Radiasi surya di planet Bumi

Radiasi surya

Kaseueuran énergi anu ngahontal planét Bumi asalna tina panonpoé, dina bentuk radiasi éléktromagnétik. Gumantung kana panjang ombak, aranjeunna langkung atanapi langkung kuat. Janten, contona, radiasi ultraviolét, pondok pisan (360 nanométer), mawa seueur énergi, teu sapertos gelombang radio anu gelombangna panjang pisan.

Terus maca pikeun terang langkung seueur.

Radiasi di Bumi

Henteu sadayana radiasi anu ngahontal urang tina panonpoé kaserep ku planét dina cara anu sami. Kanyataanna, ngan 26% langsung nyerepwaktu suasanana bakal nyerep sasaruaan 16%. Éta ogé kagambar, contona, ku bahan dina planét (10%) atanapi ku awan (24%).

Salaku tambahan, radiasi panonpoé henteu ngahontal unggal juru sami. Nyatana, sinar langkung nyerep di sakuriling katulistiwa, sedengkeun dina tiangna langkung lemah, hal anu sacara langsung mangaruhan iklim tempat éta. Dina peta luhur anjeun tiasa ningali sacara rinci énergi surya anu ditampi unggal juru planét urang. Di seueur daérah, énergi anu luhur biasana aya hubunganana sareng hujan anu handap, sapertos di gurun Sahara; tapi di batur anjeun tiasa ningali ledakan kahirupan anu hébat, sapertos di Amazon.

bumi

Radiasi éléktromagnétik surya disebarkeun dina rupa-rupa frékuénsi, nyaéta:

  • Radiasi ultraviolét: ngagambarkeun 8-9% tina total énergi.
  • Kisaran katingali: ngagambarkeun 46-47% énergi anu ditampi.
  • Rentang-rentang infra merah: ngagambarkeun 45%.

Suasana, sakumaha urang nyarios, ngagaduhan peran anu penting pisan dina inténsitas sareng komposisi radiasi. Urang ogé kedah terang éta gumantung kana gerakan taneuh, ogé variasi temporal, inténsitasna tiasa bénten-bénten. Salaku conto, beulahan bumi beulah kalér salami bulan Juni ngadeukeutan panonpoé, sedengkeun beulahan bumi kidul belah langkung jauh. Hatur nuhun kana gerakan ieu urang tiasa ngitung nalika usumna dimimitian, hal anu pasti bakal ngabantosan urang pikeun ngarencanakeun liburan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.