Radar présipitasi

Radar hujan AEMET di Madrid

Dina meteorologi sareng ramalan cuaca, penting pisan pikeun terang curah hujan anu badé lumangsung di daérah khusus sateuacana sateuacanna, upami diperlukeun, laksanakeun pencegahan upami aya kaayaan bahaya. Pikeun ngalakukeun ieu, aya alat anu tiasa nunjukkeun sareng teras-terasan ngawaskeun curah hujan di daérah anu khusus. Éta katelah radar hujan.

Naha anjeun hoyong terang kumaha jalanna sareng kumaha cara aranjeunna pikeun ngaduga hujan?

Radar Hujan

Gambar tina radar présipitasi

Pikeun anu masih teu terang, kecap radar asalna tina akronim basa Inggris deteksi radio sareng mimitian. Ieu mangrupikeun "deteksi sareng pangukuran jarak radio." Radar aya di seueur tempat, sapertos kaméra gancang. Dina meteorologi, sagala rupa jinis radar dianggo pikeun ngawas kaayaan dina lapisan luhur atmosfir sareng terang épolusi sistem atmosfir.

Rada ngagunakeun sistem gelombang éléktromagnétik pikeun tiasa ngukur jarak, arah, jangkungna sareng kagancangan objék, duanana statis boh obah. Ku cara kieu, aranjeunna tiasa ngawas kendaraan, kapal terbang, kapal, jst. Dina hal ieu, aranjeunna digunakeun pikeun meunteun formasi météorologi sareng gaduh monitoring anu mayeng pikeun gerakan méga.

Operasi na cukup saderhana. Aranjeunna ngahasilkeun pulsa radio sareng ieu kagambar dina udagan, ditampi tina posisi anu sami tina émitter. Hatur nuhun kana ieu anjeun tiasa kéngingkeun seueur inpormasi ngeunaan lokasi awan, kapadetan sareng bentukna, upami aranjeunna nuju tumuh, upami aranjeunna bakal nyababkeun sababaraha jenis présipitasi, jsb.

Unsur radar

gambar radar

Sumber: Euskalmet.com

Sadaya radar peryogi sababaraha jinis elemen supados operasi na leres. Pamakéan gelombang éléktromagnétik ieu anu dikirim radar ngamungkinkeun pikeun ngabayangkeun objék dina jarak anu jauh. Pangalusna sadaya, henteu ngan ukur anjeun tiasa terang lokasi awan dina spéktrum cahaya anu katingali, tapi ogé nyayogikeun inpormasi dina sora.

Komponén utama anu diperyogikeun radar pikeun operasi nyaéta:

  • Pamancar. Éta dipaké pikeun tiasa ngahasilkeun sinyal frékuénsi luhur anu engké bakal dikirim.
  • Anteneu. Anteneu tanggung jawab ngirim sareng nampi sinyal frekuensi tinggi anu bakal masihan inpormasi ngeunaan posisi awan.
  • Panarima. Aparatur ieu dianggo pikeun ngadeteksi sareng ngagedékeun sinyal anu dicandak ku anténeu supados tiasa dibaca.
  • Hiji sistem anu ngamungkinkeun pikeun nuduhkeun hasil anu dicandak tina pangukuran.

Doppler radar

radar doppler

Doppler radar nyaéta sistem anu sanggup ngukur sababaraha variabel dina objék anu sami. Éta tiasa nyayogikeun inpormasi ngeunaan tangtu, jarak sareng jangkungna hiji obyék, salian ti tiasa ngadeteksi dugi ka kagancangannana. Kalayan jenis radar ieu, meteorologis tiasa terang dinamika awan sahingga terang jalanna, bentukna sareng kamungkinan nyababkeun présipitasi.

Radar Pulsed Doppler didasarkeun kana émisi tilu pulsa dina frékuénsi anu tangtu sareng, nganggo pangaruh Doppler, laju transverse relatif obyék anu bakal diukur tiasa dipikaterang. Kusabab jinis radar ieu henteu ngukur jarak ogé, éta henteu kapaké pisan pikeun terang lokasi anu leres tina obyék.

Yayasan teoritis radar

téori radar doppler

Sumber: pijamasurf.com

Pikeun leres ngartos operasi radar présipitasi perlu terang yayasan teoritis. Radar ieu polah numutkeun gerakan objék anu aya hubunganana sareng radar dina komponén anu jejeg sareng arah cahaya. Gerakan ieu ngahasilkeun parobihan dina frékuénsi gelombang éléktromagnétik anu dihasilkeun nalika cahaya turun. Nyaéta, nalika sinar panonpoé tumiba kana obyék pikeun diajar, frékuénsi gelombang éléktromagnétik anu dikaluarkeunna rupa-rupa. Kalayan variasi ieu, radar tiasa terang posisi, tangtosna sareng kagancangan obyék, dina hal ieu, awan.

Nalika awan ngadeukeutan radar éta pangaruh positip frékuénsi gelombang anu dipancarkeun sateuacanna. Sabalikna, nalika obyék ngalih ti radar, éta ngagaduhan pangaruh négatip. Bedana antara frekuensi anu dipancarkeun sareng anu ditampi nyaéta jalma anu ngamungkinkeun ngitung kagunaan obyék.

Lengkungan bumi

lengkungan bumi

Sumber: Slideplayer.es

Pasti anjeun panginten yén kumaha éta tiasa ngukur kaayaan objék dina jarak anu jauh upami Bumi buleud sareng henteu rata. Objek anu jauh teuing "diteunggeul" ku lengkungan bumi. Pikeun nangtukeun luhurna obyék, kurva bumi kedah diperhatoskeun. Objek anu langkung jauh sareng caket kana taneuh henteu tiasa ditingali ku jinis radar ieu, sabab aya handapeun cakrawala.

Hal pang gunana ngeunaan radar ieu nyaéta anjeun tiasa kéngingkeun inpormasi cuaca real-time. Nyaéta, anjeun tiasa terang kaayaan atmosfir sepanjang waktos pikeun ngaduga intensitas hujan, kamungkinan ayana hujan es, keributan, badai, arah sareng kakuatan angin, jst.

Tafsiran gambar radar

Nalika pangukuran dilakukeun ku radar hujan, gambar diala sareng sadaya inpormasi anu diala. Gambar-gambarna kedah diinterpretasi leres pikeun prediksi salajengna. Gambar-gambarna gaduh legenda di beulah katuhu na anu nunjukkeun nilaina warna dumasar kana kakuatan cai anu tiasa endapan.

Gumantung kana jinis awan anu aya di langit, salah sahiji atanapi warna anu sanés tiasa ditingali dina gambar:

Awan stratocumulus. Méga ieu diwangun ku titik-titik cai sapanjang. Tetesan cai ukuranana leutik pisan, sahingga masihan sinyal anu handap pisan.

Altocumulus. Awan tengah-jangkung ieu ngagaduhan tingkat katirisan, cukup luhur, éta kalolobaanana diwangun ku kristal és sareng titisan cai super-tiis. Kristal és ngajantenkeun sinyal radar langkung ageung.

Présipitasi. Nalika hujan diarepkeun éta sabab dina radar hujan mungkin waé pikeun niténan kumaha kristal és dina atmosfir naék dugi ka ragrag. Réfléktivitas radar ningkat nalika kristal és lebur kana cai sabab konstanta diéléktrik cai cair langkung ageung tibatan és.

Stratocumulus ku girimis alit. Awan ieu tiasa ditingali upami stratocumulus kandelna ratusan méter. Nalika ieu kajantenan, gerimis leutik dihasilkeun anu tiasa tumuh upami teu stabilitas atmosfir tetep.

Radar tina AEMET

Radar AEMET

Badan Météorologi Nagara Éta ngagaduhan radar hujan anu ngawaskeun kaayaan suasana sapanjang siang sareng wengi. Nyayogikeun inpormasi ngeunaan awan, arah, kagancangan, sareng luhurna. Hatur nuhun kana radar ieu, hujan tiasa diprediksi dugi ka sababaraha dinten sateuacana.

di dieu Anjeun bakal tiasa ningali sacara real time gambar-gambar anu nunjukkeun radar AEMET ka kami di samenanjung semenanjung.

Kalayan inpormasi ieu anjeun bakal tiasa terang kumaha radar curah hujan jalan sareng kumaha ahli meteorologi terang dinamika atmosfir kalayan akurasi sapertos kitu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.