Mangroves Vietnam mangrupikeun taméng ngalawan parobihan iklim

bakau vietnam ngajagi tina perubahan iklim

Akuakultur udang ngaluarkeun rébuan patani tina kamiskinan di Vietnam, tapi éta nyababkeun musnah bakau. Ékosistem ieu ngagaduhan pangaruh pikeun tiasa ngeureunkeun maju erosi sareng naékna permukaan laut disababkeun ku perubahan iklim.

Akibat tina parobihan iklim janten langkung jelas unggal dinten sareng bakau ieu mangrupikeun halangan anu ngajagaan Vietnam ngalawan épék sapertos érosi sareng naékna permukaan laut. Akuakultur udang ngembang di daérah ieu sareng ngamajukeun perdagangan sareng ékonomi. Nanging, éta ngahasilkeun pangaruh kana bakau, buruk aranjeunna sareng nyababkeun aranjeunna leungit peranna salaku tameng ngalawan perubahan iklim.

Déforestasi

Tina 270.000 hektar anu ngaliput basisir Vietnam di 1980 ngan ukur 60.000 deui, numutkeun data pamaréntah. Deforestasi ieu disababkeun ku urbanisasi sareng kamekaran pariwisata. Hal ieu paling disababkeun ku industri udang anu di 2016 ngekspor 2.700 milyar euro.

Akuakultur parantos ngembang pisan saprak taun 90an sareng parantos nyumbang kana leungitna bakau. Ayeuna aya deui kasadaran yén aranjeunna kedah dijagaan, tapi aya saeutik pisan anu kénca sareng aranjeunna sesah dihasilkeun deui.

Mangroves

Akuakultur ngancurkeun bakau

Mangroves ngagaduhan ciri khusus anu ngajantenkeun unik, sapertos nyampur cai tawar sareng uyah tina laut sareng walungan. Hatur nuhun kana bakau ieu, langkung ti 700 spésiés sato sareng tutuwuhan tiasa hirup babarengan, salian ti ngajagaan basisir rapuh Vietnam ti naékna permukaan laut sareng ngirangan pangaruh topan.

Masalahna nyaéta patani ngorehan bakau supados langkung seueur rohangan pikeun budak ngora. Pikeun nyingkahan masalah ieu, éta parantos diatur latihan 4.100 akuakulturis Sing saha anu maréntahkeun kana tani organik sareng léngkah-léngkahna kéngingkeun sadayana sertifikasi anu diperyogikeun pikeun ékspor krustasea nganggo segel organik.

Sadayana kedah diajar damel di daérah tanpa kedah ditegor pikeun ngagedekeun budakna.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.