Rajoy ngiringan COP22 di Marrakech dinten ayeuna

rajoy-puncak-iklim

COP22 berpungsi saatos asupna kana Pasatujuan Paris. Sapertos unggal dinten kuring ngabéjaan ngeunaan perjanjian bersejarah ngeunaan perubahan iklim ieu. Anu parantos janten présidén Pamaréntah Spanyol, Mariano Rajoy, Anjeunna parantos ngumbara ka Marrakech pikeun ngiringan Konvénsi Kerangka PBB pikeun merangan Perobihan Iklim. Ieu mangrupikeun janjian kahijina di luar negeri ti saprak anjeunna diangkat deui salaku kepala eksekutif.

Pasatujuan Paris ngeunaan Parobihan Iklim ditandatanganan di ibukota Perancis dina bulan Désémber taun ka tukang, nanging Spanyol éta henteu acan meratifikasi Pasatujuan. Éta henteu tiasa dilakukeun sabab Spanyol henteu ngagaduhan pamaréntahan ampir sapuluh bulan.

Rajoy ngiringan rapat di mana 197 nagara parantos ngiringan ngiringan. Éta mangrupikeun téks anu ngiket sacara hukum sareng ampir universal, dimana sadaya nagara anu parantos meratifikasi éta, usaha ngirangan émisi gas rumah kaca pikeun nyegah suhu rata-rata planet naék ku dua derajat.

Kami negeskeun deui yén tujuan Pasatujuan Paris nyaéta pikeun ngabahas éta pemanasan global. Sadaya nagara kedah masihan kontribusi sukarela pikeun ngirangan gas kana atmosfir sareng bakal ditinjau unggal lima taun. Salaku tambahan, nagara-nagara anu langkung maju kedah ngadukung finansial pikeun anu kurang maju, sahingga kasaimbangan sareng kasempetan pikeun pertumbuhan ékonomi sami pikeun sadaya nagara anu parantos ngaratifikasi Pasatujuan.

Di COP22 anu lumangsung di Marrakech, aplikasi anu disatujuan di Paris ayeuna diteruskeun. Ku cara kieu, mékanismeu anu diperyogikeun ditetepkeun pikeun ngajantenkeun Perjangjian hasil. Luhureun sadaya, naon anu langkung disaluyukeun sareng ti mimiti nyaéta ngembangkeun sistem inpormasi anu, dina cara anu transparan, ngamungkinkeun pikeun ngukur usaha nagara pikeun ngirangan émisi.

Pamaréntah Spanyol mastikeun yén éta komitmen pikeun kasuksésan Pasatujuan ieu sareng yén éta bakal ngiringan perjuangan ngalawan perubahan iklim. Rajoy bakal ditampi di puncak iklim ku Raja Maroko, Muhammad VI sareng ku Sekretaris Jénderal PBB.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.