Parobihan iklim ngancam pinus hideung di Teruel

Spesimen pinus hideung

Pinus hideung, anu namina ilmiah nyaéta Pinus uncinataMangrupikeun jenis konifer khas gunung, dimana suhu tetep hampang dina usum panas sareng gugur, sareng tiis salami sésana taun. Kaayaan ieu aya di Sierra de Gúdar, di Teruel, di Spanyol kalér.

Najan kitu, Parobihan iklim ngancam spésiés éndah ieu bari ngamungkinkeun anu sanésna, nyaéta Pinus sylvestris, langkung dikenal salaku pinus albar atanapi pinus scots, langkung khas daérah anu iklimna langkung haneut, ngagentoskeunana.

Pinus hideung, spésiés pinus pangidulna di Éropa, parantos mendakan tempat perlindunganna di pagunungan Sierra de Gúdar. Ieu tempat ahli botani mimiti ngajelaskeun dina 1941, sareng ayeuna, ngan sababaraha dekade ka payun, éta dina bahaya. Pendudukna disebarkeun dina dua inti: anu kahiji, sakitar 40 hektar dina kalangkang puncak Peñarroya-antawis taun 1900 sareng 2028 méter-, sareng anu sanésna sakitar 200 hektar di daérah Alto del Conventillo..

Upami parobihan iklim ngalemeskeun kaayaan lingkungan, éta Pinus sylvestris bakal meunang taneuh ku Pinus uncinataHenteu ngan sabab adaptasi langkung saé pikeun daérah anu iklimna hampang bahkan panas, tapi ogé kusabab tingkat pertumbuhanana langkung gancang. Salaku tambahan, éta tiasa gampang hibridisasi, anu bakal ngirangan penduduk tina pines hideung murni.

Spesimen Pinus uncinata

Pikeun ngahindaran ieu, teknisi ti Departemen Pengembangan Pedesaan sareng Kelestarian Pamaréntah Aragon parantos dipetakeun leuweung pinus hideung nganggo GPS, nganalisis sadaya spésiés tutuwuhan anu hirup di dinya. Salaku tambahan, aranjeunna parantos diajar épolusi leuweung pinus sareng parantos nyandak tindakan pikeun ngalestarikeunna ngalangkungan pengelolaan leuweung dina Pagunungan Utilitas Umum.

Kusabab 1992 bagian Spanyol ieu kalebet kana Jaringan Natura 2000 Uni Éropa, sareng éta, numutkeun para ahli ti Pamaréntah Aragon, pinus hideung nyaéta »permata biogeographic»Pikeun dijagaan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.