Pulo Tangier di Amérika Serikat ngaleungit dina jero cai

Pulo Tangier

Pamandangan udara ti Pulo Tangier.
Gambar - Tangierisland-va.com

Salah sahiji tantangan pemanasan global anu paling penting anu urang nyanghareupan nyaéta naékna permukaan laut salaku hasil tina lebur tiang. Sakumaha biasa urang tingali dina blog, aya sababaraha kota anu tiasa beuleum dina akhir abad, sapertos Venice, Hong Kong, Buenos Aires atanapi San Diego, tapi aya pulau anu parantos ngaleungit sapertos pulau tangier.

Lokasina di lepas pantai Virginia, di Amérika Serikat, éta parantos kaserang érosi laut. Kusabab 1850 éta leungit dua per tilu jisim daratan na lengkep tiasa ngaleungit dina 40 taun ka hareup.

Pulo, anu didaptarkeun dina Daftar Nasional Tempat Bersejarah, legana 2,6 kilométer pasagi. 450 padumuk cicing di dieu, anu seueur anu parantos aya di Pulo Jawa sababaraha kali. Salah sahijina nyaéta Carol Pruitt Moore, anu asalna ti salah sahiji baraya tukang nalayan.

Dina waktos éta, butuh anjeunna sajam pikeun ngarambat pulau ti tungtung ka tungtung; ayeuna ngan ukur sapuluh menit. "Henteu nyalametkeun Tangier bakal janten musibah," saur anjeunna ka CNN. Anu lucu nyaéta seueur jalma di bagéan leutik dunya ieu ngadukung Présidén AS Donald Trump nalika anjeunna nyarios yén parobihan iklim henteu disababkeun ku manusa. Total, anjeunna kéngingkeun 87% sora di Pulo Jawa.

David Schulte, ahli biologi laut sareng Angkatan Darat Insinyur AS, ngagaduhan pandangan anu sabalikna: pemanasan global ngagancangkeun erosi Tangier. "Cai ayeuna cukup luhur pikeun pangaruh di luhur garis pasir keusik," saurna.

Beda sareng pulau-pulau sanés, Tangier mangrupikeun bukit pasir anu tilelep. Éta ngagaduhan taneuh liat organik tapi lemes pisan maka sakali cai tiasa pencét langsung, naon anu dilakukeun dina dasarna ngoyagkeun. Janten, sakedik-sakedik, éta ngaleungit sakumaha anjeun tiasa tingali dina pidéo ieu:

Paduli pandangan warga ngeunaan parobihan iklim, sadayana satuju yén aya anu kedah dilakukeun pikeun ngeureunkeun érosi. Nyanghareupan kaayaan ieu, Walikota James Eskridge ngadorong ngawangun témbok anyar ngajaga aranjeunna. Tapi ningali proyek janten kanyataan butuh sababaraha taun.

Dina waktos ayeuna, peryogi henteu langkung ogé kirang ti 20. Salami waktos éta »aya pisan érosi anu proyék aslina moal jalan», Anjeunna mairan.

Urang bakal ningali naon anu kajantenan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.