Naon dinten anu paling hujan dina saminggu?

hujan

Naon anu anjeun bakal jawab upami aranjeunna naroskeun ka anjeun naon dinten anu paling hujan dina saminggu? Saptu? Senén? Kabeneran aya yén seueur urang bakal ngaréspon unggal dinten yén urang gaduh waktos luang, sareng salami waktos éta paling gampang pikeun urang pikeun nginget kumaha suasanaana henteu stabil.

Sésana saminggu, nalika urang damel, urang boro-boro ningali kana jandéla, janten émut naon anu janten cuaca ... sesah. Tapi, naha anjeun terang yén aya dinten dimana éta langkung kamungkinan tibatan sésana yén éta bakal hujan? Kami mendakanana kanggo anjeun.

Poé éta nyaéta ... Saptu, Numutkeun studi anu diayakeun ku Arizona State University. Pikeun milarian jawabanna, aranjeunna nganggo data polusi sareng curah hujan ti 1946 ti sababaraha kota di basisir wétan Amérika Serikat, sahingga nunjukkeun yén Sabtu mangrupikeun dinten anu paling hujan.

Penjelasanana sapertos kieu: sapanjang minggu di kota ageung sapertos New York, Los Angeles, jst. Polusi anu dikaluarkeun ku mobil, pabrik, sareng sumber sanésna akumulasi. Polusi ieu diwangun ku jutaan partikel anu ditunda, disebat aerosol, anu langkung resep ngabentukna titik-titik cai dina awan..

Hujan kuat

Ku cara kieu, sakali Jumaah dugi, seueur polusi anu akumulasi yén kasempatan hujan nalika akhir minggu, sareng langkung khusus dina dinten Saptu, luhur pisan di situs khusus ieu. Di daérah padesaan sareng kota, kumaha waé, panilitian ieu henteu tiasa diterapkeunKusabab di tempat-tempat ieu henteu najis sapertos di kota-kota.

Janten, upami urang henteu hoyong hujan ageung dina dinten Sabtu, langkung saé henteu ngotorkeun atanapi ngalakukeun sakedik-gancangna. Ngan ku cara kieu urang bakal nyegah aya sabtu minggu di cai.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.