Pidéo anu bakal naékkeun kasadaran ngeunaan pangaruh parobihan iklim

Polar bear sakarat

Gambar - Sealegacy.org

Biruang kutub mangrupikeun sato anu parantos lami cicing di Kutub Kalér. Pasti anjeun henteu pernah mikir yén ku datangna Revolusi Industri, éta antukna bakal janten simbol parobihan iklim 'modéren'. Kusabab parantos aya parobihan anu sanés, sareng bakal aya parobihan anu énggal. Aranjeunna bagian tina planét Bumi.

Tapi manusa parantos jauh teuing. Kahayangna pikeun nalukkeun parantos nyababkeun anjeunna yakin yén anjeunna ngan ukur bakal senang upami ngagaduhan sagala rupa. Lalakon saolah-olah anjeunna déwa, anjeunna parantos nyababkeun nyababkeun seueur spésiés, duanana langsung nganggo senjata, sareng sacara teu langsung kalayan musnahna habitat sareng polusi na. Biruang kutub tiasa janten anu salajengna punah.

Tim Laut Warisan, babarengan sareng pendiri na Paul Nicklen sareng Cristina Miterrmeier, ningali adegan dramatis di kubu Inuit anu ditinggalkeun di Pulo Baffin, anu panggedéna di Kanada sareng anu kalima di dunya. Hiji biruang kutub déwasa, henteu cilaka tapi ipis bahaya, bakal maot sateuacan panonna. Alesan?

Sanaos aranjeunna henteu tiasa nyalahkeun épék parobihan iklim, aranjeunna terang éta beuki loba biruang kutub maot dina kaayaan anu sami kusabab naékna suhu. Unggal waktos fenomena cair kajadian tadi, maksa sato ieu ngumbara jarak jauh pikeun mendakan sababaraha tuang.

Dupi anjeun nyegah langkung seueur bear ti sekarat? Tangtosna. Ngubur leuweung, henteu ngotoran, ngagunakeun énergi bersih sareng ngurus lingkungan mangrupikeun sababaraha ukuran anu urang sadayana tiasa lakukeun. Patarosan anu tiasa ditaroskeun, ieu, nyaéta: Naha pamimpin dunya resep pisan ngalakukeun naon waé pikeun planét ieu?

Kamanusaan tiasa kejem pisan ka alam, tapi ogé saé pisan. Upami urang sadayana sasarengan, atanapi kaseueuran penduduk, urang pasti bakal ngeureunkeun masalah éta dina sababaraha taun.

Kanggo inpo nu leuwih lengkep, klik di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.