Peta Angin Bumi, peta cuaca hipnotik sareng interaktif

Peta angin bumi

Gambar dicandak tina Peta Angin Bumi

Aplikasi komputer anyar, Peta Angin Bumi, katingali dina internét sareng dina jangkauan sadaya pangguna, ngamungkinkeun urang niténan ku cara visual, sacara éstétis anu indah sareng, anu langkung penting, data anu diénggalan dina arus angin anu lumangsung sapanjang jalan. sakuliah planét.

Jasa Ramalan Cuaca Global Global AS (GFS) tanggung jawab pikeun ngalacak cuaca. Waktos di dunya. Éta mangrupikeun tempat nyimpen inpormasi anu teu berharga, tapi data na, ditingalikeun dina diagram Dinten-hérang asal numeris, aranjeunna sanés jalan anu paling gampang pikeun ngabayangkeun éta tanpa gaduh gelar meteorologi.

Ieu dimana Peta Angin Bumi tiasa ngabantosan. Anu ieu nyandak data tina GFS anu ngamutahirkeun unggal 3 jam teras mindahkeun kana peta dinamis. Hasilna mangrupikeun gambaran anu pikaresepeun pisan tina angin ngahiliwir anu lumangsung di planét ampir sacara real waktos.

Naon Peta Angin Bumi?

Insinyur Pemrograman GFS Cameron Beccario parantos nyiptakeun dunya anu tiasa diputer sareng ngagedékeun anu masihan kami gambaran kaayaan cuaca anu diprediksi pikeun Bumi. Éta diperbarui unggal tilu jam berkat a supercomputer. Répréséntasi ieu (Peta angin bumi) Éta tiasa ngabantosan pisan urang pikeun napsirkeun waktos kalayan langkung gampang sareng visual. Malah data anu kuat sareng arah anu akurat tiasa dititénan dina titik anu ditangtoskeun.

Saperti peta angin khusus AS anu didamel ku Fernanda Viégas sareng Martin Wattenberg awal taun kamari, Peta Angin Bumi interaktif. Ku ngaklik dunya sareng nyeret, peta bakal diputer dina porosna sareng saatos sababaraha detik data bakal katingali katingali dina bentuk garis meandering.

Angin sepoi bakal diwakilan salaku untaian ipis tina héjo sareng angin kenceng bakal diwakilan ku garis dina konéng jero, sedengkeun arus anu langkung kuat bakal diwakilan ku warna beureum.

Pikeun cara ngadengdekkeun atanapi muterkeun dunya urang kedah pencét sareng mouse dina hiji titik sareng henteu ngaleupaskeun tombolna, ngalih ka arah anu urang hoyong condong atanapi muterkeunana. Pikeun ngazum gede, anjeun ngan ukur kedah dua kali klik dina titik anu anjeun hoyong zum.

Pondokna, urang nyarioskeun alat anu lengkep pisan, kusabab éta ngagunakeun data numerik tina sababaraha sumber inpormasi meteorologi, diperbarui unggal tilu jam, hasilna lingkup visual pisan anu henteu ngan ukur nunjukkeun data global tapi ogé dilokalisasi.

Alat ieu, teu kapikir sababaraha taun ka pengker, mangrupikeun hiji deui bantosan pikeun terang sareng ngainterpretasikeun inpormasi météorologi, khususna pikeun anu kirang resep kana élmu rumit ieu.

Inpormasi lengkep: Infographic ngagambarkeun genep puluh taun badai di Amérika SerikatThe Anticyclone salaku naksir mégaSuhu panghandapna anu kantos kacatet di bumi

Fuentes: Bumi.nullschool


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.