Naha parobihan iklim mangrupikeun kasempetan pikeun kauntungan ékonomi?

Chili nempatkeun parobihan iklim sateuacan pertumbuhan ékonomi

Sakumaha parantos ditingali dina tulisan séjén ngeunaan kamekaran ékonomi sareng perubahan iklim, aya jalma anu ningali fenomena global ieu salaku hiji kasempetan pikeun ningkatkeun produktivitas sareng ngamajukeun kamekaran ékonomi nagara-nagara. Ieu anu panginten ékonom Inggris Dimitri Zenghelis.

Naon anu ahli ékonomi ieu dumasar kana mikir yén parobihan iklim mangrupikeun kasempetan pikeun tumuh sacara ékonomi sareng henteu ningali éta salaku ancaman global?

Ékonomi sareng perubahan iklim

Dimitri

Dimitri Zenghelis Anjeunna ko-Diréktur Kawijakan di Grantham Research Institute di London School of Economics sareng yakin yén parobihan iklim mangrupikeun kasempetan ékonomi pikeun kamekaran. Dibikeun kabutuhan anu langkung seueur pikeun transisi énergi dumasar kana dékarbonisasi sareng panggunaan énergi anu diperbarui, Dimitri mikir yén taruhan énergi bersih sareng épisiénsi énergi tiasa mawa manpaat ékonomi pikeun hiji nagara.

Faktor ékonomi anu kedah diperhatoskeun sapertos akselerasi inovasi sareng produksi, paningkatan élmu pangaweruh, pamekaran téknologi anu langkung épisién sareng paningkatan produktivitas dina séktor ékonomi anu langkung tradisional tiasa nyababkeun padamelan anyar sareng gajih langkung saé.

Ku cara "perang tiis", umat manusa nyanghareupan skénario di mana parobihan iklim 'nempatkeun tekanan' ka manusa pikeun nyiptakeun téknologi anu diperyogikeun pikeun adaptasi na. Maka, sadaya argumen anu Dimitri pasihkeun cocog sareng Ékonomi Parobihan Iklim. Disiplin ieu dibela ku guru salaku tindakan anu diwangun ku "nempatkeun tangan kana masalah éta" sareng tiasa nyanghareupan kaayaan réduksi résiko ayeuna sareng pikahareupeun anu ningkat dina suhu anu diperyogikeun sareng campuran sareng cara kerja anu saé anu diwangun ku biaya anu langkung handap pikeun nyegah sareng ngirangan masalah ieu.

Mangpaat merangan perubahan iklim

polusi gas

Dimitri henteu nyatakeun yén parobihan iklim mangrupikeun kajadian anu tiasa aya manpaat ékonomi nyalira, tapi panangkepanna tiasa ngabantosan pertumbuhan ékonomi seueur nagara, kumargi waktos ieu penduduk kapaksa bertumbuh sareng ngembangkeun ku cara anu henteu ngarugikeun cuaca.

Dugi ka ayeuna, cara anu pasti pikeun produktip dijaga: ngotorkeun pikeun ngahasilkeun sareng tuwuh sacara ékonomis. Émisi gas rumah kaca hiji nagara caket pakait sareng PDB-na. Nyaéta, nagara-nagara beunghar anu diala pertumbuhan GDP taunan langkung luhur kusabab émisi gas rumah kaca na langkung luhur. Nanging, dina skenario dimana kabutuhan pikeun ngirangan épék parobihan iklim lumayan, ieu henteu kedah janten kasus anu leres.

Ekonom ieu langkung fokus kana kauntungan anu dihasilkeun tina inovasi tibatan kana biaya anu dibutuhkeun.

"Naon anu tiasa hartosna parobihan iklim nyaéta daérah anu teu dikenal pikeun manusa sareng éta sababna hésé pisan ngitung sareng terang naon anu saleresna bakal kajadian," paparna.

Eureun parobihan iklim dina waktosna

kanaékan suhu kusabab perubahan iklim

Tangtosna, sakumaha anu wajar, sadaya kauntungan ékonomi ieu tiasa didapet salami éta kahontal dina waktos anu henteu lami pisan. Maksudna, parobihan iklim mangrupikeun masalah anu nyata sareng meryogikeun ilangna gancang-gancang. Kusabab kitu, perlu ditujukeun sadayana masalah ieu dina waktosna.

Kaseueuran séktor tradisional ékonomi parantos ngitung sabaraha biaya pikeun aranjeunna pikeun tiasa ngarobih sadaya modél produksi na dina kaayaan ayeuna sareng aranjeunna terang mana politikus anu tiasa aranjeunna tekanan pikeun ngalaksanakeun parobihan ieu.

Masalah utama anu disanghareupan ku kaayaan ieu nyaéta résistansi parobihan modél produksi sareng masalah itungan. Ieu ngajantenkeun disiplin langkung lami pikeun dilaksanakeun, kumargi urang sadayana condong mésér anu paling murah, tanpa mikirkeun sabaraha kacemar dina produksi na. Atanapi kami ningali bank mana anu langkung seueur invests dina proyék héjo.

Maka, diperyogikeun éntitas éksternal pikeun maksa urang ngalaksanakeun pergeseran paradigma ékonomi anu tiasa, dina hal ieu, parobihan iklim.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.