Peta Synoptic

 

 

El peta sinoptik (atanapi disebut ogé bagan sinoptik) mangrupikeun gambaran grafis tina médan tekanan atmosfir dina rata-rata permukaan laut. Isobar anu saluyu sareng garis tekanan anu sami digambar ku ahli meteorologi unggal 4 héktopik dina jasa meteorologi sababaraha nagara (poto luhur) sareng unggal 5 héctopasik di batur (poto handap). Salain ti isobars sistem frontal sareng pusat tekanan tinggi sareng rendah digambar dina bagan.

 

Hayu urang ayeuna ningali sababaraha elemen dasar anu tiasa diidentipikasi dina peta sinoptik:

1. The Isobars

Éta pakait sareng garis anu ngagabung kana titik-titik tekanan atmosfir anu sami. Nilai tina tekanan atmosfir anu ngagambarkeun masing-masing na dituduhkeun dina garis. Salaku conto, dina peta hideung bodas nilai isobar anu ngalangkungan Kapuloan Balearic nyaéta 1025 Hpa.

2. Pusat Tekanan Rendah

Aranjeunna saluyu sareng tata ruang isobar anu langkung caket ngeunaan hiji pusat dimana tekanan atmosfirna minimal. Éta biasana ditandaan ku huruf B (squall) atanapi L (low press), ogé sareng T. Aranjeunna biasana pakait sareng kaayaan cuaca anu goréng, kalayan hujan sareng badai.

3. Pusat Tekanan Tinggi

Aranjeunna saluyu sareng tata ruang isobar anu langkung caket ngeunaan hiji pusat dimana tekanan atmosfirna maksimal. Ditandaan ku A (tekanan tinggi) atanapi H (tekanan tinggi). Aranjeunna biasana pakait sareng cuaca anu saé.

4. Fronts Anu Tiis

Dicirian ku garis ngagugulung dina warna biru, éta nunjukkeun kamajuan jisim Hawa tiis anu nyababkeun hujan umum sareng turun dina suhu saatos na.

5. Fronts Haneut

Ditandaan ku garis anu dibatesan ku semicircles beureum, éta nunjukkeun sateuacanna jisim hawa haneut anu nyababkeun hujan sareng naék suhu saatos na.

6. Fronts Anu Terjadi

Dituduhkeun ku campuran simbul payuneun haneut sareng anu sanés payun sareng ungu. Aranjeunna nunjukkeun garis tina papanggih antara payun anu tiis sareng payuneun haneut. Aranjeunna biasana aya hubunganana sareng hujan ageung.

 

 

sumber: Wetterzentrale, Patepung Kantor


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Luis cenahna

    Putote, inpormasi palsu sareng diwangun bodo sialan