Parobihan iklim héjo Antartika

Gunung Antartika

Hésé ngabayangkeun yén hiji buana tiis sakumaha Antartika, dimana suhu panghandapna dina planét kacatet, tiasa ngagaduhan konsentrasi ageung pepelakan, leres? Tapi parobihan iklim ngamungkinkeun éta. Dina abad ka satengah kagiatan biologis parantos ningkat, numutkeun panilitian anu dimuat dina jurnal 'Biology Ayeuna'.

Naha buana bakal héjo sapertos 52 juta taun ka pengker?

Panilitian, anu parantos dilakukeun ku tim ilmuwan ti universitas Exeter sareng Cambridge (UK), ogé Survey Antartika Inggris, nunjukkeun yén ideu ieu henteu jauh-jauh teuing dugi ka mimiti Revolusi Industri sareng manusa mimiti gaduh pangaruh anu langkung ageung ka lingkungan.

Dina 2013, tim panaliti fokus kana nganalisis inti lukut anu dipendakan di belah kidul ekstrim Semenanjung Antartika. Teras aranjeunna mendakan yén parobihan ékologis anu utami lumangsung. Ayeuna, Nalika nganalisis lima daérah deui, parantos dikonfirmasi yén ieu mangrupikeun parobihan anu umum.

Ngaleueut di Antartika

Antartika mangrupikeun salah sahiji tempat pangaruh parobihan iklim anu pang raosna. Suhu naék sakitar 0,5ºC per dasawarsa ti saprak 1950. Upami ieu teras-terasan, nalika és lebur bakal aya deui lahan bébas, janten kamungkinan bakal janten daérah anu langkung héjo di payun.

Dina waktos ayeuna, kahirupan pepelakan di beulahan dunya ieu ngan ukur aya sakitar 0,3% buana; Nanging, parobihan iklim ngajantenkeun héjo. Naon anu tiasa kajantenan di pikahareupeun? Pikeun milarian terang, panaliti bakal nalungtik rékaman biologis ti saprak rébuan taun ka tukang. Ngarah aranjeunna tiasa terang kumaha parobihan iklim mangaruhan aranjeunna baheula.

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur, pencét di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.