Radiasi dina permukaan bumi

Sugan urang kantos naros jenis radiasi naon anu dugi ka Bumi, dina hubungan ieu dipikanyaho yén input dasar radiasi dina planet ieu nyaéta radiasi dipancarkeun ku Sun, dina jero prosés konvérsi hidrogén kana helium lumangsung, ngaleupaskeun panas anu ageung. Panas ieu kabur ti pedalaman Matahari ka permukaan na sareng ka Bumi.

 

Énergi ieu dikirimkeun ka Bumi dina bentuk gelombang éléktromagnétik, anu bénten-bénten panjangna. Susunan panjang gelombang anu béda anu dipancarkan ku awak disebut spéktrum tina awak éta sareng aya hubunganana sareng suhu na, sapertos anu langkung luhur, panjang gelombangna langkung pondok dikaluarkeun ku anjeunna.

 

Susunan panjang gelombang anu dipancarkeun ku Surya disebat spéktrum surya sareng di jerona, logis, panjang gelombangna leutik pisan ngadominasi, sakumaha pakait sareng suhu na anu luhur pisan, anu dievaluasi sakitar 6.000 K (5.727 ° C).

 

Dina spéktrum surya, tilu jinis radiasi mendasar tiasa dibédakeun:

 

ka Sinar ultraviolét, kalayan panjang gelombang antara 0, 1 sareng 0,4 mikrométer, sareng angkutan éta sinar-X sareng sinar gamma 9% tina total énergi anu dipancarkan ku Matahari.

 

b) Sinar katingali atanapi bercahya, kalayan panjang gelombang anu langkung luhur - antara 0,4 sareng 0,78 mikrométer - sareng anu ngangkut sakitar 41% tina total tanaga surya.

 

c) The sinar infra merah, kalayan panjang gelombang rata-rata antara 0,78 sareng 3 mikron (pita pakait sareng inframerah caket), sareng anu ngangkut sésana 50% tanaga surya.

 

Sadaya radiasi ieu asalna tina Surya sareng dugi ka wates luhur suasanana heula. Ayeuna ieu hartosna nilai nyumputkeun sebaran henteu rata pisan tina radiasi antara lintang anu bénten-bénten, henteu sami anu ngaréspon cara sistem atmosfir Bumi ngahalangan radiasi matahari.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Florence Agu Llanes cenahna

    éta saé

  2.   libona91 cenahna

    Halo Antonio, hatur nuhun kanggo tulisan ieu, éta saé pisan kumargi kuring kedah ngadamel laporan ngeunaan tanaga surya sareng tulisan anjeun nyimpulkeun jinis-jinis radiasi anu aya dina radiasi panonpoé. Kuring ngadugikeun anjeun dina laporan sapertos kieu:

    Castillo, AE (2 Maret 2014). Radiasi dina permukaan Bumi - Jaringan Météorologi. Diambil tanggal 21 Oktober 2014, tina http://www.meteorologiaenred.com/la-radiacion-en-la-superficie-terrestre.html#

    Salam!