Radar badai

radar badai

Kiwari, berkat téknologi anu dikembangkeun unggal dinten, manusa tiasa ngaduga cuaca kalayan langkung akurat sareng presisi. Salah sahiji alat téknologi pikeun ngalaksanakeun ramalan cuaca nyaéta radar badai. Sakumaha ngaranna nunjukkeun, éta bisa mantuan urang ngaduga cloudiness kandel tur cukup stabil pikeun ngabalukarkeun badai.

Dina artikel ieu kami baris ngajelaskeun sagalana nu peryogi kauninga ngeunaan radar badai, naon ciri na usefulness.

Naon radar badai

badai dina radar

Radar badai mangrupikeun alat ageung anu diwangun ku munara jangkungna 5 dugi ka 10 méter kalayan kubah buleud ditutupan ku warna bodas. Aya sababaraha komponén (anteneu, saklar, pamancar, panarima ...) nu nyieun radar kubah ieu sorangan.

Sirkuit operasi radar sorangan ngamungkinkeun estimasi sebaran sareng inténsitas hujan, boh dina wangun padet (salju atawa hujan es) boh dina wangun cair (hujan). Ieu penting pisan pikeun ngawaskeun météorologi sareng panjagaan, khususna dina kaayaan anu paling hipu, sapertos badai anu kuat pisan atanapi hujan ageung, dimana aya pita hujan anu kuat pisan sareng statik, nyaéta, nalika seueur hujan akumulasi di hiji tempat dina hiji tempat. waktos pondok.. jangka waktu.

Kumaha Storm Radar Gawé

hujan

Prinsip operasi radar badai dumasar kana émisi sinar radiasi tipe gelombang mikro. Balok atanapi pulsa radiasi ieu ngarambat ngaliwatan hawa dina bentuk sababaraha lobus. Nalika pulsa papanggih halangan, bagian tina radiasi dipancarkeun sumebar (paburencay) ka sadaya arah sarta sabagian reflected ka sadaya arah. Bagian radiasi anu dipantulkeun sareng disebarkeun ka arah radar nyaéta sinyal ahir anjeun nampi.

Prosésna ngalibatkeun ngalaksanakeun sababaraha pulsa radiasi, kahiji ku posisi anteneu radar dina sudut élévasi nu tangtu. Sakali sudut élévasi anteneu disetel, éta bakal mimiti muterkeun. Nalika anteneu puteran nyalira, éta ngaluarkeun pulsa radiasi.

Saatos anteneu ngarengsekeun perjalananna, prosedur anu sami dilaksanakeun pikeun naékkeun anteneu ka sudut anu tangtu, sareng saterasna, pikeun ngahontal sajumlah sudut élévasi. Ieu kumaha anjeun kéngingkeun anu disebut data radar polar - sakumpulan data radar anu aya dina taneuh sareng luhur di langit.

Hasil tina sakabéh prosés Ieu disebut scan spasial sarta nyokot ngeunaan 10 menit pikeun réngsé. Karakteristik pulsa radiasi anu dipancarkeun nyaéta yén aranjeunna kedah pisan energetic, sabab kalolobaan énergi anu dipancarkeun leungit sareng ngan ukur sawaréh sinyal anu ditampi.

Unggal scan spasi ngahasilkeun hiji gambar, nu kudu diolah saméméh bisa dipaké. Pamrosésan gambar ieu kalebet sababaraha perbaikan, kalebet ngaleungitkeun sinyal palsu anu ngahasilkeun rupa bumi, nyaéta, ngaleungitkeun sinyal palsu anu ngahasilkeun gunung. Tina sakabeh prosés anu dijelaskeun di luhur, gambar dihasilkeun anu nunjukkeun médan pantulan radar. Reflectivity nyaéta ukuran gedéna kontribusi énérgi éléktromagnétik kana radar ti unggal titik.

Sajarah sarta aplikasi jaman baheula

Saméméh panemuan radar hujan, ramalan cuaca diitung maké persamaan matematik, sarta météorologi bisa ngagunakeun persamaan matematik pikeun ngaramal cuaca. Dina 1940s, radar dipaké pikeun niténan musuh dina Perang Dunya II; radar ieu sering ngadeteksi sinyal anu teu dipikanyaho, anu ayeuna urang sebut Yufeng. Saatos perang, para ilmuwan ngawasaan alat sareng janten naon anu ayeuna urang terang salaku hujan sareng / atanapi radar curah hujan.

Radar badai mangrupikeun revolusi dina météorologi: pngamungkinkeun lembaga météorologi gedé pikeun ménta inpormasi pikeun ramalan, Sareng anjeun ogé tiasa ngartos sateuacanna dinamika awan, ogé jalan sareng bentukna. , Laju jeung kamungkinan ngabalukarkeun curah hujan.

Interprétasi ramalan yén radar présipitasi masihan pajeulit, sabab sanaos kamajuan dina komunitas météorologi, radar henteu masihan data khusus ngeunaan jarakna, sareng hese terang lokasi pasti tina target météorologi. Ieu basa lisan.

Pikeun nyieun prediksi anu paling akurat, ahli meteorologi ngulik kamungkinan gerak maju. Nalika cahaya panonpoe pencét awan, frékuénsi gelombang éléktromagnétik anu dipancarkeun ka radar robih, ngamungkinkeun urang ngartos karakteristik présipitasi anu tiasa lumangsung.

Upami parobihanna positip, ngadeukeutan payun sareng kamungkinan présipitasi bakal ningkat; sabalikna, lamun robah négatip, hareup bakal recede jeung kamungkinan présipitasi bakal ngurangan. Nalika sadaya inpormasi tina radar dikirimkeun ka gambar komputer, payuneun présipitasi bakal digolongkeun dumasar kana inténsitas hujan, hujan es atanapi salju ... Runtuyan warna ditugaskeun ti beureum dugi ka biru dumasar kana intensitas hujan. .

Pentingna dina perencanaan hiber

gambar radar badai

Hal kahiji anu kedah disebatkeun nyaéta yén radar cuaca mangrupikeun alat observasi, sanés alat ramalan, janten nunjukkeun ka urang kaayaan curah hujan (sweep) nalika data dikumpulkeun.

Nanging, ku ningali kumaha jumlah présipitasi anu ageung mekar dina waktosna, urang tiasa "ngaramal" paripolah kahareupna: naha éta bakal tetep aya? Naha éta bakal mindahkeun jalan urang? Anu langkung penting, naha urang tiasa ngarencanakeun penerbangan pikeun nyingkahan daérah anu badai sareng curah hujan?

Data dikumpulkeun ku radar dibere dina format tampilan béda. Salajengna, urang bakal ngajelaskeun dua aspék pangpentingna tina tata hiber tur tingal sababaraha eusi lianna nu aranjeunna ogé sasari tina ukuran radar Doppler.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, radar badai cukup mangpaat pikeun ramalan cuaca sareng tiasa ngabantosan urang dina perencanaan penerbangan. Abdi ngarepkeun ku inpormasi ieu anjeun tiasa langkung jéntré ngeunaan radar badai sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.