Rencana Milyarder Cina pikeun Bersihkeun Cai na!

kota shanghai

Kota Shanghai, Cina

Nalika Cina naék salaku nagara, sigana ogé rencana na. Ngaronjat janten kakuatan dunya utama, éta nembé ngumumkeun rencana ambisius na pikeun ngabersihan sabagian cai na di Cina. Sakumpulan 8.000 proyék sajauh taun ayeuna kalayan hargana henteu kirang ti 100.000 milyar dolar, 84.600 milyar euro, numutkeun kurs ayeuna. Menteri Lingkungan Hidup Cina, anu nyebarkeun investasi éta, komunikasi yén éta pikeun ngabersihan cai anu paling tercemar di nagara éta.

Rencana ieu lahir salaku megaproject anu dimimitian taun 2015. Di jerona Peta bakal dilakukeun pikeun 325 tempat tina cai bawah tanah anu tercemar, numutkeun Menteri Perlindungan Lingkungan. Sanaos tujuan anu lega, rencana éta henteu dugi ka sadaya daérah anu kapangaruhan. Numutkeun ka anu kacatet ku Kamentrian, jumlahna aya 343 tempat. Pamaréntah Tiongkok sadar yén éta bakal ngagaduhan sakedik tunda tina rencana anu dilakukeun pikeun taun ayeuna.

Cai kaleuleuwihi kacemar

cai kacemar

Cina ngagolongkeun cai na kana genep tingkat, kalayan tingkat handapeun 5 anu paling handap, anu hartosna éta Cai na saé pisan, anu teu aya gunana pikeun industri atanapi irigasi. Jahat pisan aranjeunna nyebatna, hideung bau na. Dugi ka ayeuna, aranjeunna parantos nyirian 2.100 situs sapertos hideung bau. Ampir satengahna parantos ngarengsekeun rencana pangobatan cai dina satengah taun mimiti, numutkeun ka Kamentrian.

Bagian hébat tina industri anu ngandung nagara, parantos tanggel waler ti sadaya tempat ieu kalayan cai anu kacida beracun. Peraturan na henteu hadé, dibarengan ku seueur teuing panggunaan péstisida sareng pupuk. Kaayaan ekstrim anu dialaman nagara parantos nyababkeun anjeunna milari jalan kaluar anu drastis pikeun masalah ieu.

Sareng nyaéta sadaya cai limbah ieu, ngagaduhan pangaruh négatip pisan. Utamana upami Cina hoyong mastikeun kaamanan pangan sareng énergi kapayunna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.