Planét Vénus

Vénus planét

Planét Vénus mangrupikeun planét kadua ti Surya di urang Sistem tatasurya. Éta tiasa ditingali tina Bumi salaku objék paling caang di langit, saatos Matahari sareng Bulan. Planét ieu dikenal ku nami bintang isuk nalika muncul di beulah wétan nalika matahari terbit sareng bintang sore nalika ditempatkeun di beulah kulon nalika surup. Dina tulisan ieu kami bakal fokus kana sadaya ciri Venus sareng suasanana sahingga anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan planét dina Tata Surya urang.

Naha anjeun hoyong terang sadayana ngeunaan Vénus? Terus maca 🙂

Niténan planét Vénus

Planet Vénus ti Bumi

Di jaman kuno, béntang malem katelah Hesperus sareng béntang énjing salaku Fosfor atanapi Lucifer. Ieu kusabab jarak antara orbit Vénus sareng Bumi ti Surya. Kusabab jarak anu hébat, Vénus éta henteu katingali langkung ti tilu jam sateuacan matahari terbit atanapi tilu jam saatos surup. Ahli astronom awal panginten yén Vénus saleresna tiasa janten dua badan anu misah pisan.

Upami ditingali ngalangkungan teleskop, planétna ngagaduhan fase sapertos Bulan. Nalika Vénus dina fase pinuh na éta tiasa ditingali langkung alit sabab éta di sisi pangpanjangna ti Surya ti Bumi. Tingkat kacaangan maksimum kahontal nalika éta dina fase naékna.

Fase sareng posisi anu gaduh Vénus di langit diulang dina periode sinode 1,6 taun. Astronom tingal planet ieu salaku planét adi Bumi. Ieu kusabab ukuranana mirip pisan, sapertos massa, kapadetan, sareng polumeu. Duanana ngabentuk sakitar waktos anu sami sareng kentel kaluar tina nebula anu sami. Sadaya ieu ngajadikeun Bumi sareng Vénus planét mirip pisan.

Dipikiran yén, upami éta tiasa dina jarak anu sami sareng Surya, Vénus tiasa ngagaduhan kahirupan sapertos Bumi. Janten di daérah sanés Tata Surya, éta parantos janten planét anu bénten pisan sareng urang.

Ciri utama

Scorching Venus Planet

Vénus mangrupikeun planét anu teu ngagaduhan sagara sareng dikurilingan ku suasana anu beurat pisan diwangun ku karbon dioksida sareng ampir teu aya uap cai. Awan diwangun ku asam sulfat. Dina permukaan urang tepang tekanan atmosfir 92 kali langkung luhur tibatan di planet urang. Ieu ngandung harti yén jalma normal henteu tiasa tahan menit dina permukaan planét ieu.

Ogé kawanoh salaku planét terik, kusabab permukaanna suhu 482 derajat. Suhu ieu disababkeun ku pangaruh rumah kaca anu hébat dihasilkeun ku suasana anu padet sareng beurat. Upami pangaruh rumah kaca kahontal di planét urang pikeun nahan panas kalayan suasana anu langkung ipis, bayangkeun pangaruh ingetan panas anu bakal aya dina atmosfir anu langkung beurat. Sadaya gas kajebak ku suasana sareng henteu tiasa ngahontal rohangan. Ieu nyababkeun Vénus janten langkung panas tibatan raksa planet sanaos caket kana Matahari.

Dinten dina Venusian ngagaduhan 243 dinten Bumi sareng langkung lami tibatan taun 225 dinten na. Ieu kusabab Vénus muterkeun ku cara anu anéh. Éta dilakukeun ti wétan ka kulon, dina arah anu berlawanan sareng planét. Pikeun jalma anu cicing di planét ieu, anjeunna tiasa ningali kumaha Matahari bakal naék di beulah kulon sareng matahari terbenam lumangsung di wétan.

atmosper

Suasana Vénus

Sakabeh planét katutupan awan sareng ngagaduhan suasana anu padet. Suhu anu luhur ngajantenkeun studi ti Bumi sesah. Ampir kabéh élmu anu dipikagaduh ngeunaan Vénus parantos diala ku kendaraan angkasa luar anu parantos tiasa turun ngalangkungan suasana anu padet mawa usik. Ti saprak 2013 46 misi parantos dilaksanakeun ka planét anu ngorotan tiasa mendakan langkung seueur perkawis anjeunna.

Suasana diwangun ampir sadayana tina karbon dioksida. Gas ieu mangrupikeun gas rumah kaca anu kuat kusabab kamampuanna nahan panas. Ku alatan éta, gas-gas di atmosfir henteu sanggup hijrah ka luar angkasa sareng ngaleupaskeun panas anu akumulasi. Dasar awanna 50 km ti permukaan sareng partikel dina awan ieu kalobaannana asam sulfat pekat. Planét ieu henteu ngagaduhan medan magnét anu katarima.

Éta ampir 97% atmosfir diwangun ku CO2 henteu anéh. Sareng kulit bumi na gaduh jumlah anu sami tapi dina bentuk batu kapur. Ngan ukur 3% tina atmosfir nyaéta nitrogén. Cai sareng uap cai mangrupikeun unsur anu jarang pisan di Venus. Seueur ilmuwan nganggo alesan yén, janten langkung caket kana Matahari, tunduk kana pangaruh kuat teuing kaca bumi anu nyababkeun nguapna sagara. Atom hidrogén dina molekul cai tiasa leungit dina atom rohangan sareng oksigén dina kerak.

Kamungkinan anu sanés panginten nyaéta Vénus gaduh sakedik cai ti mimiti pembentukanna.

Awan sareng komposisina

Babandingan antara Vénus sareng Bumi

Asam sulfat anu aya dina awan ogé pakait sareng anu di Bumi. Éta sanggup ngawangun kabut anu saé pisan di stratosfer. Asam turun hujan sareng réaksi ku bahan permukaan. Ieu di planét urang disebut hujan asam sareng mangrupikeun panyabab seueur karusakan lingkungan alam sapertos leuweung.

Dina Venus, asam nguap dina dasar méga sareng henteu naék, tapi tetep dina atmosfir. Luhureun awan katingali ti Bumi sareng ti Pioneer Venus 1. Anjeun tiasa ningali kumaha nyebarna sapertos halimun 70 atanapi 80 kilométer di luhur permukaan planét. Awan ngandung kokotor konéng bulak sareng paling didétéksi dina panjang gelombang caket kana ultraviolét.

Variasi anu aya dina eusi walirang dioksida di atmosfir tiasa nunjukkeun sababaraha jinis vulkanisme aktif di planét ieu. Di daérah anu konsentrasi langkung luhur, panginten aya gunungapi aktip.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan planét sanés dina Tata Surya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.