Pisces rasi

Kumaha mikawanoh rasi Pisces

sadaya rasi di langit aranjeunna ngagaduhan hartos sareng asal. Dinten ieu urang badé nyarioskeun perkawis ieu pisces rasi anu dianggap katilu belas sareng terakhir tina sadaya rasi zodiak. Ogé dipikaterang ku nami lauk anu ngagambarkeun aliran cai. Éta sanés rasi anu gampang dipilarian pikeun anu sanés ahli dina niténan. Ngan ukur hiji bintang utama na di handapeun gedena 4 sanaos rada ageung.

Dina tulisan ieu kami badé ngajarkeun anjeun sadaya ciri, asal, mitologi sareng kumaha mikawanoh rasi Pisces.

Ciri utama

Pisces rasi

Rasi bintang Pisces tiasa ditingali nalika elips sareng khatulistiwa langit intersect di jerona. Ieu lumangsung nalika musim semi sareng titik dimana aranjeunna nyebrang dikenal salaku titik vernal atanapi titik vernal equinoctial point. Bintang utama rasi éta α Piscium, ogé dikenal ku nami Alrisha atanapi Alrischa.

Éta dianggap salah sahiji konstelasi panggedéna dina zodiak. Sanaos ukuran na ageung, éta henteu gampang dititénan. Di daérah perkotaan dimana aya polusi cahaya janten langkung hésé ningali rasi ieu. Bentang paling caangna saageung 3.5. Anu niténan rasi ieu tiasa nganggo rasi Pegasus pikeun ngadeteksi éta. Rasi ieu dikenal salaku Segitiga Autumn. Éta ngabantosan tiasa mikawanoh rasi Pisces.

Aya versi anu béda-béda tina asal-usulna, sanaos sadayana ngagaduhan unsur umum anu ayeuna. Asal ieu nyaéta ngagaduhan dua lauk. Kaseueuran akun asal usul tina konstelasi ieu asalna tina mitologi Yunani sareng mitologi Romawi.

Kitu deui sareng rasi-rasi Aquarius sareng Capricorn, éta aya di daérah langit anu dikurilingan ku rasi akuatik sanésna sapertos "laut" atanapi "cai." Ngaran rasi ieu asalna tina basa Latin sareng hartosna "lauk". Ngaran ieu jelas kusabab penampilan sapertos lauk. Upami anjeun ningali pisan anjeun tiasa ningali kumaha katingalina siga dua lauk anu ngagabung ku tali.

Niténan rasi Pisces

Mangrupikeun rasi anu muncul di langit salaku salah sahiji rasi tina zodiak. Éta tiasa ditingali tina 22 Pébruari dugi 21 Maret. Ieu parantos dirobih sababaraha taun ayeuna sabab dumasarkeun kana kalénder Babul. Ieu ngajantenkeun tanggal-tanggal ayeuna dimana tandana zodiak ieu tiasa ditingali antara tanggal 12 Maret sareng 18 April.

Upami urang analisa sadaya rasi zodiak anu perenahna di "laut" lumayan ageung. Kaseueuranana seueur pisan anu taram, sapertos kitu sareng konstelasi ieu. Kanyataan yén éta ngagaduhan béntang anu surem mangrupikeun salah sahiji faktor anu ngajantenkeun rasi anu hésé pisan dibédakeun ku mata taranjang. Anjeun utamina tiasa ningali usum gugur ti kidul sareng cinyusu ti kalér. Tanggal anu kami sebutkan di luhur nyaéta pikeun Hémisfér Kalér. Upami anjeun aya di beulahan bumi beulah kidul anjeun kedah ngantosan usum gugur.

Pikeun tiasa milarian, anjeun kedah tumut kana sababaraha hal. Kahiji nyaéta milari béntang-béntang anu langkung bercahya anu caket bagian-bagian utama anu sami. Nyaéta, dua béntang utama anu paling nyorot nyaéta sirah lauk sareng tali na. Supados anjeun tiasa mendakan lauk anu ngojay kalér anjeun kedah milari rasi Pegasus heula sabab langkung gampang. Rasi ieu ayana di beulah kidul ieu. Urang tiasa mendakannana ngeunaan bintang Markab. Ku cara kieu, urang bakal nganalisis sirah anu belah kidul sareng caket kana rasi Andromeda. Kord nyaéta bintang binér Alrisha anu paling caang sareng paling gampang diaku.

Éta utamina gaduh dua obyék langit jero. Dua objék ieu nyaéta galaksi spiral M74, sareng NGC 520 diwangun ku dua galaksi anu tabrakan. Ngeunaan sagala bintang sareng rasi anu batesan sareng rasi Pisces urang tiasa ningali ieu: di belah kulon nyaéta rasi Aries, mangrupikeun rasi anu munggaran tina zodiak. Kalér urang gaduh rasi Pegasus, Andromeda sareng segitiga. Tungtungna, di beulah kidul urang mendakan konstelasi Cetus.

Mitologi rasi Pisces

Mitologi Yunani mangrupikeun naon anu nimbulkeun jinis ieu konstelasi. Éta katelah mitos Pisces. Ogé kedah disebatkeun yén budaya Romawi kedah aya hubunganana sareng asal-usul sareng makna mitos ieu. Aya sababaraha kakhususan simbolis budaya Babulonia ti saprak ieu Éta mangrupikeun salah sahiji tina 44 konstelasi anu munggaran anu diwakilan dina budaya ieu.

Aya mitos Eratosthenes anu nyebatkeun yén asal usul Pisces nyaéta déwi Derceto. Derceto nyaéta putri Aphrodite. Sakuduna mangrupikeun putri duyung atanapi hal anu paling caket ti saprak éta diwangun ti hiji awéwé satengah tina pingpingna ka luhur sareng satengah tina pingping ka handap. Beda utama sareng putri duyung anu urang gaduh ayeuna dina mitologi nyaéta ngagaduhan dua suku.

Mitos ieu nyarios yén dina hiji wengi Derceto aya di sakitar laguna sareng murag kana cai. Sanaos aranjeunna ngagaduhan awak duyung, aranjeunna henteu tiasa ngojay sareng henteu tiasa kaluar tina cai nyalira. Hiji lauk ageung tiasa nyalametkeun anjeunna sareng ieu dimana lahirna simbol Pisces lahir. Éta ngeunaan dua mahluk anu ngahiji dina waktos nyalametkeun. Tiasa waé gambar ieu henteu katingali saé dina konstelasi Pisces, kumargi panginten Pérez nyalira anu nyalametkeun nyawa mangrupikeun anu nimbulkeun konstelasi na nyalira.

Bentang utama

Akhirna urang badé daptar anu mana anu janten bintang utamina rasi ieu. Kami parantos nyebatkeun yén aranjeunna Alrisha atanapi Alrischa (α Piscium) sareng Fum al Samaka (β Piscium). Nanging, sanaos aya béntang sanés anu kirang caang, éta ogé penting. Anu paling caang nyaéta Kullat Nunu. Ngaran Alrisha asalna tina basa Arab sareng hartosna tali na. Nami ogé dituduhkeun ku posisina dina konstelasi sareng mangrupikeun anu nunjukkeun cangreud antara duanana senar khususna.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa langkung terang ngeunaan konstelasi Pisces.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.