos Perseus. Dina mitologi disebatkeun yén Ratu Cassiopeia teras-terasan ngagorowok yén putrina anu pang geulisna ti sadayana Nereids. Nereids mangrupikeun nymphs anu ngagaduhan kaéndahan anu hébat sareng anu hirup di handapeun laut. Kusabab kasombongan Cassiopeia, sesa Nereids sareng ngabales dendam ka Poseidon Dewa.

Éta ti harita dimana masalah dimimitian. Salaku réspon kana pamundut Nereids, Poseidon ngirim monster Cetus pikeun ngancurkeun rusa Cassiopeia sareng Cepheus. Dina pembelaanana, aranjeunna nganggo Oracle of Amun sareng anjeunna ngirimkeun yén pikeun nyalametkeun karajaanna anjeunna kedah ngorbankeun putrina Andromeda dina urutan nenangkeun monster. Ayeuna éta Andromeda dihijikeun kana batu caket laut sareng ditawarkeun salaku upeti ka Cétus. Numutkeun ka mitologi, pahlawan Perseus muncul pikeun ngancurkeun monster sareng nyalametkeun awéwé éta. Ti saprak éta, Perseus sareng Andromeda nikah sareng ngagaduhan salapan anak. Saatos pupusna Andromeda, dewi Athena nempatkeun anjeunna di langit sareng ngajantenkeun dirina janten rasi. Kusabab kitu konstelasi anu aya hubunganana sareng mitos Perseus ditempatkeun di sakurilingna.

Béntang tina rasi Andromeda

Rasi Andromeda sareng ciri-cirina

Sakumaha anu parantos kami sebatkeun sateuacanna, éta dumasarkeun kana kelompok bintang anu cukup ageung dianggap salah sahiji anu panggedéna aya dina catetan. Éta ngagaduhan 3 bintang ageung kalayan gedena anu jelas kirang ti 3. Bentang ieu ngagaduhan nami Alfa Andromedae, Béta Andromedae sareng Gamma Andromedae. Urang badé nganalisis ciri utama masing-masing:

Alfa Andromedae

Éta mangrupikeun bintang anu paling caang dina rasi Andromeda. Éta dipikaterang ku nami Alpheratz atanapi Sirah. Éta dianggap salaku jinis bintang binér anu diwangun ku dua béntang anu ngorbit hiji diantara anu séjén. Tempatna aya dina jarak 97 taun cahaya ti planet bumi. Bentang ieu ogé kagolong kana rasi Pegasus. Gedéna anu jelas na nyaéta 2.07 sareng éta anu paling caang ti sadaya béntang raksa-mangan.

Béta Andromedae

Bénténg ieu anu kadua pangageungna dina rasi Andromeda. Dianggap buta beureum kalayan gedena sami sareng anu sateuacana. Éta dipikaterang ku nami Mirach. Numutkeun sababaraha perkiraan ku astronom panginten aya sakitar 199 taun cahaya ti planét urang. Élmuwan nganggap yén béntang ieu sigana langkung ti 100 kali ukuran matahari.

Gamma Andromedae

Kami terang béntang ieu pikeun nami Almach atanapi Alamak. Mangrupikeun salah sahiji bintang anu paling jauh dina konstelasi sareng 350 taun cahaya ti planet urang. Mimitina kami panginten éta mangrupikeun bintang lone, tapi engké éta parantos kauninga yén éta mangrupikeun sistem bintang anu diwangun ku 4 bentang.

Délta Andromedae

Mangrupikeun sistem bintang anu diwangun ku 3 bentang. Anu paling caang diantarana nyaéta Delta Andromedae dinten buta jeruk anu gedena jelas 3.28. Jarak ti planet urang sakitar 101 taun cahaya.

Epsilon Andromedae

Béntang séjén milik rasi Andromeda. Mangrupikeun raksasa konéng anu ayana dina jarak 155 taun cahaya ti planét urang. Gedéna anu jelas na nyaéta 4.4. Salah sahiji ciri utami nyaéta bintang ngurilingan Bima Sakti ku orbit tipe elips. Jenis orbit ieu nyababkeun buta konéng nuju ngadeukeutan panonpoé kalayan kecepatan 84 kilométer per detik.

Obyek langit

Dina konstelasi ieu ogé aya sababaraha benda langit anu cukup pikaresepeun pikeun dipikanyaho. Urang terang yén galaksi Andromeda mangrupikeun galaksi tipe spiral anu dihalang anu sakitar dua kali ukuranana Bima Sakti. Tempatna aya dina jarak 2.5 juta taun cahaya ti planet bumi.

Ukuran anu béda pikeun gerakan galaksi parantos dilakukeun sareng éta parantos disimpulkeun Dua galaksi bakal tabrakan dina 4500 milyar taun. Sakabéh kanyataan ieu anu bakal nimbulkeun galaksi anu langkung ageung. Galaksi ieu ngagaduhan 15 galaksi satelit sareng masing-masing galaksi menonjol ngagaduhan galaksi elips anu katelah M32 sareng M15.

Mudah-mudahan ku inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan rasi Andromeda.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.